• History

    Si Pemilik Bernama Damia Qaisara

    Assalamualaikum…. wassup blogger…Korang tengok tajuk entry Eda kali nie?? Sape Si gerangan tu??Die adalah my anak sedara yang suke buat memek muka yang boleh wat aku gelak sakan..haha..ikut sape la tu kan?? Mula-Mula aku tunjukkan mama ngan papa die… Mama Die mase tengah pregnant kan Damia mama die papa die  Mybe la mama & papa die nie selalu wat memek muka..haha..da terkenan kat Damia.. Oklah tu kan Damia..Besar nanti boleh ganti Mr.Bean Jom tengok Damia nie                                                              Hai                                                                cakkkkkkkkkkk!!!!!                                                                 yieeeeeeeeehaaa!!!                                                           eoummmmmmmmmm                                                          Ngeeeeeeeee                                                               ngopppppppppppp                                                            aikkkkkkkkkkkk                                                            a aaaooooooooooooo                                                           waaaaaaaaa                                                           wuarrrrrrrrrrrr                                                              mouuuuuuuuuuuu                                                         ooooooouuuuoooo                                                                hekkk                                                              oooouuuuhhhh                                                           blurrrrrp                                                         …

  • History

    Kesah Kisah Follower Ku

    Assalamualaikum… Alhamdulillah…sejak2 nie follower da ramai…rase semangat nk berblogging n berblogwalking kat blog2 korang tu..salam kenal la yek…thanks sgt kt lyssa…jom la singgah blog die Klik Sini Kerana singgah blog die la..byk yang perlu dipelajari rupenye…mula-mula bukan senang nk bina blog nie.. Susahhhhhhhhhh sangat… so bagi mereka yang berangan-angan nk bina blog…sila-sila…seronok tau bile kite tengok blog kite cantik… So korang…SUDI-SUDI LA KE BLOG SAYA KLIK SINI

  • Ilmiah

    Hukum Tepuk Tangan

    Hukum tepuk tangan Pengarang kitab حفل الزفاف في الفقه الإسلامي berkata: Sesungguhnya tepuk tangan bila dilihat dari segi  hakikatnya adalah suatu  perbuatan manusia yang biasa.  Hukumnya berdasarkan faktor kepada  perbuatan tepuk tangan itu dilakukan.  Sesiapa yang bertepuk tangan kerana  untuk memberi peringatan maka perkara tersebut  adalah harus. Pengarang ini merujuk kepada sebuah buku dalam  mazhab Syafie iaitu kitab حاشية الشبراملسي .  Bila dilihat dalam kitab tersebut ada dinukilkan  dari kitan فتح الجواد  karangan Imam Ibnu Hajar Haitami: “Diharuskan tepuk tangan dengan kedua tapak tangan  sekalipun ditujuan untuk  bermain-main, sekalipun ia dianggap sebagai bentuk  nyanyian.” TEPUK TANGAN KETIKA MENDENDANGKAN LAGU Ulama berselisih pendapat berkenaan dengan masalah ini: PENDAPAT PERTAMA: Haram tepuk…

  • History

    Teringat Dolu-Dolu

    Assalamualaikum…..wassup blogger..haha..kali kedua di hari yg same berblogging.. Ajer…. Dah pukul 11.07 minit malam..mata masih xmau tido…si hubby dok sibuk main game zombie..malas nk berebut pc ngan die..masuk blik…bukak lappy..pki broadband…nasib baik ler line ok..kalau tidak mau tanggal kepala kerusi dok berebut… Si hubby sruh tido…esok nk bangun pagi…pi keje…HUARGHhhhhhhhhhhhhhhh…Bestnyer kalau xkeje kan..dok rumah goyang kaki…hbis perut nk goyang ker…perut nk kene isi jugak….isi je ngan air…haha…opsssss…ape aku melalut nie…entry nie mmg saje2 aku buat..hentam keromo je sebelum aku tido…ape korang buat sebelom korang tido ek…. Kalau dolu- dlou punye cite ,time nk tido mesti aku habiskan mase dengan novel2 aku tuh…paling aku suke adelah novel Ombak Rindu…Tu la yang…

  • History

    Aku X kesah

    Assalamualaikum ols….wassup..korang.. oit..da lame rasenyer aku x berblogging..menulis entry yang ntah pape ntah nie.. Koran tau x ape yg aku buat sepanjang ketiadaan entry2 baru nie… Nak mempercantikkan dan nk memperindahkan lagi blog aku yg aku rase belom S.A.N.T.E.K nie.. Nak kongsi ngan korang dari mne aku dpt link2 yg mmg nyer bagus… Dok syok2 aku berblogwalking nie..aku terjumpe la satu blog nie..punyer la cumel lote blog die.. byk tutorial…Entry2 die pun best2 gak…so..aku follow… Korang yang mane rase nk cari byk tutorial ttg berblogging nie korang silalah pergi kt link nie ye… Klik Sini.. By the way for owner to this blog..Blog yang cute n sis enjoy sgt dgn…

  • RANDOM

    SomeOne Like You

    I heard, that your settled down. That you, found a girl and your married now. I heard that your dreams came true. Guess she gave you things, I didn’t give to you. Old friend, why are you so shy? Ain’t like you to hold it back or hide from the light. I hate to turn up out of the blue uninvited. But I couldn’t stay away, I couldn’t fight it. I’d hoped you’d see my face & that you’d be reminded, That for me, it isn’t over. Nevermind, I’ll find someone like you. I wish nothing but the best, for you too. Don’t forget me, I beg, I remember you…

  • Produk

    Tentang + Secret + Miracle Mask

    Assalamualaikum.. Yesssssss…berblogging..ambil kesempatan sebentar sebelum mandi…tetiba nk sharing sesuatu dengan korang.. Pelik x dgn title kt atas nie.. Kalau Korang nak tau Miracle Mask nie byk berjasa dengan aku…Kalau korang nk tau jom baca entry nie kerana mungkin amat berguna untuk korang yang masih tercari-cari produk kecantikkan untuk kulit korang yang banyak masalah seperti aku dlu tu.. Mula-mula korang tgk pic nie.. Ha.. Ini la die…pencuci yang terrrrrrrrrbaik untuk aku la…Lain dari yang lain..sebabnye die bukan la dari cecair…Ia adalah sejenis serbuk..bila korang gosok kat muka terasa la kedamaiannya..haha..best kan.. Ninety Nine Face sangat berkesan untuk:- – Semua jenis kulit. – Mengecutkan jerawat dan memudarkan parut. – Menghaluskan dan melicinkan…

  • Ilmiah

    Rahsia 5 Jari (by Aurajihad A.K.A JihadKhilafah )

    Nak share dengan blogger lain…mungkin boleh dijadikan iktibar… 1.Cuba tengok jari anda. Genggam kuat2 & angkat ke atas sambil laung..”Allahu Akbar”. Itulah Rukun Islam yang mesti dijunjung. 2. Straight kan jari ke depan dalam keadaan terbuka & Renung dalam-dalam. Itulah kewajipan solat lima waktu jangan kita abaikan. 3.Put ur hand on the table, perhatikan. Start dari jari kelinking yg kecil & kerdil, macam manusia & apa benda pun akan start dari kecil then membesar & terus membesar. Itulah fitrah insan dan alam seluruhnya. Whatever we do semua start dari kecil. Kegagalan mendidik pada usia muda akan beri impact/kesan yg besar pada masa depan. 4.Then tengok jari kedua, jari manis. Macam…