BLOG

Kisah di petang Sabtu

Assalamualaikum blogger… Kali nie sy nk ceritakan kisah dipetang sabtu. Ade jiran aku nie,seblah rumah..kire rapat la ngan family aku..Name die Pakyah…Selalu tolong aku sekeluarga.. Pakyah xpernah penat wat keje2 rumah..satu petang tu die sibuk ketuk bilik dlm rumah sbb nk besarkan dlm rumah die tu…Tp yg peliknya die ketuk dari bawah…mak aku da tegur,knpe pakyah ketuk dari bawah..pelik jugak…lpas tu mak aku pun masuk dlm rumah untuk meneruskan keje …

FAMILY

Alhamdulillah..Ramadhan yang ke 12

Assalamualaikum blogger… Alhamdulillah….Hari nie adalah ramadhan yang ke-12 di bulan keberkatan nie…Insyallah..moga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki,xlama lagi kita akak berhari raya.. Tahun nie merupakan tahun pertama bergelar isteri dan beraya bersama suami..Meninggalkan ibu dimlm raya,Padahal saat2 tu la yang paling di tunggu-tunggu setiap kali menjelangnya nak raye..Tapi tahun nie bersama ibu mentua pulak..Walaupun jarak tidakla terlalu jauh,namun disudut hati terasa kesayuan..huhu(sedih la pulak.) Tapi insyallah jika berkesempatan untuk beraya …

TIPS

Punca Jerawat & Kedudukan Jerawat

Punca Jerawat & Kedudukan Jerawat | Ade bende skit nk share ngan korang la kan..Bagi yang mempunyai masalah jerawat mesti nak tau kan kenapa jerawat tu tumbuh da kenapa selalu tumbuh dibahagian2 tertentu..Jom kite Baca Artikel nie..Mula-mula bile terbaca pasal info nie,macam xpercaya jerk(ye ker??)ye…betullll… Ade la sekali saya xpernah datang period selama 3 bulan…igtkan pregnant(Mudah-mudahansatu hari nti insyallah.)rupenyer tidak..HAMPA!!!!,,,bile baca artikel nie mmg betul kedudukan jerawat di bahagian dagu …

petua

KHASIAT JAMBU BATU

KHASIAT JAMBU BATU Jambu batu adalah buah yang paling berkhasiat bagi membekalkan vitamin dan mineral kepada tubuh manusia. Ia juga efektif menurunkan paras kolesterol dalam darah manusia dan amat bagus sekiranya dimakan setiap hari.Jambu batu tergolong dalam kumpulan makanan berfungsi yang banyak mendatangkan manfaat kepada kesihatan manusia.Bagaimanapun, pengambilan buah jambu batu perlu dibuat dalam jumlah yang mencukupi bagi memastikan khasiatnya berupaya memberi tindak balas kepada tubuh secara berkesan.Kita digalakkan supaya …

FAMILY

Sambutan Hari lahir Kelahiran Ucu baru vs Along-Anak sedara aku

Jom korang kite layan pi-pic nie…wlupun xler jemput 1 kampung…adik beradik aku jerk berkumpul..da kire happening sgt da….ajer sengal diorang nie kalau bab nk pecah perut orang…                                                                  Nur Qaleesya Bt Mohd Rosli             …

BLOG

Mencari Template yg menarik untuk Blog nie

Assalamualaikum Blogger…Jom layan.. Blog baru..mestilah nk cantik dan menarik kan?Dlm 2-3 minggu nie aku asyik sgt dok mencari template untuk blg aku nie..emmm..kire ok la nie..ade je yang x menjadik…tp aku kesah???aku tetap mencari..smpi pening kepala aku dibuatye dik blog nie..Tapi aku sukeeeeeeeeeee…ngeeeeeeeeeeee..(sape suruh) Husband aku dok sibuk ajak aku tido pun aku wat x reti jerk..giler la…Blog2….. Nasib baik la company aku tu block website nie..klu tidak maunyer aku …

ILMIAH

TAZKIRAH RAMADHAN: DOA PALING UTAMA DI BULAN RAMADHAN

Assalamualaikum blogger sealian…xterlalu lambat rasenye nk ucapkan selamat meyambut puasa di buan yg penuh kemuliaan ini..Mari kita sama-sama membaca tazkirah di bawah untuk renungan kita bersama… APAKAH DOA YANG PALING UTAMA DI BULAN RAMADAN DAN SIAPAKAH DIA UWAIS AL-QARNI? Oleh Tuan Guru Dato’ Dr. Haron Din Muslimin dan muslimat yang dirahmati Allah sekalian. Kedatangan bulan  Ramadhan walaupun menjadi suatu kebiasaan kepada kebanyakan orang, tetapi sebenarnya ianya menjadi suatu mercu tanda …