selamat hari raya

Minggu Beraya

Assalamualaikum
Musim beraya sekarang nie.sibuklah sana sini memenuhi jemputan Open House dan mengunjungi kawan-kawan dan saudara mara yang dekat..
Sekarang nie,setiap malam ada saja tetamu yang datang beraya..Alhamdulillah…Tetamu tu orang kata rezeki..Rezeki untuk Nur awfiyah le tu…dapat duit raya la katakan…
Disebabkan hari-hari menerima tetamu,haruslah buat persediaan awal kan..Bukan persediaan memasak bagai,hanya persediaan kuih raya dan juga air je..Untuk rakan-rakan yang berkumpulan dan sanak saudara je aku sediakan makanan berat..Tapi tak berat la sangat  setakat bihun goreng atau mee kuning je.Air pulak aku memang dah siap-siap buat air gula sirap pandan..Senang nanti kalau tetamu datang,tak payah la nak tunggu lelama sangat..Tinggal bancuh je kan.
Semalam memang takde satu entry pun aku hasilkan sebab bercuti..Satu hari melayan Nur awfiyah…Dah pandai nak bergolek-golek si bambam tu…
warm up entry ni…tetiba idea hilang dek kerana kuih raya ni..
Si bambam yang nak masuk 4 bulan ni.
si bambam umie

About Author

Blog about parenting, tips parenting, deco, homeschooling activities, travel and beauty.Welcome to kisahsidairy blog

(21) Comments

  1. comeyyynyaaa ….rasa nak cubit² je….hehehhe

  2. Penuhlah duit poket Awfiyah. Hehe..

  3. Eeee… dah montel betullah anak dara ni.
    Rasa macam baru keluar hospital tapi cepat pulak badan Awfiyah naik kan:)

  4. awfiyah dpt duit raya umie dia la yg melompat bintang 😉

  5. alahai nur awfiyah ..banyak dpt duit raya? …seronok kalau beraya dgn family yg bertambah tahun ke tahun…; kalu x bertambah bilangan ..bertambah kasih dan sayang pon alhamdulillah sesangat kan…selamat hr raya buat KSD sekeluarga.

  6. untung si comel tu… dapat banyak duit raya neh..

  7. rezeki si kecil awfiyah..semakin tembam…

  8. alolo omeinya..
    raya kali ni kurang pegi open hause..huhu

  9. Saya pula masih belum terima kehadiran siapa2 datang rumah, sbb masih kat kampung…he he..

    Hug n kisses untuk si bam bam comey itu…mmmuuahh… 😀

  10. Ainim Suju says:

    hi bam bam..auntie nak kiss boleh?

  11. Baguslah tetamu awak KD….tiap tiap malam tanpa henti hehe…Yelah org kata tetamu datanbf bawak rezeki balik bawak dosa….subhanallah

  12. Raya nie Awfiyah mesti banyak kumpul duit raya yer ^_^

  13. Comelnya Awfiyah… selamat beraya.. saya masih lagi mood raya smpi skrng hehee.. 😀

  14. Eda Johari says:

    lahaii geramnya, cute! picit sikit pipi tu. hehe
    btw, yes tetamu tu rezeki, org dtg rumah kita rezeki btambah, kan?

  15. minggu beraya selagi tak habis raya sebulan..kat rumah kena siap prepare ape yang perlu, bila tetamu datang senang nak sediakan 🙂

  16. comelnya dia..:)

  17. embamnya dia….

    Selamat Hari Raya 🙂

  18. Tudiaaaaa! bambam pipi gebu gebas ni hehehe. Camat aghi ghayer awfiyah dan umminya 🙂

  19. deno says:

    makin comelll gebu… meh kakdeno geget boleh? hehe

  20. comeinya dia..geram tengok..

  21. geraa betul tgk Awfiyah..bambam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *