Perkembangan Nur awfiyah sekarang

Assalamualaikum
Malam tadi pi shopping barang-barang Nur awfiyah sikit.Mandian,pampers semua dah nak habis..
Nanti kalau lambat-lambat beli,terlupa pulak.
Lepas maghrib,dia dah merengek nak tido,tapi ummi dia buat dono je.Kang kalau dah tidokan dia,tinggalkan ngan nenek,takut terbangun pulak.Last-last,ummi paksa dia supaya tak tido..
Hanya pergi pasaraya terdekat je.Selalunya barangan awfiyah,ummi just beli kat Maslee je.Lagipun harga kat Maslee ok lagi kot.
Semalam survey pampers Drypers,harga Rm33.So,masih lagi ditahap yang boleh dibeli..hahaha…Selalunya sebulan awfiyah pakai 1 beg setengah tu je..Kekadang 1 pek je..itu baru kat rumah..hehehe…Kalau rumah babysitter,boleh lagi bertahan.Susu pun dia tak kuat mana,cuma kuat makan je.
Lepas dah shopping barang² dia,babah ajak pi mengeteh je..Tu pun risau gak nak pi makan,Kot la minah ni berangin..Mau dia mengamuk..Dalam pasaraya kepoh sangat nak menegur orang..isk budak tu..ikut sapa la gaknya..hahaha..
Cari tempat makan yang berdekatan je..Babah takmo makan yang berat-berat sangat.So mamak jadi pilihan.Hanya Order mee goreng dah roti sardin je..Awfiyah kongsi ngan ummi.

Sekarang ni demand nak amik gambar dia.Bila amik gambar,ke kiri ke kanan kepala dia main cak-cak dengan kamera
Perkembangan awfiyah sekarang,walaupun ramai orang cakap dia lambat,tapi takpelah..dah memang belum masa dia nak berjalan kan..Sekarang ni pun dah pandai angkat bontot .Duduk sendiri pun dah pandai dah..alhamdulillah..Satu perkembangan yang baik.Mudah-mudahan nanti,bila adik dia keluar,dia dah pandai berjalan..Bila ingat balik,.rasa kesian pulak kat dia,Kecik lagi dah nak ada adik,Insya allah,,,,ummi ngan babah takkan sia-siakan kamu sayang..
Penyeri rumah tangga kami.Bila penat macam mana pun balik kerja,ambil dia dari SIL,mesti rasa tenang je..

siti Rohaida

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

16 thoughts on “Perkembangan Nur awfiyah sekarang

  • March 12, 2015 at 4:35 am
    Permalink

    masa ni memang kenalah selalu bermanja dengan dia kan… nanti takut tak terlayan dia… lama-lama semua benda jadi buat sendiri. saya dengan adik saya dekat jarak umur kami. so, macam tu la jadinya..

    Reply
  • March 12, 2015 at 8:58 am
    Permalink

    Takde lambat atau cepat… Sbb perkmbgn anak2 ni tak sama… Walaupun adik beradik..

    Reply
  • March 12, 2015 at 3:17 pm
    Permalink

    Fiya dah beso dan makin comel..

    Reply
  • March 12, 2015 at 3:44 pm
    Permalink

    sama mcm baby my kakak . tak minum susu lembu . cuma kuat makan je , jadinya klu nak susu , kena tunggu susu ibu balik lah …

    Reply
  • March 13, 2015 at 2:46 am
    Permalink

    shomel awfiyah.moga membesar dengan baik

    Reply
  • March 12, 2015 at 11:06 pm
    Permalink

    Qaid pun belum pandai berjalan (kalau letak dalam walker, lajulah) walaupun dah berusia 10 bulan. Bonton berat sangat agaknya. 🙂

    Awfiyah makin tembam dan comel sangat…

    Reply
  • March 13, 2015 at 12:36 am
    Permalink

    Lambat cepat jalan perkara biasalah Eda. Anak kakak semua tak sama tapi rata-rata dah setahun baru pandai jalan. Jenis lambat memang. Tapi tak jadi masalah pun. Biasa kalau montot berat memang agak lambat hihi… tengoklah Awfiyah tu montel bukan main:)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *