• Produk,  produk review

    Homemade Sawi Asin Mama Maszull

    Homemade Sawi Asin Mama Maszull | Jarang nampak orang jual Homemade sawi Asin ni kat luar kan.Kalau ada pun tentunya terlebih masin dan payah nak jumpa yang homemade. Tapi kalau korang yang khususnya berada di Johor Bahru, boleh dapatkan Homemade Sawi Asin yang memang recommended.Actually aku tak pernah lagi makan sawi asin ni.Tapi memandangkan kawan-kawan aku kata sawi asin ni sedap masuk dekat dalam asam pedas.So, teringinlah nak merasa kan. Homemade Sawi Asin Mama Maszull ni memang sedap.Hari tu kat rumah,tak sabau punya pasal,aku belasah je masuk dalam maggi..Sedap jugak rasanya.Sebab masa tu sebab malas nak memasak.Jadi aku hentam je masuk dalam maggi…So, jangan tiru cara ni..kah².Hari berikutnya baru aku…

  • affiliate

    cara jual barang di shopee

    cara jual barang di shopee | Ada barang yang nak dijual, tetapi tak tahu kat mana tempat yang sesuai untuk dijual.Secara offline kurang sambutan,Online pulak?Mesti korang tertanya-tanya kan kat mana nak cari port power untuk menjual barang korang secara online.korang dah cuba ke jual barang di Shopee.So, bagaimana pulak cara jual barang di Shopee ni   CARA JUAL BARANG DI SHOPEE Antara tempat yang paling aku cadangkan adalah di Shopee.Cara jual barang di shopee ni,Sangat senang untuk dijual kerana ramai yang menggunakan platform shopee bukan sahaja untuk menjual malah untuk membeli.Caranya pun sangat mudah untuk korang jual barang di Shopee ni.Nak jual barang di Shopee ni sama je macam kita…

  • food,  food Review,  foodporn

    Tauhu Semedang yang patut dicuba

    Tauhu Semedang yang patut dicuba | Actually lama dah aku dengar pasal tauhu semedang ni.Tapi tak pernah lagi rasa nak mencuba.Ingatkan Tauhu Semedang ni sama je dengan tauhu yang biasa tengok di kedai tu. Tauhu semedang ni orang kata dari Indonesia.Kalau korang rasa antara tauhu semedang dengan tauhu biasa, memang lain dan lebih sedap tauhu semedang ni.Aku pun tak tau sebenarnya asal usul sebenar tauhu semedang ni.Tapi dari pembacaan aku pasal tauhu semedang ni, ia agak konflik sikit.Meh baca tentang asal usu tauhu semedang ni ASAL USUL TAUHU SEMEDANG Dari pembacaan aku dari sebuah blog indonesia, terdapat cerita yang menarik di sebalik kemasyhuran Sumedang ni.Nama Tauhu Semedang ni diambil dari…

  • INFO,  JOHOR

    MCM Studio Indoor Theme Park di Capital City Johor Bahru

    MCM Studio Indoor Theme Park di Capital City Johor Bahru | Nampaknya bertambah tempat Indoor theme Park yang di buka di Johor Bahru ni.MCM Studio Indoor Park telah di buka di Capital City Johor Bahru.Bagi warga Johor, bolehlah ambil peluang untuk membawa anak-anak bersuka ria dengan pelbagai aktiviti di dalam Capital City ni. Bukan sahaja tempat membeli belah,tetapi tempat untuk bawa family beriadah.Capital City dengan rasminya telah membuat hari Pembukaannya pada hari ini iaitu 17 Oktober 2018(Rabu).MCM Studio merupakan taman tema tertutup di Asia Tenggara dan di Johor Bahru.Mana yang ada masa terluang hari ini,bolehlah bawa family ke sini.Sempena pembukaannya pada hari ini,korang berpeluang membeli belah dan memenangi sebuah kereta…

  • INFO

    Money Plant sebagai Penghias Meja Pejabat

    Money Plant sebagai Penghias Meja Pejabat | Lama dah cari Pokok duit ni..Actually aku memang nakkan satu pokok kecil yang aku boleh letakkan di atas meja office.Orang kata, bila kita stress hadap komputer ,at least renung sikit pokok hijau ini untuk membuatkan mata lebih fresh. Tak kiralah kan apa jua mitos pasal pokok ni.Tapi aku suka sangat bila dapat jumpa pokok ni kat Tesco tempohari.Terus merengek kat laki nak beli jugak pokok ni.hahaha…Dia cakap apa tau,la..ingatkan pokok tu harga berpuluh-puluh.Rupanya baru  RM9.33 sen..So, dia kata amiklah..Berbunga-bunga hati aku laki cakap macam tu.Lepas ni aku mintak yang berpuluh-puluh pulak.Ok lagilah kan berpuluh,kalau beratus kang, mau berpeluh-peluh keluar duit..hahahaha… Sebenarnya jenis Live…

  • produk review

    Air fryer Haier dari GoShop sangat membantu

    Air fryer Haier dari GoShop sangat membantu | Dah lama sangat mengidam nakkan Air Fryer ni.Selalu jugak dok survey harga dekat Shopee dan Lazada.Kalau tengok Air Fryer ni di Go Shop jangan cakaplah, selalu sangat cakap kat husband, nak kumpul duit beli air fryer.Maklum ler,kita bukan jenis petik jari terus dapat.Nak kena kumpul duit dulu baru boleh dapat Air Fryer ni tau.. Air Fryer ni sudah semestinya menjadi idaman setiap para suri rumah.Betul ke tidak.Di pasaran, pelbagai jenis dan harga Air Fryer ni.Ada yang murah dan ada yang mahal.Kalau membeli tu,ikut keperluan dan juga kewangan kita.Kalau rasa mampu,belilah yang mahal dan elok sikit kan.Apa yang best pasal Air Fryer ni,…

  • INFO,  JOHOR

    Lantak Fest Mydin Mall Mutiara Rini | 19 – 21 Oktober 2018

    Lantak Fest Mydin Mall Mutiara Rini | 19 – 21 Oktober 2018 | LANTAK FEST adalah sebuah karnival pesta yang menggabungkan 5 elemen LANTAK. Platform aktiviti yang akan membariskan pelbagai menu dan aktiviti sihat ini akan diadakan pada 19 – 21 Oktober 2018 di Mydin Mall, Mutiara Rini, Johor Bahru. Antara aktiviti yang bakal dijalankan sepanjang Lantak Fest: 1.BATTLE KARAOKE Open battle (18 tahun ke atas) Apa jua jenis genre lagu. Daftar RM30. Markah dikira: 1. Suara 2. Showmanship 3. Gaya dan penampilan 2. MASTERCHEF LANTAKFEST Penyertaan berkumpulan (2 dewasa, 1 kanak-kanak) Menu: Bread and Sandwich Inti & peralatan disediakan. Daftar RM30 satu kumpulan. + Setiap kumpulan akan diberi voucher…

  • contest

    Fernleaf susu untuk seisi keluarga

    Fernleaf susu untuk seisi keluarga| Sebut pasal susu ni, dah banyak rasanya jenama susu yang ada di pasaran Malaysia. Ada susu yang mahal sehinggalah yang murah. Tapi tak semua jenama susu yang boleh digunakan satu sahaja untuk family.Fernleaf susu untuk seisi keluarga yang boleh korang dapatkan di mana-mana kedai atau pasaraya.   Maksudnya satu jenama untuk semua ahli keluarga. Dari anak yang kecil hinggalah yang besar boleh guna satu jenama je. Faham ke faham??   Susu Fernleaf adalah satu jenama susu yang terbaik yang tersenarai di dalam susu formula terbaik untuk bayi. Susu ni hanya susu full cream dan tiada tambahan gula.   Susu Fernleaf Family terbaru dihasilkan daripada susu berkualiti…

  • produk review

    Nufael Susu Kambing disukai Naura

    Nufael Susu Kambing disukai Naura | Memang dah lama teringin nak bagi susu Kambing pada Naura.Tapi takut pulak dia tak boleh terima.Yelah..Dah nama susu kambing kan,mestilah rasa dia hamis sikit kan.Sebab tu aku risau sangat bila nak bagi susu kambing ni kat dia.Elok je dia minum Nufael Susu Kambing ni. Takde pun menolak macam yang pernah aku bagi dia sebelum ni. Tapi hari tu, adalah sorang kawan ni suggest kat aku pasal susu yang viral si Fattah anas dok cuba tu.Nufael Susu Kambing ni rupanya dah lama kat pasaran.Dia kata Nufael Susu Kambing ni lain dari yang lain sebab rasa dan keaslian susu asli ni memang dah terkenal lama dah.So, aku…

  • food hunter,  food Review

    Mamasado_Official membekalkan makanan kesihatan

    Mamasado_Official membekalkan makanan kesihatan |Hari tu entah macam mana, kawan blogger aku ada cerita pasal Healthy food yang dia beli dari satu kedai ni di Taman Bukit Dahlia.So, teringin pulak nak mencuba healthy food yang dibekalkan oleh Mamasado_Official ni di kedai Meloyhealthy. Disebabkan aku sekarang ni kira dalam proses eat clean.So, aku pun pi jengah ke kedai Meloyhealthy ni untuk mendapatkan pelbagai produk Mamasado di sana.Oh ya..Kedai Meloyhealthy ni merupakan kedai yang menjual produk makanan Frozen dan Healthy Food.Ada juga Protein supplement dan groceries lain yang ada di dalam kedai ni.Memang best masuk kedai ni.Rasa macam-macam aku nak angkut tau.Stock pun banyak. Di dalam kedai ni lah stock healthy food…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE