food Review

Master Pasto 3 minit mudah disediakan

Master Pasto 3 minit mudah disediakan | Umi paling suka nak bagitahu benda yang mudah,senang dan jimat masa untuk umi sediakan pada family.

Actually, seminggu sebelum entry ni keluar , umi tak sihat.Tak berdaya nak buat kerja apatah lagi nak memasak untuk family tersayang.Nasib baik ada Instant Pasta dari Master Pasto yang mudah disediakan. Nak umi cerita lagi tak pasal Malaysia Food yang tengah viral ni?

MASTER PASTO READY TO EAT MEAL IN MALAYSIA

Master Pasto ini adalah keluaran dari Lioco Food Industries Sdn Bhd.Ia adalah Malaysia Food yang diusahakan di Penang.Makanan Instant Food ni memang mudah untuk disediakan.Hanya 3 minute wonder je tau.

Umi pasti di setiap rumah mesti nak ada makanan yang instant macam ni kan.Bukan apa,makanan jenis macam ni adalah penyelamat dari perut kosong.

KENAPA MESTI PILIH INSTANT PASTA DARI MASTER PASTO

  • Mudah disediakan dalam masa 3 minit sahaja
  • No MSG
  • No Preservatives
  • Malaysia Halal Food
  • Great Taste
  • Fully cooked
  • Heat and Eat
  • Senang nak bawak travel

Hari tu umi cuba 3 jenis pasta iaitu Bolognese, carbonara dan juga Aglio Olio Chicken.

spaghetti Carbonara Master Pasto
Spaghetti Carbonara with Chicken .Bahan di dalamnya adalah Isi ayam, minyak jagung, bawang besar,bawang putih,keju parmesan, serbuk perisa ayam,daun parsley ,daun basil, rosemary dan lain-lain

spaghetti Bolognese Master Pasto
SPAGHETTI CARBONARA WITH CHICKEN – Bahan yang terdapat di dalamnya adalah isi ayam, tomato, bawang putih,bawang besar,serbuk perisa ayam, daun basil, tomato coulis,daun parsley dan lain-lain

spaghetti Aglio Olio Master Pasto
SPAGHETTI AGLIO OLIO – Bahan di dalamnya adalah isi ayam, cili flakes, bawang besar dan bawang putih, daun basil dan lain-lain.

Bila dah ada stock ni kat rumah, bila-bila masa boleh sediakan.Cara penyediaannya pun mudah tau.

Instant Pasta ni wajib ada di setiap rumah.Mana tau kan, kotlah tetiba lapar tengah malam, tak tau nak makan ape,boleh la sediakan Instant pasta ni.

CARA PENYEDIAAN INSTANT PASTA MASTER PASTO

Terdapat 2 jenis cara penyediaan untuk Pasta Master Pasto ni iaitu dengan Microwave atau dengan air yang mendidih

Umi terangkan cara penyediaannya satu persatu ye.Disebabkan rumah takde Microwave,so umi guna cara penyediaannya dengan menggunakan air yang mendidih


PENYEDIAAN MASTER PASTO MENGGUNAKAN AIR MENDIDIH

Hanya panaskan air sehingga mendidih, Keluarkan Flexy packy yang disediakan dan masukkan ke dalam air mendidih tu.Tunggu hingga 3 minit.Kemudian gunting dan masukkan ke dalam pinggan seperti gambar di atas.Boleh je nak tambah bahan lain seperti sausage ,brokoli dan sebagainya.Ikut citarasa masing-masing.

PENYEDIAAN MASTER PASTO MENGGUNAKAN MICORAWAVE

Bagi mereka yang ada microwave senang jugak penyediannya.Hanya buka pek tersebut, masuk dalam pinggan dan panaskan ke dalam microwave selama 3 minit dan siap untuk dimakan.

Siap untuk dimakan..Mudah kan.So kat mana nak dapatkan Produk dari Master Pasto ni? Boleh dapatkan di sini

Web : https://www.masterpasto.com
Facebook : Master Pasto Lioco
Instagram : @masterpasto

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

28 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *