• PRODUK REVIEW

    Sedap ke Nescafe Rose Latte edisi terhad tu?

    Sedap ke Nescafe Rose Latte edisi terhad tu? Korang dah rasa ke Coffee terbaru dari Nescafe.Kali ni mereka keluarkan pulak Nescafe Rose Latte. Apa pulak pendapat umi tentang Nescafe Rose Latte ni? Actually umi memang penggemar Coffee tau.Semua coffee umi boleh masuk sebenarnya.Tapi umi tetap memilih coffee yang asli tanpa di campur dengan apa-apa.Setakat Latte atau Cappucino tu bagi umi memang boleh tahan lagi. Tapi dengan Nescafe Rose Latte ni pulak? Dah lama tau umi dengar  iklan tentang Nescafe Rose Latte ni.Tapi tak berpeluang lagi nak beli masa tu.Kalau kat kedai biasa tu belum lah lagi umi cuba kan. Tapi satu hari tu, bila terdengar lagi tentang Nescafe  Rose latte…

  • food Review

    FIRECRACKER SAUCE MENU TERBARU DARI 4 FINGERS

    FIRECRACKER SAUCE MENU TERBARU DARI 4 FINGERS | Hari tu umi berpeluang untuk merasai limited time for  4 Fingers Firecracker sauce keluaran baru dari 4Fingers. 4fingers Crispy Chicken Firecracker Sauce ni hanya untuk masa terhad je tau.Bukan setiap hari ada.Korang boleh baca entry umi tentang menu terbaru 4Fingers ni di SINI. So, hari tu umi dah janji dengan anak-anak nak makan ayam.Sesekali kena tukar selera lah pulak kan.Asyik makan kat tempat biasa je.So, kali ni kita makan ayam dari kedai lain pulak. FIRECRACKER SAUCE MENU TERBARU DARI 4 FINGERS CRISPY CHICKEN Actually umi tak tahulah kalau tarikh entry ni keluar, Firecrackers tu dah habis.Korang boleh check kat diorang punya Page…

  • Menu

    Menu Dapur kisahsidairy #040319

    Menu Dapur kisahsidairy #040319 |Ada masa sikit minum petang ni, sajalah umi nak cerita apa yang umi masak malam semalam. Takdelah menarik sangat,tapi dalam takde menarik tu, adalah yang umi nak tunjukkan dan bakal ada entry tentang tu. Bila kita ni, mak² kan, mesti nak memadankan lauk itu dan ini.Contohnya lah macam menu semalam ni.Umi masak lemak labu, of courselah ada ikan kering dan juga ayam goreng.Umi nak goreng je ikan, tapi babah ni tak berapa suka dengan ikan goreng. Tapi kalau ayam goreng dia ok je. Dan beb, kalau dah ada menu macam tu, memang tak lengkaplah kan kalau takde yang pedas². Apa yang pedas tu? Sambal tumis? Sambal…

  • PARENTING

    Hubungan anak perempuan dan ayah

    Hubungan anak perempuan dan ayah | Saja pagi ni umi rasa nak membebel.Actually entry ni adalah random.Entry ni terkeluar dek kerana apa yang umi lihat dan baca. Ramai yang menganggap bila kita ada anak perempuan, especially si suami, kebanyakkan dari mereka ni, mengatakan mereka tak boleh jaga anak perempuan sebab anak itu adalah anak perempuan.Ada jugak umi dengar cakap-cakap orang, Jangan biasakan anak perempuan dengan ayahnya.atau Jangan tinggalkan anak perempuan selalu dengan ayahnya.Selalu dok kaitkan dengan “HARUAN MAKAN ANAK”.Nauzubillah..Mintak dijauhkan dari kita kan. Bila takde agama, ataupun terpesong dari agama, maka timbullah Haruan makan anak.Sebaliknya anak perempuan tulah yang perlu dijaga dan diambil perhatian.Kenapa umi cakap macam tu, sebab nenek…

  • INFO

    Pendaftaran Atas Talian Kemasukkan Prasekolah dan Tahun 1 2020

    Pendaftaran Atas Talian Kemasukkan Prasekolah dan Tahun 1 2020 | Disebabkan umi bercuti pada hari jumaat yang lepas, jadi umi tak ingat langsung tentang pendaftaran kemasukkan Prasekolah dan Tahun 1 2020 ni. Nasiblah ternampak status kawan umi yang dahpun mendaftar secara online kemasukkan Pra sekolah anak dia.Nasib baik boleh daftar menggunakan aplikasi mobile.Jadi sempatlah umi mendaftar nama Kakak Fiyah untuk ke sekolah Pra Sekolah tahun hadapan.Plan umi dan mama nak teruskan je dia ke kelas Genius Aulad.Tapi disebabkan senang nak teruskan ke Tahun 1,So kami decide untuk masukkan dia terus ke sekolah kebangsaan. Petang Jumaat tu jugak umi cuba nak masuk dan mendaftar ke website yang telah ditetapkan.Seriously, kena berkali-kali…

  • AKTIVITI,  PARENTING

    Projek Homemade Aiskrim bersama Naura

    Projek Homemade Aiskrim bersama Naura | Actually, umi tak pernah terlintas pun nak buat stock aiskrim ni kat rumah. Tapi lately ni, si Naura sibuk dengan aiskrim.Pantang sangat kalau ke kedai, mesti dia akan terjah tempat aiskrim.Sebab tu umi jarang bawa dia ke kedai .Sebab umi tau dia akan pau umi dengan aiskrim dan sebagainya. Ikutkan hati umi, jarang nak bagi dia junk food ni.Umi memang jarang membeli sebab tak maulah dia makan terlalu banyak junk food.As a parents kan, mestilah nak terbaik untuk anak dia.Kalau boleh dapat di sekat, umi akan sekat.Kadang tu keluar tantrum dia sekali nakkan benda-benda tu. Masa umi ke Ikea hari tu, sempatlah umi sambar…

  • PRODUK REVIEW

    NEEM BALM ZM BEAUTY 100% NATURAL PRODUK

    NEEM BALM ZM BEAUTY 100% NATURAL PRODUK | Pernah dengar Neem Balm ni dipasaran.Ia baru dilancarkan oleh ZM beauty selepas produk mereka terdahulu iaitu Garlic Balm. Kali ini ZM BEAUTY memasarkan produk terbaru mereka iaitu NEEM BALM yang masih lagi menggunakan Natural Produk bagi produk terbaru mereka.Umi dengar pun rasa teruja nak bagitahu apa kelebihan menggunakan NEEM BALM ni.Sebelum tu meh umi bagitahu kat korang, apa itu NEEM BALM? APA ITU NEEM BALM NEEM BALM  adalah sejenis bahan yang dihasilkan dari daun neem iaitu daun semambu yang kalau korang dengar dari petua nenek moyang kita, ianya digunakan untuk perubatan cara tradisional yang cukup popular zaman mereka dahulu.Neem balm ini dihasilkan…

  • RANDOM

    Welcome March 2019

    Welcome March 2019 |Pejam celik pejam celik dah pun masuk ke bulan march 2019. Actually apa yang best pada umi bulan MAC ini adalah, bulan MAC merupakan bulan kelahiran umi.Umi dilahirkan pada 30 mac 19xx.hahaha…yang belakang tu orang tertentu je tau. Alhamdulillah, masih diberikan kesihatan yang baik.Moga Allah swt terus memberikan kesihatan yang baik untuk umi.Diperluaskan pintu rezeki dan sentiasa diberikan peluang dan ruang untuk menjadi yang lebih baik. Pernah tak korang tau kenapa ia dinamakan bulan MAC?Mengikut sumber wikepedia Bahasa Melayu,ia dinamakan bulan MAC kerana? Mac ialah bulan ketiga dalam sebuah tahun dalam kalendar Gregory dan merupakan salah satu bulan yang mempunyai 31 hari. Mac dinamakan bersempena dewa Rom Mars, dewa perang. Pada asalnya, Mac merupakan bulan pertama…

  • food Review

    DoubleTree by Hilton Johor Bahru introduces its monthly themed high tea

    DoubleTree by Hilton Hotel Johor Bahru located in the heart of Johor Bahru; minutes from the Singapore Causeway and within walking distance of attractions including Johor Zoo and the famous Sultan Abu Bakar Mosque is taking the high tea experience to new heights with its monthly themed high-tea buffet. High Tea aficionados will delight in Chef Siti Zaidah, the hotel’s Pastry Chef and Chef Ayub Sous Chef show-stopping sweet treats and savoury morsels, designed in harmony to showcase a monthly themed seasonal produce in line with #EatDrinkHilton, Hilton’s first nationwide dining promotion, which underpins our commitment to deliver exceptional experiences to our guests by serving some of the most amazing…