Percutian Ke Langkawi-Part 1

Assalamualaikum
Selamat hari sabtu!!!…Ramai ke yang bekerja hari ni..Boleh la teman aku ni…hehehe..
Dah dekat 2 minggu jugak aku perapkan gambar-gambar percutian aku ni.Bukan banyak sangat gambar aku tu,
Tercari-cari gambar yang sesuai untuk aku post kat dalam entry ni…hehehe…maklumlah…kena tapis jugak gambar-gambar tu..malu iolsssss…hehehe
Oklah...Percutian nie memang rancangan dari emak aku..Dia belanja anak-anak dia pergi Langkawi..mula-mula tu memang taknak kan…segan la orang tua pulak belanja kita..hehehe..Tapi bila dok ajak hari-hari,aku pergilah jugak..Sebenarnya rombongan nie bukanlah dikalangan ahli keluarga aku je..Boss emak aku yang buat,so bila dapat peluang macam nie,emak pun ajaklah anak-anak dia..
Separuh dari dalam bus tu adalah dikalangan keluarga kami..hahaha…
Mak belanja pun sebab dapat duit EPF dia…Alahai mak aku ni..kenapalah baik hati sangat..hehe
Tak semua adik beradik aku yang dapat join,En,husband aku pun tak ikut masa pi Langkawi hari tu..
Aku bertolak ke Langkawi pada malam Ahad.Aku just bawak backpack je..maklumlah.takde lagi nak bawak beg tangan dua tiga orang..korang faham pasal beg tangan tu.Maksudnya anak-anak la..
Banyak juga tempat perhentian yang kami singgah sepanjang perjalanan ke Langkawi tu.Dalam bus memang tak boleh nak tidur.Sebab dah lama jugak aku tak berjalan jauh.Dah terasa sakit badan duduk dalam bus.Nasib baik duduk dengan ahli keluarga sendiri,taklah sesak sangat…
Sampai Di RNR machap sempat jugaklah kami bergambar sakan…ni antara gambar-gambar yang aku dah random check untuk masukkan dalam blog nie..hehehe..banyak sangat..pening nak pilih,
Lupa nak bagitau,kos untuk perjalanan,Feri dan Penginapan aku dan keluarga dah termasuk dalam pakej yang mak aku bayar..Seorang RM280.Semua sekali RM3000 untuk 3 hari 2 malam kami di Langkawi.
Ni antara ahli keluarga aku yang ada masa kami turun minum/makan kat RNR
Ada lagi yang tak turun sebab ngantuk..Ambil masa yang lama jugak nak ke Langkawi..
ok…habis part 1 perjalanan pertama kami…Tunggu next entry pulak ye..

siti Rohaida

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

20 thoughts on “Percutian Ke Langkawi-Part 1

  • April 5, 2014 at 2:46 am
    Permalink

    wah.. best ada mak kak ida sponsor.. aiza belum pernah lagi pergi langkawi tu..

    Reply
  • April 5, 2014 at 2:35 am
    Permalink

    alahai bestnya.
    farah dah lupa berapa tahun dah tak pergi langkawi πŸ™

    Reply
  • April 5, 2014 at 3:01 am
    Permalink

    ok dah boleh komen sini td internet sy slow agaknya….lama dah sy x ke Langkawi.

    Reply
  • April 5, 2014 at 4:00 am
    Permalink

    seronok kan tak kawin lagi semuanya sponspor πŸ™‚ lama dah tak gi langkawi ni, dulu single dapat sponsor juga πŸ™‚ selamat bergembira yer πŸ™‚

    Reply
  • April 5, 2014 at 5:11 am
    Permalink

    seronoknya jalanΒ²..kathy belum sampai langkawai lagi sis..

    Reply
  • April 7, 2014 at 3:08 am
    Permalink

    syoknya kak jenjalan free..hehehe
    sesekali berjimba ngan keluarga memang best..kira akak sefamily 'konker' bus la yer..

    Reply
  • April 8, 2014 at 8:10 am
    Permalink

    bestnya mak belanja yea…akak pun nak tunggu duit EPF 10 tahun lagi…baru terasa duit banyak sikit…boleh g jenjalan…hihi…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *