kisahsidairy.com

Malware lagi ke?

Assalamualaikum
Rasa sejak hari jumaat lagi aku tak dpat nak access apa apa.Jumaat aku MC.memang dah tak boleh nak ngadap PC satu hari.petang aku terus balik Kota Tinggi..Alang alang MC tu terus balik kampung kan.lagi pulak sabtu tu dah memang cuti umum kan.
Bila balik dari kota ni,siap siap kemas,terus tengok blog.Memang dah perasan status blogger Mar Mansor,tapi masa tu aku belum lagi tengok blog aku ni.
Tup Tup..Korang tengok je lah kat bawah ni
Ni aku tak tau lah malware ke hape
Bukan tak pernah terjadi perkara macam ni,dah banyak kali jugak,so taklah aku terlalu terkejut beruk ke sampai nak fengsaann..
Bila dah terjadi macam ni,aku terpaksa removekan semua bloglist aku memandangkan aku tak tau dari mana benda ni datang.
Then,bila dah buang semua tu,maka blog aku dah jadi macam biasa…patutlah takde orang datang jengah kat sini..huhu..sedih

About Author

Blog about parenting, tips parenting, deco, homeschooling activities, travel and beauty.Welcome to kisahsidairy blog

(17) Comments

  1. susahkah lau macam nih..luqman pon pernah kena malware..tapi kite xtau dari mana kan..so terpaksa buang semua yang mane patut dulu..hmm..byk kerja nak kena buat..sabar je la.

  2. Huhuhu pernah jugak kena benda ni ……….Kalau guna HP jer kalau guna lappy tak pernah ..Tak tahu la malware ke apa huhuhu

  3. tak kena lagi… harap2 takdelah terkena… macam risau je… sobss

  4. Anonymous says:

    Untuk mengesan malware dalam sesebuah website boleh guna khidmat http://sitecheck.sucuri.net/ atau pun http://www.quttera.com/.

  5. samalah..saya terkejut tau..yelah apa ntah silapnya..itu pula yang keluar..tapi tak lama lepas tu ok pula

  6. Samalah.. saya pun pernah terkena juga dulu.. tapi buang koding widget dah ok semula dah…

  7. mesti ada script2 yg "tercemar"..tapi tak tau lah pula dari mana kan. security issue juga kita boleh check dari Google Webmaster Tool…ada tab semakan disitu..

  8. Mohd Selim Zainal says:

    Assalammualaikum… KSD,

    malware menyerang … susah gak nie…

    mselim3

  9. Kadang2 blog saya pun jadi..baca komen nampak komen dari didie tu..mekasih…

  10. cianye…dr mn dtg bnda alah tu kn..

  11. dulu pernah kene sekali, mintak tolong org buangkan menda alah ni

  12. Malware tgh mengganas semula ni… Byk blog cmni juga ni..

  13. tak pernah lagi..kalau boleh, xnak laa kene cmni. Kang terkejut tak tahu nak buat ape..

  14. so far x pernah kena lagi… ke, saya je yg tak tau kot2 blog saya ada malware..? hmm..

  15. Alhamdulillah…tak pernah kena lagi…tapi rasanya kena buat langkah pencegahan ni…

  16. Risau betul kalau jadi camni kan

  17. Kalau lah jadi kat blog saya kabo yer …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *