• Sharing

    Meh sama-sama cuba Tips niE

                                        Jom same-same hancurkan lemak tepu kt dalam badan kite nie..hehehe…. InFoBuah betik (papaya) boleh hancurkan lemak??Mesti tahu apa yang ada dalam betik    Betik sememangnya kaya dan padat dengan gizi.Kandungan vitamin A dan C yang ada padanya cukup untuk menampung keperluan seharian tubuh.Kalsium,Fosotr dan zat besi pun ada sekali.Disamping itu,kandungan “kalium” yang tinggi menambahkan lagi manfaat betik kepada tubuh kita.                                                             Jadi apa kaitannya…

  • Sharing

    Jatuh Hati pada Seindah Sakura

          Hari-hari rase nak balik awal…rase pukul 7  malam je nak terpacak depan tv…Nak tau ape kesudahan cerita nie…Mase mula-mula tu macam malas jerk nak tengok…al-maklum ler…aktiviti menonton tv da jarang sejak berkahwin nie…banyak aktiviti lain..tau ker ape aktiviti tu..Mengemas,memasak,basuh baju..haha..saje jerk la tu…jangan jadi pemalas ek Puan Siti…hehehe.. kalau yang belum tahu pasal cite nie,meh Sis cite ckit…  Drama adaptasi novel milik liza Haniza ini menggandingkan fasha sanda dan juga fahrin ahmad. Sinopsis Versi Novel Shakira terumbang-ambing akibat kemiskinan hidup dan hilang tempat bergantung. Airil yang hadir dengan perspektif negatif terhadap gadis itu, akhirnya berubah mencintainya dalam diam. Sukar bagi Shakira untuk bahagia, lantaran ada hati yang…

  • Sharing

    DOA PEMBUKA APA YANG TERTUTUP

    Jom sama-sama amalkan doa nie,Moga apa yang tertutup akan terbuka Insyallah.. Bagus diamalkan untuk : a)Hati yang tertutup melakukan amal soleh b)Hati yang tertutup melakukan amal jariah c)Hati yang tertutup untuk menerima nasihat d)Pintu rezeki yang di rasakan tertutup

  • Sharing

    Nak Kongsi satu Tips

                                       Time untuk makan..walaupun da kenyang ,tapi still nak makan lagi…makan roti cecah ayo jerk… Nak kongsi sedikit tips untuk memotivasikan diri kite..iaitu CARA KUNCI MOTIVASI DIRI ANDA          1 ) Peristiwa Silam Yang Menyedihkan         Peristiwa silam yang menyedidkan seperti kematian ibubapa pada usia muda kadangkala menyebabkan si anak mahu berusaha bersungguh-sungguh kerana dia tahu dia tidak mempunyai tempat untuk bergantung.da juga yang pernah berada dalam keadaan miskin tegar dan tidak mahu lagi kembali ke situasi itu,menyebabkan dia berusaha lebih keras agar tidak jatuh. 2) Melihat Kejayaan Orang…

  • Suka Hati

    P>E>N>A>T

                              Lately nie badan memang rase sangat letih…rase sentiasa nak baring atas katil…Macam pekerja buruh yang buat keje berat pulak…Emmmmm….pembawakkkan kot…hehe..perasan…ade ker…. xboleh nak ditentukan lagi selagi x wat test..Bukannye tak mau buat..Tapi En.Husband kate nanti dlu…jangan cek awal-awal takut kecewa..huh..iyolah tu..Den nie lagi kecewa tau..Almost 2 months la xdtg period..lagi bpe hari jerk…Nak jugak wat test tu…Sebab badan xrase mcm dlu lagik..suke melepek jerk…cepat penat…perubahan da ade..tapi cume x confirm jerk… Sebabnyer seblum nie,Period x teratur selepas kahwin…so,xboleh la nak agak kan..Semua keje rumah da kene buat…Dulu kebanyakkan nyeribu mertua yang buat…ha..padan muke ko tuh..rasekan…haha..Barulah berdikari namanyer…Macam…

  • Suka Hati

    Moody Monday

                     Moody sebabnye badan terlalu sakit..lemah segala otot2 dek kerana kepenatan baru blik melaka semalam..Rase mcm nak amik MC pulak…Tapi disebabkan tanggungjawab sebagai pekerja, ku gagahi jugak ke tempat keje pagi tadi..pandai je tanggungjawab…haha..ayat skema betul.. Hari sabtu lepas balik keje ingatkan terus la nak blik melaka..boleh ler berehat lame skit kat melaka tu..Tapi sangkaan meleset giler sbb terpkse ler gi yaasin kt sebelah umah nie…terajin pulak gi kenduri tu,xtau ler kenapa…mybe sbb sebelah umah jer kan..memang xpatut ler aku xpegi..walaupun ler orang sebelah tu suke bawak mulut…lagi xsuke..tapi nak wat camne…xkan ler nak cari musuh..kugagahi jue…nasib baik aku ada akak ipar yang…

  • Suka Hati

    Sabtu Suda..Yepppii

                   Peh..suke giler bile hari sabtu nie…sebabnyer hari sabtu nie la hari bekerja paling pendek..tepat jarum jam pukul doblas aku da kuar pintu opis…rase xsabar nak scan blik…ajer sengal…. Teringin pulak nak cari kerje yang hanya 5 hari waktu bekerja…xpayah susah-susah hari sabtu bangun pepagi bute…hehe..dasar xtau dek untung…untung company nie nak amik ko tau x…hahaha…memang pun..suke hati den ler.. Segala dokumen yang kat atas meja nie dari tadi dok pending jerk…pepagi masuk keje aku da semangat buat keje…Ni da time nak blik boleh rileks skit…rileks banyak sebenonyer…mentang2 la boleh tgk FB kt sini..heh..xkisah ler…kt FB nie aku just tengok2 ape yg aku kenan…

  • Suka Hati

    Kisah Hari JUmaat

    Selamat tengahari..Alhamdulillah…syukur….dah pun hari jumaat..Skema sungguh tajuk entry nie.sebabnye esok sabtu…keje separuh hari..petang cabut balik Melaka…Al-maklum ler kahwin orang melaka..tu yang dapat pegi melaka..Rasenyer kalau xkahwin orang melaka memang ler payah nak pi melaka…pikir seploh kali agaknyer nak kesana..Mesti la kesana untuk berjalan-jalan kan??Pegi tempat-tempat yang selalu orang heboq sangat tu(cam pelik je ayat) Balik Melaka sebab nak hantar mertua balik da…Ada kursus umrah pada 15hb nie..Insyallah 23hb nie da pi terbang la…Semoga semuanya selamat Insyallah…Emmm…bile ler rasenyer dapat pegi sane…Tengok orang pergi macam nak pergi jugak..alahaiii….belum sampai seru….emmm…belum sampai seru ke xde seru duit lagi…hahaa…redha jer la kan? Duduk kat opis sensorang bile kaum adam pi sembahyang…ambik mase nak…

  • Tips

    Nak Kongsi Satu Rahsia

                  Selamat tengahari…ramai ke tengah online nie..al-maklum ler waktu makan nie memang ler duduknyer di meja dapur or kedai-kedai makan,cafe,ataupun yang sambung tido….opsssss… Sis xde selera nak makan la..Lately nie sakit pinggang memang kerap..Masih tak tau apekah penyebabnya..Harap-harap ade berita gembira..tapi xnk terlalu xcited sebab takut la mengalami kekecewaan lagik..adoyaii…Biarkan sebulan dua,,hehe..Ekau tanggung ler sendiri.. Takmo cite panjang sangat ler..takut korang bosan..Sis pon bosan..haha..menaip di dalam kegelapan yang xberapa gelap sangat nie..Sajela Sis nak share satu tips nie ngan korang untuk cara pemakanan yang sihat..Insyallah..Sharing IS Caring..sesambey Sis menulis nie,masuk ler jugak kat kepala otak nie..kalau tidak bace sekali lalu jerk..nak amalkan tu lemau…

  • Sharing

    Selamat Pengantin Baru SCHAWAL

                               yeyeye…Da tawen da…haha…Selamat pengantin baru kat “SCHAWAL”…Moga Bahagia ke anak cucu yerk..Hanpa semalam xdt nk tengok siaran langsung majlis pernikahan uols tu..Sebabnyer Astro la…Siaran tergendala…Dok syok tengok pra-wedding..tup-tup..siaran tergendala…Suke tengok Scha…hihihih..santek.. Dok cari-cari kat youtube..tapi xdok lagi…emmm…sabar-sabar…esok lusa adeler tu..Dapat tengok la beberapa Pic nie..tu pun tgk kt fb…suke la tengok budok nih…jom layan pic nie santek tak…. more PIC ….. Ryaniez Moments Photography