kisahsidairy.com lifestyle blogger motherhood nur awfiyah PARENTING

Nur Awfiyah Dan Pandai Layan Cerita

Assalamualaikum
Petang-petang nie sebelum waktu punch card,saja nak up cerita pasal gugirl bambam tu..Amboi..amboi..sekarang nie bila mengaruk je,mulalah kaki dia mengais dengan lajunya..Nanti aku upload video dia..
Boleh pulak video tetiba corrupt bila masuk ke PC nie..Entah pape je kan..occaylah,back to our subject for this entry,CIk fiyah nie dah rajin nak tengok tv..Tengok benda-benda yang bergerak-gerak..Dah boleh beli Doll,tapi tak nak beli sebab takut nanti dia kena batuk-batuk pulak..Bila dapat keluar rumah,tengok kat luar rumah tu,riuh sungguh mulut dia…
Kalau dengar je bunyi tv mulalah mata dia tertancap kat skrin tv.Sungguh khusyuk nak tengok tv…Saja hari tu bukak kan Upin-Ipin untuk dia..Wah..kemain lagi menyenget minah tu..Nak tengok upin ipin punya pasal.
Kemain lagi layan upin ipin tu kan…

Bila upin ipin tu tak bergerak,mulalah dia yang bergerak..
Satu lagi dah jadi kemestian apabila dia bermain nak tidur…Dah macam bantal busuk pun ye..Tapi bukanlah bantal busuk yang dia kelek..Tunggu..next entry aku cerita ea..
Tak berapa nak occay hari nie sebab kat tulang belakang nie rasa sakit je..Tak taulah angin ke,atau salah tidur..Dok kerana melayan minah sorang tu,tengah malam buta sibuk nak ajak main-main,,As usual bila orang tak layan dia,maka bermualah jeritan tarzan dia  tu..hehehe..
Last-last ummi dia tak dapat nak tidur dengan lenanya..
***Nur awfiyah dah masuk 4 bulan,tapi still tak meniarap lagi..tapi dah mengereng…Nak tanya korang la kan,bila agak-agaknya umur anak korang masa dia meniarap..Ke memang ada sesetengah budak macam tu.lambat nak meniarap…sangat risau bila,nenda dia selalu tanya dan bandingkan dengan anak-anak orang lain..

About Author

Blog about parenting, tips parenting, deco, homeschooling activities, travel and beauty.Welcome to kisahsidairy blog

(15) Comments

  1. memmet lenggeng says:

    depend pada budak KSD, tak semua cepat. Anak akak dulu, dah dekat 5 bulan pun leher tak tegap lagi..risau sungguh asyik terkulai, tp ok akhirnya

  2. Alolo, tomeinya Awfiyah tengok Upin Ipin.. Setiap baby berbeza2.. Ada yang cepat dapat meniarap, merangkak semua tu.. Ada yang tak menirap, tau2 dah pandai merangkak.. Tak boleh nak bandingkan baby orang ngan baby kita.. =)
    Rosmiza Ali Official Blog™

  3. adk dayah says:

    kalau anak2 sdra dayah 6 7 bulan bru bole mniarap..huhu

  4. amboi…dah pandai jeling2 yea
    tggu nnti berebut remote dgn anak laks

  5. Tggu lah bila dh pndai pgg remote tv.. Hbislah.. Hehe

  6. amboiii… comelnyeee ank dara akak… bijak.. 🙂

  7. Dah 11 thun okje tinggalkan zaman baby baby ni KD….lupalah pulak bila baby sepatutnya boleh meniarap….

  8. Assalamualaikum kak ida, bambamnya awfiyah.. pandai dia layan ye. take time kak, kita takleh expect dia nak cepat pandai buat itu ini. kalau org tanya, kata la tak baik compare dgn anak org. budak2 lain ragam dia. hehehe tapi sheila pun tak sabar tgu adam pandai buat itu ini. hehehe

  9. ehh sama la dengan aunty… hewhew…. meh cik piyah geng aunty… pun suka upin ipin… hiks

  10. Lieya Von Jay says:

    anak sedara saya pon kak umo 6 bulan menerap… 🙂 Jgn risau ye kak,, Semua baby memang lain2 masa depa bulih buat sesuatu . mmg xleh banding

  11. tengok budak tu juga..faktor ketembaman pon iye..faktor immature ke pon iye..

  12. Hihihii.. cutenya.. suka saya tengok Awfiyah menonton… 🙂 🙂

  13. Bakal pengganti admin KSD akan datang… Comelnya dia… 🙂

  14. Alololo tgk tu dia dah pandai tgk Upin Ipin laaa ..Tgk sorang2 jer ker tak ajak anty pon ..

  15. budak budak memang suka layan cerita kartun kan..comel fiyah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *