kisahsidairy.com motherhood nur awfiyah PARENTING parenting blogger

Nur Awfiyah Ke Taska Buat Kali Pertamanya

Assalamualaikum
Memang ikutkan hati nak je sambung cuti lagi.Dari pagi tadi memang tak senang duduk dibuatnya.Maklumlah,hari ni adalah hari pertama Nur awfiyah ke Taska.
Sebelum ni Nur awfiyah dijaga oleh my SIL.So,aku tak rasa risau sangat kalau dia dengan My SIL.Tapi bila my SIL balik Kelantan,Dia amik cuti selama seminggu.Sepatutnya hari dah dia balik.Tapi dia nak extend cuti.Jadi ummi awfiyah terpaksa jugak cari orang untuk menjaganya.Nak suruh jiran-jiran,mereka pun dah ramai jaga anak orang..Lagipun Nur awfiyah dah mula meraung bila sampai kat orang yang dia tak suka..demand sungguh anak aku nie.
Tapi disebabkan Taska tu di buka didalam Politeknik Ibrahim Sultan,di mana ia hanya dibuka untuk pekerja-pekerja disitu sahaja..Nasib baiklah En.Husband pekerja kat situ..Jadi tiket untuk aku mempercayai Taska tu 50% adalah.
Memang dari hari jumaat minggu lepas lagi aku bercuti..Hari ni dah kena naik kerja.Takut pulak cuti lama,nanti kena marah pulak dengan bos.Sebab company aku ni bukan jenis yang memahami.Cuti aku pun taknak sign lagi..Kena KIV dulu dengan bos,itupun dah cukup buat aku bengang.Ingat suka-suka ke nak cuti goyang kaki duduk rumah,
Isnin ni lagi nak bercuti,tapi halfday je sebab bawa Nur awfiyah monthly check up.Tu pun aku tak tau samada cuti aku approved ke tak..
Taska di mana Nur awfiyah sekarang nie berada
Dua tiga kali gak aku call nak tanyekan awfiyah..Yelah..orang dah biasa tidur buai.Bila dekat Taska dia memang takde buaian kan.
Paling best,aku lupa nak bawak puting kosong dia,sampai babysitter tu bagitau,awfiyah kebas puting orang sebelah..amboii..main kasar nampak anak aku tu ye.
Esok Taska bercuti,terpaksa pulak hantar rumah penjaga.takpelah…cuma 3 hari nie je kena berkorban.
Dibayar mengikut hari.Hari bekerja charge untuk jaga baby adalah RM20.Hari jumaat dan sabtu diorang ikut jam..rm5 perjam..Tapi diorang mintak rm30..alhamdulillah..boleh bertolak ansur jugak.
Tak sabar nak balik ambil awfiyah..macam manalah dia gaknya…emmmmm

About Author

Blog about parenting, tips parenting, deco, homeschooling activities, travel and beauty.Welcome to kisahsidairy blog

(20) Comments

  1. Ainim Suju says:

    Insha Allah kak, Awfiyahkan budak baik. Insha Allah tak meragam dia

  2. Mohd Selim Zainal says:

    Assalammualaikum…KSD,

    Insaallah harap2 dia awfiyah tak meragam… ok aje kan.

    mselim3

  3. ni masalah kita ibu yang bekerja kan
    berat hati tinggal anak pada orang lain
    insya ALLAH, semuanya baik-baik belak

  4. kalau takde penjaga, kita yang kena cuti kan?…sabar yer aida…saya dah pernah merasa susah sangat nak bercuti dulu walaupun bersebab…

  5. hahaha..kebas puting orang tu nampak macam terdesak sangat tu..hahah..dia tak tahan kot tengok kawan sebelah dok nyot2 puting :p

  6. Samalah saya dulu masa bekerja, kalau pengasuh ada hal, amik cuti juga lah..
    Sekarang ni dah tak fit nak bekerja, br dpt jaga anak sendiri kat rumah..tu pun br je nak masuk 5 bulan..

  7. Ija Rased says:

    moga semuanya baik baik aje ida.

  8. InsyaAllah semua baik2 je.. doa banyak2 moga anak2 sentiasa dlm lindungan Allah.. memang berat hati nak tinggal anak , tapi kena redha lah..kita mencari rezeki… πŸ™‚

  9. Fiyah dah besar ummi..tak nangis dah tu πŸ™‚

  10. Sally Yatiey says:

    Okay jugak bayaran tu..

  11. kecik2 dah kene hantar tadika.. nak wat cm mana ummi fiyah keje..

  12. In shaa Allah.. doakn yg terbaik. All the best Awfiyah.. πŸ™‚

  13. insyaallah xde pape.. em awfiyah dah geram tgok puting orang tu yang dy kebas tu.. πŸ™‚

  14. Ok la tu Kak Aida bayaran dia …Harap2 Awfiyah OK la kat situ ..Mudah2 takde apa2 la tuu

  15. Yumida Huda says:

    comel je awfiyah ambik puting org lain. ganas. besar jugak taska tu kak

  16. minta2 warga taska dan penjaga cik piya menunaikan amanah dengan penuh rasa tanggungjawab… sha tumpang risau, inikan kak ida… semoga Allah melindungi cik piya !

    bab puting tu kelakar, hahahhaa…. dah la muka tu cam kakyong je….

  17. Hehe… Comel la tu..

  18. pandai pulak kebas puting orang… bijak…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *