Menu

Menu Dapur Kisahsidairy 230119

Menu Dapur Kisahsidairy 230119 | Sebenarnya umi terlebih rajin untuk update menu yang umi masak untuk family kecil umi ni.Umi dah boring makan ikan dan ayam.Jadi terhasillah Menu Kari telur

Actually plan nak buat ayam kurmak, dengan confiden lepas balik kedai, siapkan semua bahan, bila tengok takde pun pes kurmak dalam laci.Hadoiii..So, bertukar ler dari nak buat Telur masak kurmak kepada telur masak kari.Pun oklah cuma umi tak buat terlalu pedas.Kang si Dak Naura tu taknak pulak makan..Naya je makan telur dengan kicap je.

Ikan masin memang wajib dipadankan dengan menu lain

Bertukar dari kurmak kepada kari..hahaha

Kacang panjang goreng kicap

Ada tambahan sambal belacan yang memang umi dah siapkan dalam peti ais..Buat banyak-banyak dan simpan.Bila-bila nak makan tu ambil je dari peti ais.Hah..Settle.

 

Ni pun time umi rajin snap gambar.Kalau tak, memang terus makan jelah.Babah sampai je rumah, terus umi ajak makan sebab umi taknak makan selepas jam 7 malam…Itulah rahsia badan umi makin kurus…hahahaha..Sila jangan percaya.

Eh..eh..mana taukan bila umi share menu dinner umi ni, korang yang takde idea, boleh dapat idea dari gambar masakkan umi..Sharing is caring..tak baik ngumpat tau..

 

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *