Nagging

Persiapan raya lagi

Assalamualaikum
Biasalah dah nak dekat-dekat nak raya nie,persiapan dah mula dilakukan..
Shopping mana yang perlu..Tahun nie berbelanja ala kadar je..mana yang patut..Bukan apa,Nak guna duit untuk balik kampung lagi..Tol lagi…Semua tu dimasukkan dalam perbelanjaan hari raya jugak..
Begitu juga duit raya,kali nie en.husband da tukar siap-siap duit raya..Semalam dah start packing duit raya pulak..Walaupun tak banyak yang aku spend untuk duit raya,insyallah adik beradik,anak saudara,sepupu sepapat semua diambil kira.kesian la kalau budak-budak datang balik denan tangan kosong.
Setahun sekali je nak bagi duit raya kot..Taklah nak berkira sangat..Itupun masih dalam budget perayaan kami..Dah bagi-bagi dengan en.Husband apa yang perlu aku beli dan dia sediakan..hehehe..Tapi untuk isteri dia wajib belikan..hehehehe…
sampul raya yang pelbagai warna dan corak,memang aku suka,…hehe..banyak sampul raya sponsor dari bank dan jugak shopping complex okeh
psssstttt..dapat kad raya lagi dari Eca Dwinky Sya dan jugak Eqbal Zack
Thanks to both of u ok…

About Author

Blog about parenting, tips parenting, deco, homeschooling activities, travel and beauty.Welcome to kisahsidairy blog

(18) Comments

  1. Zee Suhaini says:

    wahhh nakk duit raya boleh??hihi
    zee pon dah siap sumer..tinggal skit jer lagi tak cukup angpow..

  2. Azie says:

    Setuju , minyak, tol pun temasuk dalam perbelanjaan raya, ni kalau kita habis duit dengan shopping lupa pula nak simpan duit minyak, hihihii ada yang tak balik beraya kat kampung kan hihihih,

  3. Kesuma Angsana says:

    amboi meriah sungguh lah raya tahun ni ye r

  4. Kesuma Angsana says:

    amboi meriah sungguh lah raya tahun ni ye r

  5. wahhh duit raya dah siap! nak wet rayer acik…hehe 😀

  6. @mama3heroo
    takut tak sempat pulak kalau last minute…banyak keje lagi nak buat…maklum la tahun nie jadi tuan rumah

  7. @Kenit Cinonet
    nak duit raya kena datang rumah tau…

  8. @Azie
    penting tu azie kan…

  9. walaupun bersederhana tapi tetap meriah kan huhu…

  10. huhuhu…sally pun tunggu duit company kasi ni…we olls mmg tukar dgn company..lmbt pulak tahun ni.. 🙂

  11. bestnya dapat kad raya…

  12. utglah dah ada sampul duit . saya masih lum cari lagi . duit raya dah ready … alhamdulillah .

  13. Kakak pun dapat juga dari bank dan mana-mana kedai masa shopping.

  14. Assalamualaikum, sheila baru terima kad raya daripada shakiddo semalam. eca punya belum sampai lagi. hehehe. tak sabarnya nak packing duit raya untuk adik2 dan anak buah. hehe

    p/s : sheila tak reti masak desert tapi dah belajar dengan akak sheila. next time sheila cuba la buat puding triffle olahan baru. hehehhee 🙂

  15. saya suka mengumpul sampul raya/cina/deepavali hehehe…buat koleksi

  16. Tengok entry ni baru teringat duit belum tukar…hmmmm. nway salam 21 Ramadhan aida..

  17. tahun ne da keja,tpi gji xtinggi..so,xbgi duit raya..maybe bagi adik2 & anak buah kesayangan eca tu je

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *