Menu Hari Raya Kami 2019/1440H - Kisahsidairy.com

Menu Hari Raya Kami 2019/1440H

Menu Hari Raya Kami 2019/1440H

Menu Hari Raya Kami 2019/1440H | Dah beberapa hari berlalu 1 syawal, baru sempat umi nak update menu hari raya kami.

Alhamdulillah, rasanya setiap tahun pun sama.Untuk tahun ni umi beraya di sebelah babah.Kalau dah sebelah babah kami hanya beraya di bandar je.Di rumah MIL yang terletak tidak jauh dari rumah umi.Kalau ikutkan Hari Raya kedua kami dah bergerak balik ke Melaka.

Memandangkan tahun ni, adik planning untuk bertunang, jadi hari raya pertama, kami dah bergerak balik ke Kampung Umi.Raya keduanya kami dah ke Terengganu.

Menu wajib kami di hari raya, rasanya setiap tahun dan setiap orang akan ada menu² macam ni di pagi hari raya.

Menu pertama of courselah ketupat.Kalau ikutkan MIL dia tak suka ketupat segera.Dia suka ketupat yang dianyam dengan daun kelapa tu hah.Lain rasanya kata dia.Tapi umi lebih suka ketupat segera..hahahah…

Nasib baik la BIL dah siap belikan sarung ketupat, jadi tak payah ler nak menganyam.Sebab yang menganyam je sorang, kalau dah sorang, confirm lambat pulak nak memasak.

Menu Hari Raya Kami 2019/1440H

Lemang ni BIL beli masa ondway balik Johor.

Dan pada malam raya tu, kami buatlah bakar-bakar sikit.Cuma tahun ni takde satay je.So, kita bakar ayam dan daging je.

Kalau dah malam raya kan, confirm tido lambat,Dalam pukul 2 pagi siap mengemas dan memasak.

Sambung pulak esok paginya.Memang rabak biji mata umi pagi raya tu..Apa pun, alhamdulillah, semuanya selesai petang raya tu jugak.Memang tak masak banyak pun kalau belah suami.Sebab keesokkannya diorang dah balik ke Melaka.

 

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

One thought on “Menu Hari Raya Kami 2019/1440H

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *