• PRODUK REVIEW

    MBH BODY THEORY JOHOR untuk mereka yang nak langsing

    MBH BODY THEORY JOHOR untuk mereka yang nak langsing | Baru -baru ni umi dan rakan blogger lain berkesempatan untuk datang ke perasmian MBH BODY THEORY JOHOR yang baru di buka di Bandar Baru Uda Alhamdulillah..mereka maju lagi setapak dengan pembukaan MBH BODY THEORY ni khas kepada wanita-wanita di luar sana yang ingin kelihatan langsing dan mendapatkan body yang cantik. MBH BODY THEORY JB ini adalah Slimming centre di mana korang boleh dapatkan konsultasi bagi mengenalpasti masalah kegemukkan yang wanita di luar sana alami. Sebelum korang memilih untuk menjalankan treatment yang disediakan, terdapat konsultasi dari pakar mereka.Disitu korang akan diterangkan apa masalah yang terdapat di dalam badan korang, maksudnya adakah…

  • WORDLESS WEDNESDAY

    Wordless Wednesday #11

    Rintik Hujan…. “Dialah Allah yang mengirinkan angin, lalu angin itu menggerakkan awan dan Allah membentangkannya di langit menurut yang dikehendaki-Nya dan menjadikan bergumpal-gumpak, lalu kamu lihat air hujan keluar dari celah-celahnya,maka apabila hujan itu turun mengenai hamba-hambanya yang dikehendaki-Nya, tiba-tiba mereka jadi gembira

  • RANDOM

    Hot Air Balloon Fiesta MBJB 2019

    Hot Air Balloon Fiesta MBJB 2019 | Nak war-warkan kepada penduduk Johor dan sekitarnya tentang Hot Air Balloon yang akan diadakan di  Dataran Bandaraya Johor Bahru   Fiesta MBJB 2019 akan dimeriahkan lagi dengan kehadiran barisan artis terkenal seperti Ella, M.Nasir dan Shahrol Shiro.Terdapat juga Tazkirah Malam Jumaat Pada 28 Februari 2019 oleh Ustaz Asni Abu Mansor, Moderator oleh Amin Idris dan Ustaz Harryanto Rizal Rokman.   Terdapat pelbagai aktiviti seperti jualan cenderamata Jubli Perak, gerai jualan dan promosi, Kejohonan E-Sports, Inflatable Playgroung, DJ Corner, Foodtruck,Mini Zoo,Archery,Kuiz dan hadiah untuk pengunjung bertuah HOT AIR BALLOON FIESTA MBJB 2019  Tarikh : 28 Februari 2019- 3 Mac 2019 Bertempat : Dataran Bandaraya…

  • DECO

    Kemas tersusun dengan Ikea Mulig Clothes Bar

    Kemas tersusun dengan Ikea Mulig Clothes Bar | Impian umi nak beli almari panjang untuk penuhkan semua baju di dalamnya.Tapi tulah, kita merancang, Allah swt sahaja menentukan. Disebabkan kos nak dapatkan almari tu memang besar,tapi umi tetap bersabar.Yelah..kami ni bukan jenis cop duit.Banyak lagi perkara yang difikirkan untuk didahulukan.Tapi semangat umi untuk tidak rumah nampak terlalu sarat dengan baju sana dan sini, jadi umi jadikan bilik dak Naura satu bilik untuk baju terlebih dahulu.Kalau dulunya, bilik tu dijadikan Mini library dia, boleh baca entry DEKO BILIK BELAJAR DAN BERMAIN NAURA . Tetapi disebabkan Naura tak suka duduk dalam bilik tu sensorang, Jadi umi dah tukar Mini library untuk dia di…

  • food Review

    Mee Goreng Keriting Telur Asin Indomie

    Mee Goreng Keriting Telur Asin Indomie | Dah lama tengok kat pasaraya, tapi tak terbeli pun sebab risau pulak tak sempat nak makan. Gara-gara tengok SISLIN update pasal Mee Goreng Indomie perasa Telur Asin ni, nak jugaklah mencuba.Hari sabtu lepas, masa ke pasaraya untuk beli barang, ternampak pulak Mee goreng Indomie ni.Actually memang jarang beli Maggi goreng jenama ni, kecuali kalau nak makan maggi goreng.memang wajib beli produk Indomie ni. So, beli satu untuk rasa.Nak beli banyak risau yang lain tak makan.Harga pulak lupa sebab bukan umi yang bayar..hahaha.Sampai je rumah adik di Bandar Dato Onn, terus buat sebab nak sangat terasa.Mengalahkan orang mengidam ek. Nak buat pun senang je…

  • food Review

    Master Pasto 3 minit mudah disediakan

    Master Pasto 3 minit mudah disediakan | Umi paling suka nak bagitahu benda yang mudah,senang dan jimat masa untuk umi sediakan pada family. Actually, seminggu sebelum entry ni keluar , umi tak sihat.Tak berdaya nak buat kerja apatah lagi nak memasak untuk family tersayang.Nasib baik ada Instant Pasta dari Master Pasto yang mudah disediakan. Nak umi cerita lagi tak pasal Malaysia Food yang tengah viral ni? MASTER PASTO READY TO EAT MEAL IN MALAYSIA Master Pasto ini adalah keluaran dari Lioco Food Industries Sdn Bhd.Ia adalah Malaysia Food yang diusahakan di Penang.Makanan Instant Food ni memang mudah untuk disediakan.Hanya 3 minute wonder je tau. Umi pasti di setiap rumah mesti…

  • INFO

    ENGLISH BOOST CAMP AT SAVANNA HILL RESORT ULU TIRAM

    ENGLISH BOOST CAMP AT SAVANNA HILL RESORT ULU TIRAM |Come and join us for our ENGLISH BOOST CAMP!! Organized by: Nz Consultant and Services @ SAVANNA HILL RESORT ULU TIRAM ENGLISH BOOST CAMP AT SAVANNA HILL RESORT ULU TIRAM Date : 23nd March 2019 Time : 8.00am – 5.00pm Venue : Savanna Hill Resort, Ulu Tiram Johor bahru Open for👇🏻👇🏻 Secondary students (Form 1 – Form 5) 🌸OBJECTIVES OF PROGRAM🌸 ——————– * Help students to boost their confidence standing in front of audience * Help students to gain more knowledge which emphasizing on speaking. * Enhancing teamwork and collaborative attitude among students. * Communicating effectively with positive expression in social…

  • WORDLESS WEDNESDAY

    Wordless Wednesday #9

    Wordless Wednesday #9 “Manusia tak pernah tahu di mana dia harus menjemput rezekinya, tetapi rezekinya pasti tahu di mana pemiliknya” Alhamdulillah..sentiasa bersyukur dengan apa yang Allah swt berikan.Ia datang tatkala diperlukan.Sungguh, jika kita percaya rezeki Allah swt tu luas, di dalam keluasan rezeki tu, ada terselit sedikit rezeki untuk kita Yang penting, kena usaha. Tunjukkan yang terbaik walau kita hanya di belakang tabir sahaja. Alhamdulillah…syukur ke hadrat Illahi atas limpah rezeki yang diberikan..

  • renovation

    Bercerita tentang Renovation rumah yang tak pernah habis

    Bercerita tentang Renovation rumah yang tak pernah habis | Lama betul tak bercerita pasal Rumahku Syurgaku ni.Umi nak start balik bercerita since dah ketinggalan beberapa episode. Takpelah, umi pelan-pelan kayuh.Bukan apa, umi nak jadikan ianya sebagai kenangan umi dan babah sepanjang kami memiliki rumah.Pahit maung nak kumpul duit renovate sikit-sikit rumah ni.Perit jerih yang terpaksa umi dan babah hadapi untuk hidup yang lebih selesa kelak.Insyallah,tu semuanya untuk anak-anak.Harap satu hari nanti dia akan baca tentang ni. Umi pernah menulis bagaimana umi dan babah memiliki rumah pertama kami pada tahun 2013.Kalau ikutkan kami mungkin takkan beli rumah lagi kerana kami duduk di rumah Nenek.Nenek pun tak kasi kami pindah.Tapi yelah kan,…