Kalendar : Mana Satu Menjadi Pilihan

Assalamualaikum
Alhamdulillah..selesai santap untuk tengahari..Hanya berlaukkan Telur kicap yang dibekal dari rumah.
Semestinya dah nak akhir tahun nie,yang tak berapa hari lagi nak masuk Tahun baru kan..Of course korang akan menerima banyak kalendar dari  customer atau Supplier korang..betul tak..Jadi kalendar yang bagaimanakah yang menjadi pilihan korang..Sebenarnya ada banyak jenis kalendar sekarang nie..Tetapi pilihan aku tetap satu..Kerana Kalendar yang satu nielah yang selalu di cari orang untuk melihat sejarah cuti yang berlaku sepanjang tahun tersebut secara detail..Betul tak??
Banyak jenis kalendar sekarang nie ada,termasuk Kalendar meja,Poket Kalender,Kalender besar,kecil…semuanya ada.
kalendar Meja
Poket  Kalendar
Kalendar Dinding..
v
v
v
v
v
v
v
Siapa yang suka dengan Kalendar nie
Nie dinamakan Kalendar Kuda…hihi
Satu yang aku suka dengan kalendar nie ,adalah kerana segala cuti am,atau tidak tercatat details di sini.
bagilah aku kalendar secantik mana,tetapi Kalendar kuda ni jugak yang aku cari..
Korang Pulak suka Kalendar yang mana satu??? cer komen kat sini sikit…

Pic credit :google

siti Rohaida

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

26 thoughts on “Kalendar : Mana Satu Menjadi Pilihan

  • December 5, 2013 at 6:10 am
    Permalink

    cakap pasal kalender nih, tahun nie satu kalender pun saya tak dapat lagi..hehehehe

    Regards,
    -Strider-

    Reply
  • December 5, 2013 at 6:31 am
    Permalink

    kalendar last tu pun kita suka..

    Reply
  • December 5, 2013 at 12:30 pm
    Permalink

    company akak ada kuarkan calendar kuda tapi untuk table punya….i like it…

    Reply
  • December 5, 2013 at 4:37 am
    Permalink

    kita suka kalender meja..duk kat meja ja hehe.mudah nak nengok cuti 😀

    Reply
  • December 5, 2013 at 4:54 am
    Permalink

    kathy pun suka kalendar kuda sis..hehehe

    Reply
  • December 5, 2013 at 4:56 am
    Permalink

    betul tu..mun pun suka kalendar kuda..senang nak tgk cuti..

    Reply
  • December 5, 2013 at 5:00 am
    Permalink

    suka kalender meja, tp klau dh nk habis tahun ni klau beli brg msti dpt kalender kuda..hehe

    Reply
  • December 5, 2013 at 5:05 am
    Permalink

    Poket kalendar kecik sgt. X nmpak dibuaatnya. kite ni dah lah pengguna spek tegar.hahhaha .
    SGP suka kalendar kuda . 🙂

    Reply
  • December 5, 2013 at 5:20 am
    Permalink

    Walaupun saya bukan kaki kuda nombor ekor, kalendar kuda tetap menjadi pilihan kerana detail yang lengkap diberikan berkenaan cuti bagi setiap negeri. Itu belum campur cuti sekolah yang dah siap dikalerkan dengan warna kuning. Ada setengah kalendar ni, cuti sekolah takda label. So, kadang-kadang tu boleh membawak masalah bila nak rancang cuti.

    Reply
  • December 5, 2013 at 6:51 am
    Permalink

    Akak suka kalendar kuda sebab senang nak tengok cuti termasuk cuti sekolah dan cuti am.tapi susah jugak dapat kalendar kuda ni..

    Reply
  • December 5, 2013 at 12:08 pm
    Permalink

    betul tu kak! kalendar kuda jugak jadi pilihan. Senang nak tengok PH dan cuti yang berkenaan hehe. Kenit singgah menabung 😀

    Reply
  • December 6, 2013 at 4:55 am
    Permalink

    kalendar kuda tetap di hati.. hehe.. senang nak tengok.. sekarang ni dah ada kalendar kuda mini..

    Reply
  • December 6, 2013 at 7:11 am
    Permalink

    Kalender kuda setakat ni masih yg paling lengkap cuma designnya shj yg ttp mcm tu dari dulu smpi dikenali dgn kalender kuda.. 😀

    Reply
  • December 6, 2013 at 11:27 am
    Permalink

    sama laa kak, kat rumah ni pun pakai kalendar kuda tu..baru tahu panggil kalendar kuda rupanya huuuu
    satu lagi yang jenis dinding..tu dua je…
    ika jarang simpan kalendar sebab bergantung pada calender dalam phone or lappy…

    Reply
  • December 12, 2013 at 4:21 am
    Permalink

    Hehe. Cantik macam mana pun kalendar mesti yang bawah sekali jadi pilihan..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *