Semasa

Balik rumah tubuh berasap

RAWANG: “Tanpa menghiraukan tudung dan pakaian serta beg sekolah yang terbakar, saya lari pulang ke rumah untuk meminta bantuan kerana tidak tahan perit,” kata Nur Aqilah Osman, 14, mangsa simbahan asid di pondok menunggu bas di pekan Batu 17 di sini, kira-kira jam 7 pagi semalam. Menurut pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Batu 16 itu, dia sedang menunggu bas untuk ke sekolah bersama seorang rakannya apabila terkena asid yang disimbah …

Semasa

Budak ‘berjambang’

Selamat pagi…Pepagi nie dok bukak metro..Tengok berita tentang seorang anak kecil yang berjambang.Badannya ditumbuhi oleh bulu yang banyak.Kesian melihat si kecil ini. Dikatakan semasa ibunya mengandungkan bayi ini,ibu nya terlihat penunggu laut, Jom baca berita penuh ISTIMEWA…Nurul Afida menjalani kehidupan seperti kanak-kanak normal. BACHOK: Hampir keseluruhan tubuhnya dipenuhi bulu tebal sehingga wajahnya berjambang, malah suaranya juga garau. Itu keunikan seorang kanak-kanak perempuan berusia empat tahun, Nurul Afida Batrisya Razi dari …

Nagging

RESULT SPM DA KELUAR

                                                                   Assalamualaikum Selamat Petang…ape aktiviti adik2 yang da ambil SPM tadi?Mesti rase seronok kan bile result keluar tu membanggakan… Bagi mereka yang gagal atau cukup-cukup makan tu macam mane pulak?Murung?Kurung Diri? No…No..No….jangan macam tu ye adik-adik,Bukan hari ini …

Nagging

Hari Ini Hari Sabtu

                                                                         Assalamualaikum Selamat tengahari blogger-blogger yang diingati dan disayangi.Terima Kasih kerana menjadi follower aku.. Semakin hari follower makin meningkat.Suka bile ade jugak blogger-blogger yang sudi menyinggah di teratak pink aku nie.Korang la memberi dan membakat …

luahan hati RANDOM

Kisah Si Buah Zuriat

                                                                   Assalamualaikum Selamat Tengahari semua..Entry kali nie aku nk tanye ler korang tentang tajuk entry kt atas nie Apa Itu Buah Zuriat ~Buah Zuriat Dikenali sebagai  buah adam/buah koka /buah zuriattin.Tapi Buahnya sama. Khasiatnya ~Dikatan buah ini sangat …

RANDOM

Setelah 2 Hari berlalu

Assalamualaikum Selamat pagi ols…Setelah 2 hri bercuti….rase nk cuti lagi.nk sambung lagi…mood nk keje hri nie kureng ckit…Tapi aku gagahkan juga tangan nie untuk menaip segala dokumen yang tertinggal selama 2-3 hri nie..emmmm…kalau la dapt cuti panjang…adoyaiiiiiiiiii opssss…pertama ali buat entyr di opis…nak tau knp?tetibe semua yang di block selama ini da tak di block lgik..xtau ler knp?so aku mengambil kesempatan ini untuk buat entry… hahahah..entah -entah nie hanyalah perangkap …