July 10, 2020

Menu Sup Sayur Mudah Untuk Diet

Menu Sup Sayur Mudah Untuk Diet| Hai korang…Sejak-sejak ni usaha untuk mengecilkan size berat badan makin membuak-buak..Setiap hari dengan Green Tea..Aku pernah ceritakan Khasiat Green Tea di entry Kelebihan Teh Hijau .Kalau rajin korang terjah la ye..
Nak dikatakan setiap harilah aku ambil Green Tea.Memandangkan penyakit aku ni,risau kolestrol tinggi,tu yang rasa nak kurangkan berat badan dan ambil makanan yang mudah untuk dihadam..hahaha..tipu kekadang…Begitu juga dengan husband sekarang ni..Dah pun merajinkan diri untuk minum Green Tea dan sama sekali tidak mengambil minuman berais.
Di rumah pun aku rajin buat sup sayur mudah dan simple  untuk kami makan.Nasi kurang dan selebihnya makan sayur.Nasib tetap ambil dengan amount yang sedikit..Oklah kan..Tak lah perut terkejut nanti..hehehe…tu satu lagi alasan..bahahaha..
Menu Sup Sayur Mudah Untuk Diet
Antara bahan-bahan yang aku guna  sayur-sayur yang kat dalam tu.Nak tambah sayur lain ikut korang lah kan..
Menu Sup Sayur Mudah Untuk Diet
Tumis la bawang lada..Bubuh sikit garam,letak la kiub ayam sikit..baru sedap
Menu Sup Sayur Mudah Untuk Diet
Lepas tu campakkan je dalam kuali tu….letak air sikit..
tak payah nak layu sangat sayur-sayur tu..
Tutup api..dah boleh sediakan.
Senangkan …sayur-sayur tu boleh la letak sayur yang korang suka..brokoli pun boleh…

siti Rohaida

Blog about parenting, tips parenting, deco, homeschooling activities, travel and beauty.Welcome to kisahsidairy blog

View all posts by siti Rohaida →

2 thoughts on “Menu Sup Sayur Mudah Untuk Diet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *