Kembali Bekerja Selepas Bercuti Panjang

Kembali Bekerja Selepas Bercuti Panjang | Over sangat umi sampai bercuti lebih dari seminggu kan.

Actually umi plan nak bercuti pada 4 June iaitu pada hari selasa tu tau.Tapi bila dapat tau taska Dak Naura tutup pada 3 June tu, umi dah rasa serba salah dengan bos.Nak suruh SIL jagakan, dia pun balik kampung awal.

Nak suruh Nenek jaga cucu dia, awal lagi dah balik rumah dia.Yelah, nak persiapkan apa yang patut di rumah sana.Nak tak nak, umi terpaksa jugak cuti.

So, umi isikan masa cuti umi tu untuk mengemas rumah sendiri dan juga rumah MIL.Nak balik ke kampung , kesian pulak dekat MIL.Lagi pun tahun ni kan turn rumah dia, so, kita pasghah..hahaha.

Actually umi pun raya pertama petang tu akan balik jugak ke Kampung sebab raya ke dua kami sekeluarga akan gerak ke Terengganu atas urusan pertunangan adik.Hah!! yang tu nanti umi cerita kemudian ek.

 

Kiranya umi bercuti dari 1hb tu sampailah 10 hb.Uih..Lama tu.Yelah..Hari ahad umi baru bergerak balik ke Kota Tinggi dari Pahang.Penat berjalan jauh tak hilang lagi ni.Sebab tu umi tambah satu hari lagi supaya umi dapat berehat dan kemas apa yang patut sebelum memulakan kerja.

Biasalah, bila hari pertama naik kerja, kemahin lemau dia..Esok dah biasa.Dak Naura pun kemain liat nak bangun.Nasib baik ler pepagi tak buat drama.Kalau tak, mau umi jadi hijo nak suruh dia mandi.

 

Hah..Nanti sambung lagi cerita menu hari raya ek!!

Happy working

siti Rohaida

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

One thought on “Kembali Bekerja Selepas Bercuti Panjang

  • June 11, 2019 at 8:55 am
    Permalink

    Selamat bekerja Eda..
    Kalau dah cuti lama memang serba serbi lemau hehehehe

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *