Sharing

Lelaki Yang Di Gelar Suami

Assalamualaikum
Salam Jumaat untuk korang.nak share sikit tentang apa yang aku baca di facebook hari ini.
nukilan ini sekadar satu perkongsian sahaja.Tiada unsur-unsur yang melibatkan mana-mana pihak.Takut juga disalah tafsir..
Lelaki yang Di gelar Suami yang terbaik adalah :-
  • Seorang suami yang selalu memuliakan isterinya
  • Seorang suami yang selalu menampakkan senyum di depan isterinya
  • Seorang suami yang menjadi Qawwam(pemimpin dan pelindung) bagi keluarganya.
  • Seorang Suami yang begitu tangguh dalam berjuang mencari nafkah yang halal untuk isteri dan anak-anaknya
  • Seorang suami yang tak pernha lelah untuk bersikap lemah lembut.
  • Seorang suami yang menjadi seorang nakhoda dalam keluarga untuk mengharungi samudera kehidupan agar selamat menuju pelabuhan hakiki iaitu syurga.Insyallah
  • Dan ia selalu berpegang teguh kepada firman Allah s.w.t:-
            ” Wahai orang-orang yang beriman! Peliharalah dirimu dan keluargamu dari (siksa) api neraka..(q.sAt-Tahrim 6)

Semoga masih banyak kaum lelaki yang punya komitmen demikian bagi isteri dan anak-anaknya.Kerana lelaki itu lah yang akan menjadi pemimpin dalam keluarganya.Yang akan menjadikan rumahtangganya sebagai Syurga bagi isteri dan anak-anaknya.
Amin…

About Author

Blog about parenting, tips parenting, deco, homeschooling activities, travel and beauty.Welcome to kisahsidairy blog

(9) Comments

  1. Mira Adzlia says:

    bdoa agar bkl suami sy ade sifat2 tu..Amin

  2. in.shaa.Allah ๐Ÿ™‚ sy nk jd lelaki dn suami mcm tu 1 hr nnti..prkgsian yg manarik

  3. insyaallah..semoga mendapat suami sebegitu…

  4. berdoa agar dikurniakan suami yg boleh membimbing sy k syurgaNya. ๐Ÿ™‚

  5. Alhamdulillah dikurniakan Allah seorang suami yang amat penyayang dan memahami…diharapkan akan menjadi lebih baik lagi di masa akan datang… *_^

  6. Isteri pun kenalah sama-sama menjadi yg terbaik agar mudah bagi suami melakukan yg terbaik sama…

  7. alhamdulillah..hehe.. ayah saya ada la juga ciri2 tu.. orang lelaki ni memang cool bila dah berkahwin..n bertambah cool bila dah ada anak..hii

  8. Alhamdulillah la kalau dapat yg camtu

  9. Mieza Jhaa K says:

    ALhamdulillah dah ada suami yang penyanyang..hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *