• Uncategorized

    SAN FRANCISCO COFFEE DI CAPITAL CITY JOHOR BAHRU

    SAN FRANCISCO COFFEE DI CAPITAL CITY JOHOR BAHRU | Penggemar Kopi khususnya warga Johor, berita baik untuk korang kerana San Francisco Coffee yang terkenal dengan aneka Coffee sedap  sudah pun berada di Johor Bahru Pada 30 Oktober 2018, telah berlangsungnya pembukaan rasmi San Francisco Coffee di Capital City Johor Bahru.Perasmian SF Coffee pertama di Selatan telah berlansung dengan tema Seni dan Kopi.Dengan pembukaan julung kalinya di Selatan Tanah air di Capital City ini,mereka menawarkan suasana kkasik yang menggabungkan warna kopi berwarna kopi vintage coffee-coloured brown of a 70s Japanese kissaten yang merangsang semua deria bau,sentuhan, rasa, pendengaran dan penglihatan. Ms Koo Sue San, Pengurus Besar SF Coffee berkata bahawa San…

  • INFO

    Projek Beg Sekolah Musim Ke-4

    Projek Beg Sekolah Musim Ke-4 |Projek Beg Sekolah kembali lagi untuk musim ke-4.Sebagai salah seorang yang support kempen Projek Beg sekolah ni,Nak aku war-warkan kepada readers, untuk terus sebarkan bagi membantu mereka yang tidak berkemampuan.   Projek Beg Sekolah kembali lagi menyerikan persediaan persekolahan buat anak-anak yang datang dari keluarga yang kurang berkemampuan, anak-anak yatim dan anak-anak asnaf. Setiap yang beg yang diberi akan mengukir 1,000,000 senyuman buat mereka! Ayuh bersama kami untuk terus memberi peluang buat mereka menggalas beg sekolah baharu sempena musim persekolahan pada tahun 2019 nanti. Setiap beg dianggarkan pada nilai RM30. Namun anda bebas menyumbangkan apa-apa nilai kerana kami amat menghargai setiap sumbangan. Anda boleh salurkan…

  • INFO,  JOHOR

    AKI MATSURI AUTUMN FESTIVAL di Puteri Harbour

    AKI MATSURI AUTUMN FESTIVAL di Puteri Harbour |Festival Aki Matsuri pertama akan di adakan di Puteri Harbour pada 10 dan 11 November 2018.Menampilkan  Yosakai dan kolaborasi bersama dance Performance di antara bakat dari Jepun,Kuala Lumpur dan Singapura.Pelbagai aktiviti yang korang boleh lihat di AKI MATSURI AUTUMN FESTIVAL. Dan yang paling bestnya persembahan gemuruh Wadaiko,gendang tradisional Jepun dan lagi melodi Shamisen serta alat 3-stringed traditional Japanese instrument. 4:00pm – 10:30pm | 10 – 11 November 2018 Puteri Harbour, Iskandar Puteri (Waze: Sanrio Hello Kitty Town) Masuk adalah percuma Apa lagi yang best yang ada di AKI MATSURI AUTUMN FESTIVAL  Tarian tradisi Jepun Permainan tradisi jepun + makan dan Minuman Photography Competition + Bunga…

  • contest

    Wordless Wednesday : Teaser SF Coffee Colouring Contest

    Wordless Wednesday : Teaser SF Coffee Colouring Contest | In conjuctuon with the outlet launch,  SF Coffee also announced a colouring contest nationwide where with purchase of beverage in the uniquely design Marty Wood’s SF Coffee cup (available at any SF Coffee outlet)  entitles customers to enter the colouring contest and stand a chance to win a year’s wortg of coffee and other prizes.     Teaser v v v v v v v v

  • althea

    Petal Velvet Sunaway Sunscreen dari Althea.kr

    Petal Velvet Sunaway Sunscreen dari Althea.kr | Mana lagi Online store yang menjual beauty products kalau tak di Online website Althea Korea kan.Of course kerana Althea Korea adalah salah satu Online store yang menjual pelbagai jenis produk kecantikkan dari Korea.Dah lama di sebut-sebut oleh mereka yang gemar dengan produk kecantikkan dari Korea ni.     Kalau di entry yang lepas aku pernah ceritakan tentang satu produk yang aku dah pun cuba dari Althea.kr ni iaitu PETAL VELVET POWDER ni ,dan telah pun menjadi salah satu beauty make up aku yang wajib ada dalam pouch make up.Aku pernah ceritakan tentang produk ni di Entry Shopping di Althea.kr sempena ulang tahun Althea.Korang…

  • INFO

    Pesawat BOEING 737 terhempas

    Pesawat BOEING 737 terhempas | Sedih bila mendapat perkhabaran tadi tentang Pesawat BOEING 737 terhempas.Pesawat Komersial Indonesia itu terhempas dalam perjalanan dari Jakarta menuju Pangkal Pinang,Sumatra awal pagi tadi. Menurut berita harian Metro, Pesawat ini dikatakan terputus hubungang kira-kira 13 minit selepas berlepas meninggalkan lapangan terbang.Jurucakap Lion Air memberitahu bahawa pesawat itu adalah jenis Boeing 737 dan sehingga kini masih belum ada jumlah rasmi penumpang di dalam pesawat terbabit.Pesawat Boeing 737 telah terputus hubungan kira-kira 13 minit selepas  meninggalkan lapangan terbang. Jurucakap Agensi Mencari dan Menyelamat Nasional Indonesia (BASARNAS) Yusuf Latif berkata, pihak berkuasa masih berusaha mengesan bangkai pesawat yang terputus hubungan pada 6.33 pagi (waktu tempatan) ketika sedang dalam…

  • CANNIS,  EVENT,  INFO

    Aplikasi Cannis Bakal Menjadi Sebuah Aplikasi hebat NASDAQ Menjelang 2021

    Aplikasi Cannis Bakal Menjadi Sebuah Aplikasi hebat NASDAQ Menjelang 2021 | Korang pernah dengar tentang Aplikasi Cannis..Aku pernah ceritakan dulu tentang aplikasi Cannis ni di dalam blog. Aplikasi mudah alih Cannis telah membentuk trend aplikasi baru yang berjaya mengumpul 100 ribu pengguna dalam masa kurang dari dua bulan. Cannis bakal menjadi bintang terhebat di Nasdaq, Amerika Syarikat.   Sejak awal tahun 2018, Cannis terus melabur dalam industri yang disukai ramai iaitu teknologi, filem, kecantikan, ubat-ubatan preventif, teknologi terkini dalam pertanian dan sebagainya. Dengan kerjasama dengan rakan strategik mereka, Cannis telah memperluaskan pasaran mereka dengan pesatnya di banyak negara Asia Tenggara dan dijangka akan tersenarai di Nasdaq tidak lama lagi. Ketua…

  • INFO,  JOHOR

    RUMAH IMPIAN BANGSA JOHOR MERSING

    RUMAH IMPIAN BANGSA JOHOR MERSING | Ada rezeki lagi untuk bangsa Johor untuk memiliki rumah sendiri.Alhamdulillah.Moga semuanya dipermudahkan kerana Projek Rumah Impian Bangsa Johor iaitu di bawah naungan Yayasan Sultan Ibrahim untuk penduduk Johor.   Projek rumah Impian ini bertempat di Mersing.Maka mereka yang ingin memohon RUMAH IMPIAN BANGSA JOHOR MERSING ni mestilah mempunyai kriteria-kriteria yang sudah di tetapkan oleh Yayasan Sultan Ibrahim. RUMAH IMPIAN BANGSA JOHOR MERSING 1. Projek ini dibawah naungan Yayasan Sultan Ibrahim – sebahagian daripada usaha Keluarga Diraja Johor dalam meringankan beban rakyat 2. Yayasan ini akan melantik pengurus projek dan kontraktor untuk mereka dan membina unit rumah mengikut spesifikasi Tuanku 3. Projek ini akan menjadi…

  • produk review

    Super Mom Jimat pantas mudah dan berkesan

    Super Mom Jimat pantas mudah dan berkesan | Sebenarnya sebelum ni dah pelbagai cara aku guna untuk hilangkan kotoran bukan sahaja di baju malah di dalam rumah.Nak hilangkan kotoran yang melekat pada bilik air, pintu dan sebagainya. Actually ini bukan review berbayar okeh.Dah banyak kali bagitau kat husband carilah apa² jenis produk yang boleh hilangkan kotoran khususnya di bahagian leher baju dan yang penting dekat pintu dapur tu.Nanti aku tunjuk ye bahagian yang aku bersihkan dengan pencuci Super mom ni.Memang best… KELEBIHAN SUPERMOM SPRAY Pakar menghilangkan kotoran degil di pakaian putih mahupun pakaian bewarna .Aku dah uji dah dekat kemeja husband aku.Memang hilang kotoran yang melekat dekat leher dan ketiak.Aku…

  • food hunter,  food Review

    The Toast Permas Jaya

    The Toast Permas Jaya | Actually dah beberapa kali jugak lah dengar pasal The Toast ni.Cuma nak lepak-lepak ke Permas Jaya ni ada sedikit jauh dari tempat aku(yang sebenonya malas nak pergi jauh-jauh..hahah)Tapi memandangkan my blogger friend ni ajak makan ke sini.Jadi adalah rezeki nak mencuba menu di The Toast ni. The Toast Permas Jaya ni dah lama dah buka,cuma memang belum berkesempatan nak pergi ke sini.Pertama kali ke sini, memang aku rasa mesti tempat ni high class.Tak macam kopitiam tempat lain yang aku pergi.Yang keadaannya biasa-biasa sahaja.Tapi bila tengok The Toast ni, memang nampak betul-betul classy tau.1st impression aku adalah..Mesti MAHAL!! Petang tu sebenarnya plan nak minum kopi je.Jadi…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE