kisahsidairy.com open house RANDOM selamat hari raya syawal

Marhabban vs Beraya

Assalamualaikum
Sabtu sudah…Ada yang masih bekerja dan dahpun bercuti..AKu masih lagi di opis..Bekerja setengah hari,hari nie..Rutin setiap sabtu kan…Tak boleh nak lari melainkan berhenti kerja..hahaha..
sumber:google
Pastinya ramai yang akan menghadiri Jamuan Open house hari nie kan..Kalau korang perasan,tak banyak undangan Jamuan Open house tahun nie kan??.Mungkin menghormati pemergian MH370,MH17 dan juga peperangan di Gaza..Sebaiknya kita menyambutnya dengan secara sederhana pun dah mencukupi.
Dari malam tadi menghabiskan beraya di rumah jiran-jiran tetangga..Itu memang dah menjadi kebiasaan kami setiap tahun di Taman aku tu.Minggu depan dah start Marhabban.Marhabban di tempat aku diadakan lambat sikit la.Yelah,bandar kan…takkanlah nak buat 1st day raya,confirm orang takde..
Seperti kebiasaan setiap tahun,marhabban tempat aku akan diadakan dari rumah ke rumah,cumanya ada satu tempat yang akan menjadi tempat kami berkumpul untuk makan-makan..Bila pi masuk rumah orang,kami cuma bermarhabban je…takde pun sediakan apa-apa..
Bezanya tahun nie,tak perlu datang rumah ke rumah untuk marhabban.Marhabban tahun nie diadakan di dalam cabin yang telah disediakan dikawasan rumah aku nie.Lagi senang dan menjimatkan masa.hehehe…
Balik kejra nie pun masih lagi nak sambung beraya di rumah sepupu2 aku..Yelah…baru hari nie mereka ada kat rumah..Hari raya nie,kena buat appointment..Kalau tak sesaja je datang takde rumah..Yelah..orang sibuk beraya kan..Bila kita call bagitau nak datang, at least diorang tak lah ke mana-mana…
Korang pulak macam mana hari nie..

About Author

Blog about parenting, tips parenting, deco, homeschooling activities, travel and beauty.Welcome to kisahsidairy blog

(7) Comments

  1. Azlan Strider says:

    best jugak dapat pergi marhaban…saya pulak malam nie tak dapat nk pegi mana2 openhouse sebab ada family dinner…

    Regards,
    -Strider-

  2. hari ini samala kita…kerja gak ni, setengah hari…ada 2 jemputan rumah terbuka harini…kakak ipar dan pakcik husband…tak tau lagi sebab husband kerja harini sampai petang…selamat beraya KSD…^_^

  3. Ea..lah… Sy pun first time buat open house ni..

  4. Mmg kurang jemputan open house tahun ni.. tp ada juga yg dibuat sekali dgn majlis kahwin, pertunangan & kenduri doa selamat… sibuk jugalah kena hadiri… 🙂

  5. wah bagus..mcm kwsn perumahan sy nih bru lg..so group marhaban pun xde

  6. Kat sini pon byk open house skali majlis kawen ..

  7. banyak open house lately kan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *