BLOG MATTERS

Perkembangan Blog selepas Bertukar kepada WordPress

Perkembangan Blog selepas Bertukar kepada WordPress | Dah lebih 5 bulan jugaklah bertukar kepada WordPress.Adakah umi berpuas hati?

Sebenarnya umi memang dah lama pasang niat nak bertukar kepada wordpress.Semasa umi mula bertukar kepada domain kisahsidairy.com lagi umi nak sangat bertukar kepada wordpress.Tetapi disebabkan ilmu wordpress ni memang zero dalam kepala otak umi dan tak banyak blog yang bercerita pasal wordpress ni. Maka ianya dipandang sepi walaupun dalam hati teringin nak tukar.

Nak tukar ke taknak ek?

Berapa pulak kos nak tukar?

ramai kata kos untuk wordpress mahal?

Banyak..sangat banyak yang umi baca dan dengar cerita pasal wordpress ni.Sebab dulu umi mampu untuk bertukar domain sahaja.Belum sampai nak bertukar kepada wordpress.

Kena tepuk poket sendiri? Perjalanan blog?

Samada income yang umi dapat berbaloi atau tidak untuk bertukar kepada wordpress.Dah lebih 6 tahun jugak umi bertukar domain, korang boleh baca entry Selamat bertukar kepada domain kisahsidairy.com . Dan selama itu jugak umi menggunakan khidmat Netkl tau.

NAK GUNA SERVICE DARI NETKL?

korang boleh tengok kat link ni ->>> Pakej Harga Domain dari NETKL

Dan umi rasa Netkl adalah termurah berbanding yang lain tau..

Dan umi selamat bertukar dari blogspot ke WordPress pada tahun lepas di pertengahan bulan Ogos 2018.Boleh baca entry Bertukar kepada WordPress ni.

Berapa budget untuk wordpress? boleh tanya kepada servis provider ye

adakah berbaloi untuk bayar dengan sejumlah nilai tu?

bagi umi, tepuk dada tanyalah selera.Kalau kita rasa, blog boleh memberikan side income kepada kita why not kita lakukan perubahan bukan sahaja pada penulisan, malah kepada blog.

Umi dalam dunia blog ni dah hampir 9 tahun lamanya.Dari blog akuwanita.blogspot tu sampai ler ke hari ini.

kenapa taknak kekal nama blog tu.Sebab ramai yang mencari cerita-cerita ghairah,maka terkaitlah blog tu..uihh..ngeri.Terus umi bertukar kepada kisahsidairy.com

APA KELEBIHAN MENGGUNAKAN WORDPRESS

Ni apa yang umi tahu berdasarkan pembacaan umi pada setiap blog wordpress yang menceritakan kelebihan menggunakan wordpress.

Antaranya ialah:-

  • Lebih mesra SEO
  • Menepati standard website
  • Plugin Yang banyak
  • User friendly
  • Dan satu yang umi tahu,kelebihan wordpress memberikan kepercayaan banyak kepada PR.Tapi itu ikutlah bagaimana kita olah cerita kita kan.tak semestinya jugak.Banyak je yang menggunakan blogspot yang boleh maju ke hadapan.

 

Alhamdulillah..walau umi masih lagi perlu belajar tentang ilmu wordpress ni, tapi umi tetap teruskan berblog..Biarlah follow the flow gitu….hahaha…eh..tetiba pulak nak cerita pasal blog ni kan…

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *