Master Pasto 3 minit mudah disediakan

Master Pasto 3 minit mudah disediakan | Umi paling suka nak bagitahu benda yang mudah,senang dan jimat masa untuk umi sediakan pada family.

Actually, seminggu sebelum entry ni keluar , umi tak sihat.Tak berdaya nak buat kerja apatah lagi nak memasak untuk family tersayang.Nasib baik ada Instant Pasta dari Master Pasto yang mudah disediakan. Nak umi cerita lagi tak pasal Malaysia Food yang tengah viral ni?

MASTER PASTO READY TO EAT MEAL IN MALAYSIA

Master Pasto ini adalah keluaran dari Lioco Food Industries Sdn Bhd.Ia adalah Malaysia Food yang diusahakan di Penang.Makanan Instant Food ni memang mudah untuk disediakan.Hanya 3 minute wonder je tau.

Umi pasti di setiap rumah mesti nak ada makanan yang instant macam ni kan.Bukan apa,makanan jenis macam ni adalah penyelamat dari perut kosong.

KENAPA MESTI PILIH INSTANT PASTA DARI MASTER PASTO

  • Mudah disediakan dalam masa 3 minit sahaja
  • No MSG
  • No Preservatives
  • Malaysia Halal Food
  • Great Taste
  • Fully cooked
  • Heat and Eat
  • Senang nak bawak travel

Hari tu umi cuba 3 jenis pasta iaitu Bolognese, carbonara dan juga Aglio Olio Chicken.

Spaghetti Carbonara with Chicken .Bahan di dalamnya adalah Isi ayam, minyak jagung, bawang besar,bawang putih,keju parmesan, serbuk perisa ayam,daun parsley ,daun basil, rosemary dan lain-lain

SPAGHETTI CARBONARA WITH CHICKEN – Bahan yang terdapat di dalamnya adalah isi ayam, tomato, bawang putih,bawang besar,serbuk perisa ayam, daun basil, tomato coulis,daun parsley dan lain-lain

SPAGHETTI AGLIO OLIO – Bahan di dalamnya adalah isi ayam, cili flakes, bawang besar dan bawang putih, daun basil dan lain-lain.

Bila dah ada stock ni kat rumah, bila-bila masa boleh sediakan.Cara penyediaannya pun mudah tau.

Instant Pasta ni wajib ada di setiap rumah.Mana tau kan, kotlah tetiba lapar tengah malam, tak tau nak makan ape,boleh la sediakan Instant pasta ni.

CARA PENYEDIAAN INSTANT PASTA MASTER PASTO

Terdapat 2 jenis cara penyediaan untuk Pasta Master Pasto ni iaitu dengan Microwave atau dengan air yang mendidih

Umi terangkan cara penyediaannya satu persatu ye.Disebabkan rumah takde Microwave,so umi guna cara penyediaannya dengan menggunakan air yang mendidih


PENYEDIAAN MASTER PASTO MENGGUNAKAN AIR MENDIDIH

Hanya panaskan air sehingga mendidih, Keluarkan Flexy packy yang disediakan dan masukkan ke dalam air mendidih tu.Tunggu hingga 3 minit.Kemudian gunting dan masukkan ke dalam pinggan seperti gambar di atas.Boleh je nak tambah bahan lain seperti sausage ,brokoli dan sebagainya.Ikut citarasa masing-masing.

PENYEDIAAN MASTER PASTO MENGGUNAKAN MICORAWAVE

Bagi mereka yang ada microwave senang jugak penyediannya.Hanya buka pek tersebut, masuk dalam pinggan dan panaskan ke dalam microwave selama 3 minit dan siap untuk dimakan.

Siap untuk dimakan..Mudah kan.So kat mana nak dapatkan Produk dari Master Pasto ni? Boleh dapatkan di sini

Web : https://www.masterpasto.com
Facebook : Master Pasto Lioco
Instagram : @masterpasto

siti Rohaida

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

29 thoughts on “Master Pasto 3 minit mudah disediakan

  • February 25, 2019 at 12:26 pm
    Permalink

    Senangnyaa, boleh bawak pi travel ni..tapi pestime dengo namanya.. kalau Sis biasa beli kat 7E tu je lee..lupa plak namanya..nanti boleh le try cari brand ni ..

    Reply
  • February 27, 2019 at 10:10 am
    Permalink

    Kena beli gak nanti ni…simpan stok kat umah. Time time malas nak masak boleh le masak ni je sebab ringkaz dn senang. Anak sis pun suka makan pasta2 ni

    Reply
  • February 27, 2019 at 10:57 am
    Permalink

    Betul-betul mudah dan menjimatkan masa ni. Memang kena ada di rumah ni. Kadang-kadang badan kita tak sihat. Tapi bila suami lapar, nak kena masak. So, bila adanya Pasta Master Pasto ni dapatlah jimatkan masa rehat LeYa nanti.. Okay2x… Nak pergi dapatkanlah.. Hehehe..

    Reply
  • February 27, 2019 at 12:39 pm
    Permalink

    Nampak macam sedap je ni. Senang pulak tu nak sediakan. Nanti nak try cari jugak la. Kalau bawak pergi travel pun senang.

    Reply
  • February 27, 2019 at 1:06 pm
    Permalink

    Murni dah cuba ketiga2 jenis pasta ni..memang sedap. Cara penyediaan pon sangat mudah. lepas ni kalau nak travel memang wajib beli siap2 dan bawa.

    Reply
  • February 27, 2019 at 1:16 pm
    Permalink

    Okay! now i know dah mana nak dapatkan makanan segera macam ni. Boleh la bawak travel nanti. Kita ni memang penggemar spaghetti gak,ehehhe.. lelagi carbonara dan aglio olio tu,hehhehe

    Reply
  • February 27, 2019 at 2:11 pm
    Permalink

    SA adalah pencinta pasta..wah dengan adanya Master Pasto ni memudahkan orang bujang macam SA ni la..makanan mudah macam ni jimatkan masa..dh la SA memang bawak bekal pi kerja

    Reply
  • February 27, 2019 at 3:31 pm
    Permalink

    Bagusnya ada pasta cepat siap macam ni. Saya kan kalau pagi pagi memang serabut nak siapkan anak-anak pergi sekolah. padahal yang sekolah nya sorang je. tapi dua dua kena mandi terus pagi tu. dah mandikan nak kene prepare breakfast lagi. kalau ada master pasto ni senang sikit kalau agak agak terlewat bangun ke ape kan. masak je ni dah boleh makan brekafast dan pergi sekolah

    Reply
  • February 27, 2019 at 4:19 pm
    Permalink

    Produk macam ni sebenarnya bagus untuk bawa pergi travel tempat yang susah nak cari makanan Halal hehehehe senang nak sediakan hanya 3 minit jer nanti nak cari juga lah nak try ramai yang dah cuba ni sedap sangat ker…

    Reply
  • February 27, 2019 at 4:35 pm
    Permalink

    Ni mmg kena letak spare kat rumah ni in case malas nak masak. Hehe. Dah la takde msg & preservatives, mmg sesuai utk seisi keluarga kan.

    Reply
  • February 27, 2019 at 8:12 pm
    Permalink

    Adudududu..
    Sedap ni kak.. Nak nak ni kalau tengah takde selera ni, layan anak tekak ni.
    Kot anak meragam takmo makan ke, boleh jugak bagi makan macam ni je akn.
    Anak anak kita suka makan pasta gini..
    Boleh la beli nanti.
    Spare kat umah. Kot tak sihat ke, still dapat sediakan makan mereka.

    Reply
  • February 27, 2019 at 10:05 pm
    Permalink

    senang la nak masaklepas ni.semudah 123 je orang cakap.airah pun rasa teringin nak beli sebab malas nak memasak dekat dapur lama-lama

    Reply
  • February 27, 2019 at 10:55 pm
    Permalink

    sesuai sangat buat travel ni. senang nak makan kan. elok jugak standby kat rumah..kalu lapar tengah malam boleh masak sendiri tak payah beli kat cafe atau order online. harga pun boleh tahan murah je

    Reply
  • February 27, 2019 at 11:33 pm
    Permalink

    Baguslah ada ready made spegatti macam ni, sangat memudahkan nak bawa pi travel pon mudah! nak masak dekat rumah pon mudah.. nak beli jugalah

    Reply
  • February 28, 2019 at 7:52 am
    Permalink

    Best untuk bawa pg travel. Senang lagi kalau kita pg tempat yg susah cari
    Makanan halal. Especially anak2 mmg suka dengan spaghetti

    Reply
  • February 28, 2019 at 8:31 am
    Permalink

    Sekarang dh mudah dh ada yg segera mcm ni…mak2 yg keje xsempat masak boleh la sediakan tuk ank2 guna yg segera ni…jimat masa

    Reply
  • February 28, 2019 at 8:32 am
    Permalink

    Bagusnya produk ni. Memudahkan. Nak kena ada stok kt rumah ni. Senang kalau bermalas malasan kan.

    Reply
  • February 28, 2019 at 9:16 am
    Permalink

    Nak try la..sebab memudahkan kerja memasak hahah kekadang tak sempat nak masak meriah if ada master pasto ni mudah la sikit hehe

    Reply
  • February 28, 2019 at 1:50 pm
    Permalink

    Wowww.. Ni mesti kena bawak ni kalau nk travel. Senang skit kan. Penyediaan pun mudah ja

    Reply
  • March 4, 2019 at 11:40 am
    Permalink

    Wah senangnya masak macam tu. Hahaha. Saya takda mikrowave, kena juga masak atas dapur. Yang saya suka, sambil rebus spaghetti, sambil panaskan sos. Terbaiklah jimat masa!

    Reply
  • March 4, 2019 at 1:43 pm
    Permalink

    Belum pernah try, tp memang mummy pun suka bab mudah2 masak ni. Masa mencemburui sangat

    Reply
  • March 12, 2019 at 10:37 am
    Permalink

    eh bagus produk ni, beli banyak-banyak then simpan buat stok kat opis, bila lapar panaskan je guna microwave kan

    Reply
  • March 13, 2019 at 10:05 am
    Permalink

    senangnya..kdg suka gak masak spaghetti ni..ringkas…tapi ada hat instant cam ni, lagi senanggg…

    Reply
  • March 25, 2019 at 1:57 pm
    Permalink

    Menarik ni terutama untuk yang rajin travel. Mudah untuk disediakan.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *