Menu Buka Puasa Ramadhan ke-13

Menu Buka Puasa Ramadhan ke-13 | Walaupun dah masuk Ramadhan ke 17, Umi baru nak up menu untuk ramadhan ke 13.

Lately ni, makin menjadi-jadi pulak kemalasan nak update blog.Walaupun dah tersedia gambar untuk dijadikan cerita.Malas untuk mengarang, selain dari ada hal-hal yang tak dapat umi nak elakkan untuk berblogging.

Nasiblah entry Senarai Buffet Ramadhan 2019 membantu PV umi.Dan juga resepi-resepi yang umi share kat blog.Walau tak banyak, tapi ada jugaklah yang menerjah.

Bak kata Umi Ilham, blogger kampung je.Ecehhhh…hahaha..Dah la, tak payah cerita pasal blogger kampung ke, blogger bandar. Yang penting umi tau, berblogging masa umi dahulu tak sama dengan sekarang.Berbeza sangat.

Oklah, jom cerita pasal menu pulak. Ini adalah menu di kampung halaman yang tercinta pada minggu lepas.Sempatlah masak dengan adik beradik.

Bila kat kampung, kebanyakkan menu adalah pebret ayah. Jarang ikut tekak anak-anak. Yelah, kita balik nak tengok dia happy kan.Kalau mak pulak dia tak kisah. Semua dia ok je.Kupang rebus, Sayur Taugeh,Ikan goreng dan juga Kerabu kaki ayam.

Resepi kerabu kaki ayam boleh google.Nak buat senang je kerabu ni, janji bahan utama kaki ayam tu ada…hehehe

Dah selalu sangat masak ni, kekadang kecelaruan otak ni nak fikir masak apa.Nasiblah Tahun ni, nenek banyak memasak. Jadi lega sikitlah hati umi ni.heeheh

 

 

siti Rohaida

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

2 thoughts on “Menu Buka Puasa Ramadhan ke-13

  • May 23, 2019 at 11:44 pm
    Permalink

    aduhai sedih pulak hati ni bila terkenang peristiwa semalam…takde rezeki nak berbuka dengan keluarga mertua…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *