Percutian ke Langkawi -Part 3

Assalamualaikum
Heh!! masih terhegeh-hegeh nak buat part 3.Bukannya apa,akibat kesibukkan melanda,terpaksa on hold dulu aktiviti men”draft” entri percutian nie.
Kesibukkan nie bukan disengajakan occay...hehe..Preparation untuk membuka sebuah kedai masih dijalankan..Nak topup barang ke dalam kedai dan mencari pelbagai material dari supplier.AMAT menyusahkan…Huh!! baru aku tau,nak bukak kedai bukannya senang..
Oppss..tu nanti aku cerita..Nie aku ceritakan pulak kisah percutian aku tu ye.
Occay...Hari kedua di Langkawi..Masa untuk pusing-pusing di seluruh tempat-tempat menarik di Langkawi.
Walaupun tak banyak tempat aku lawati,tapi aku masih berpuas hati..Cumanya tak sempat la nak snap gambar terlalu banyak kan..
Dah keluar dari bilik hotel tepat pukul 8 pagi..Dan menjamu selera di Hotel ni jugak..Juadahnya biasa-biasa je bagi aku…Takde yang menarik..Meehoon goreng,Keatiew goreng,dan jugak roti bakar,..Itu sahaja,..
Nampak tak breakfast yang biasa-biasa je..hehehe.
Sempat lagi bersnap bagai kan..tak kisah la..janji happy
Lepas breakfast,kami tunggu di Lobi hotel tu.Sementara nak tunggu bus yang membawa kami nie melawat di sekitar sempat bersnap lagi…Glamour jap Helang tu..
Tempat pertama kami pergi adalah Menaiki Bot untuk meninjau Pulau-pulau Di Langkawi.Aku memang sangat teruja naik bot nie coz 1st time naik..Gila!!..rasa macam nak terjun je..Tamo naik bot..menggigil kaki aku masa nak naik bot..aku peluk sape2 je yang ada kat sebelah aku nie..Of course la my mom..masa driver nie bawak laju,rasa macam nak jerit sruh bawak pelan-pelan..ajer giler kena darah tinggi nanti..tempat yang pertama aku pergi adalah tempat melihat ikan-ikan yang menarik perhatian aku…yang paling menarik bila ada seekor pari yang bernama Timah tak salah aku..hehehe…Sempat jugaklah aku merasa ikan hidup…ngerri iolss…heheh
Tempat kedualah ialah tempat helang tu terbang2…mak aiii..besar sungguh Helang-helang kat situ…Bernasib baik la sebab dapat tengok banyak Helang yang berterbangan di situ kutip makanan…
Tempat yang ketiga pulak adalah gua kelawar…Kalau masuk tempat ni kena senyap..Golap!!kena pakai lampu picit…Tetiba terkejut tengok ribuan kelawar atas kepala…aiyyakkk…takut sangat,….dah macam cerita Misteri nusantara pulak..Bau dan jugak keselesaan sungguh la out..hadoii….
Lepas dah meninjau-ninjau pulau yang ada di Langkawi.Masa untuk bersiar-siar tamat
So sempatlah mengabadikan gambar kami sekeluarga..hehe
Lepas tu kitorang pergi ke Galeria perdana
Sedikit koleksi gambar dari aku dan pakcik google

oklah takat nie dulu…next entry pulak…bz skit hari nie.tak sempat nak blogwalking sangat..

siti Rohaida

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

28 thoughts on “Percutian ke Langkawi -Part 3

  • April 14, 2014 at 1:29 pm
    Permalink

    Dah lama tak gi langkawi…

    Reply
  • April 14, 2014 at 1:29 pm
    Permalink

    Dah lama tak gi langkawi…

    Reply
  • April 14, 2014 at 2:47 pm
    Permalink

    Byk tmpt kat langkawi yg belum sampai lagi…

    Reply
  • April 14, 2014 at 10:10 am
    Permalink

    seronok baca entri org bercuti. sbb diri sndiri dh bape kali posppone cuti.
    Sob sob sob

    Reply
  • April 14, 2014 at 2:09 pm
    Permalink

    assalamualaikum eda…wah bestnya makan angin ke langkawi…:)

    Reply
  • April 14, 2014 at 2:36 pm
    Permalink

    dulu masa kami pi langkawi, x sempat nk buat island hoping tu, sbb kami pi kat jety tu dah lambat dah. last2 kami pi snorkelling dengan anak jerung kat pulau payar je.. mahal sikit.. hehehe
    menabung forddan colgate sini. 🙂

    Reply
  • April 14, 2014 at 5:34 pm
    Permalink

    Holiday & bersiar2 sekeluarga beramai2 mmg sgt menyeronokkan.. penat pun berbaloi. Nice sharing..
    3x yes.. 😀

    Reply
  • April 15, 2014 at 12:32 am
    Permalink

    Pengalaman bercuti pasti seronok nak diceritakan. Dah lama tak ke Langkawi ni…melihat percutian KSD, teringin pula… 🙂

    Reply
  • April 15, 2014 at 1:11 am
    Permalink

    aku pi langkawai tak pernah pi pun tempat cam ni… orang rumah tak suka…huhu

    Reply
  • April 15, 2014 at 1:44 am
    Permalink

    belum pernah ke sana lagi…. huhuhu asyik plan tapi tak jadi2…. hihihi

    Reply
  • April 15, 2014 at 2:00 am
    Permalink

    kak ida best nya bercuti. percya x umah saya dengan jeti dlam 15 minit ja tapi saya tak pernah pergi langkawi seumo hidup ^_6

    Reply
  • April 15, 2014 at 2:08 am
    Permalink

    Assalammualaikum…KSD,

    wahh.. best nyer dapat jln2 kat langkawi.. menarik siap naik bot. mselim3 macam nak gi pulak.

    mselim3

    Reply
  • April 15, 2014 at 10:55 am
    Permalink

    Seronokkkkknya ;D

    Reply
  • April 15, 2014 at 12:05 pm
    Permalink

    beznye berholiday
    teringin nak duduk dlm bot tu jugak
    menabung nuffnang sini – libresse

    Reply
  • October 7, 2014 at 4:12 pm
    Permalink

    Assalamualaikum. Mintak maaf tuan blog. Nak tumpang iklan.
    Bagi bakal – bakal pelancong Pulau Langkawi yang ingin menjalankan salah satu aktiviti wajib di Pulau Langkawi iaitu Mangrove Tour di Kilim Geoforest park. Saya ingin menjemput anda ke http://thelangkawians.blogspot.com/?m=1 untuk info lanjut mengenai pakej dan harga. Boleh jugak terus whatsapp 0134298299. Terima kasih 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *