COMMUNITY

Potluck Raya Kami di bulan Raya 2016

Assalamualaikum
Bertempat di rumah aku malam tadi,Planning sebenarnya nak beraya ke semua rumah.tapi tulah,disebabkan jarak kediaman kami tak sama,so decide untuk pilih sebuah rumah untuk makan-makan.
Rumah akulah jadi tempat berpotluck.Tapi taklah ramai yang menjoinkan diri dalam aktiviti potluck kami tu.Termasuk aku baru 5 keluarga je..Dalam 5 keluarga tu bukan ramai sangat kan.
Menu kami malam tu,of courselah menu raya weh!!..Puas dok whatssap ngan mak kesayangan hamba ni.Macam mana nak buat sambal kacang sesedap air tangan dia..wah…sampai whatssap mak bagai mintak resepi..bhahaha…nanti aku bagi resepi sambal kacang yang mudah dan simple ok.
Berbalik semula menu kami pada malam tu,aku sediakan ketupat dan sambal kacang.Ada jugak aku selitkan sedikit kuih muih yang aku beli..hehehe..bukan buat sendiri tau.
Selain dari tu,officemate bawa makanan sendiri iaitu lodeh,ayam masak merah dan juga air koktail sebagai pencuci mulut.Juga ada buah tembikai untuk pencuci mulut jugak.
Potluck Raya Kami
Saja nak selitkan dak gendut umi tu..Malam tu umi pakaikan baju kurung..wah..semakin syok dia nk berjalan sekarang ni..Entry tentang dia dah nak berjalan ada di entry dah setapak demi setapak.
jemputlah baca ye.
Alhamdulillah..semua makanan sedap-sedap belaka walau simple je menu yang kami sajikan..Insya allah,tahun depan kita buat lagi ye.

About Author

Blog about parenting, tips parenting, deco, homeschooling activities, travel and beauty.Welcome to kisahsidairy blog

(6) Comments

  1. Best jugak berpotluck tak delah penat sangatkan KD…..Menu pun dapat banyak Tuan rumah pun ada selera nak makan hihi

  2. seronok berpot luck..boleh rasa masakan orang lain

  3. opis aida kelmarin da abis jamuan raya.
    tapi semua order.
    takde potluck ini thn 🙂

    a'ah. nak gak resepi sambal kacang tu.

  4. suka juga menu potluck ni
    sama-sama berkongsi rasa kan =)

    anak dara dah beso dah ye
    kejab aje, cam baru semalam aje nampak dia baby =)

  5. bestnyaaa potluck ramai2.. macam2 makanan ada..

  6. […] aku ada ceritakan tadi malam semalam kat rumah ada buat potluck.Entry tu korang boleh baca di entry Potluck raya kami di bulan raya 2016. Berkumpul segelintir dari officemate aku yang rapat je.Bila turn aku,aku just buat sambal […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *