Kalaulah Ada kantin

Assalamualaikum
Kan best kalau kat company aku ni ada sediakan kantin..Tak payah susah-susah nak keluar makan.Bila keluar makan,ambil masa  yang lama jugak nak order dan tunggu makanan.45 minit yang diberikan kadang-kadang terpaksa dilanggar hingga 5-10 minit…huhu..sedih..
pinjam google jap
Time hujan dah tak boleh nak keluar walaupun ko ada kereta..senang cerita banyak sebab la yang perlu diambil kira..
Bawak bekal???Hari -hari aku memang bawak bekal untuk sarapan..Itu memang wajib kecuali kalau terlambat..beli je kat luar..
Untuk tengahari pulak selalunya aku akan keluar makan,tapi kalau dah terlebih makanan kat rumah tu,aku bawak la..
Bila kelaparan nak focus kerja pun susah…nasib baik ada roti yang boleh dimakan untuk alas perut..
nak keluar tadi memang tak boleh sebab hujan sangat lebat dan angin..
google
Nak tunggu sampai pukul 5 ni,dah mendidih perut…takut gastrik melanda je..aduyaiii…
Tapi….ada sikit gembira hari ini,yessssss…..cuti dah diluluskan…Bermakna minggu depan aku bercuti..
nak pi holiday dekat-dekat je dengan family…Tak pernah lagi jejak ke Langkawi..1st time beb…heheh..walaupun orang lain dah berpuluh-puluh kali pergi..I tak kesah Hokey…
Tapi ada sesuatu yang aku akan bawak balik untuk diberikan kepada pengkomen Tegar blog nie..
Agak-agak korang sape…kalau nak sesuatu yang istimewa tu,rajinlah komen kat blog aku nie ea..
Teringin nak buat GA…tapi..nantilah dulu…
Banyak benda nak kena focus sekarang nie..

siti Rohaida

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

15 thoughts on “Kalaulah Ada kantin

  • March 17, 2014 at 12:01 pm
    Permalink

    aiza sampai sekarang belum berpeluang ke langkawi tu..

    Reply
  • March 17, 2014 at 2:35 pm
    Permalink

    Wah…ke Langkawi…akak sekali jer g sana…rasa nak pergi jer..

    Reply
  • March 17, 2014 at 7:06 am
    Permalink

    betul2…senang kalau tempat kerja ada kantin kan kak….takyah susah 2 nak keluar cari makanan..heee

    Reply
  • March 17, 2014 at 8:04 am
    Permalink

    Assalamualaikum kak eda. kesiannya. sheila pun hari2 berbekal je kak. memang takda kantin mahupun gerai terdekat dengan office. wahh bestnya g Langkawi. sheila pun tak pernah pergi. sambut anniversary ke? kirim coklat.. hihiii ~~~
    singgah dan menabung sini

    Reply
  • March 17, 2014 at 8:10 am
    Permalink

    lya pun hari2 bawa bekal sis..mkanan kat cne mahal sungguh tak brbaloi dgn kuantitinya..lya pun tak pernah lagi ke langkawi..wahh seronoknya tu

    Reply
  • March 17, 2014 at 8:23 am
    Permalink

    Kakak setiap hari bawa bekal siap dari sarapan, makan tengahari hingga buah dan minum petang. Bilik kakak ni kakak siap ada rice cooker. Beli aje rice cooker dan bawa microvawe senang sikit. Tapi bila dah busy nak makan pulak yg tak ada masa kan..

    Kakak jaaaaarang keluar.. rasa kakak setahun adalah 3-4 kali. Malas nak turun dan keluar.

    Reply
  • March 17, 2014 at 8:36 am
    Permalink

    Mmg kna sedia mknn la klu cmtu kn… Sakit pwrut tu thn lapar…

    Wah.. Bestnya nk bercuti ke langkawi.. Sy pun x pnh jejak lagi pulau lagenda tu…

    Reply
  • March 17, 2014 at 9:19 am
    Permalink

    bestnya dapat holiday langkawi tuu..
    zee tak tau lagi ni haa nak bawak hero pi mana..cam takleh nak cuti jer..

    alhamdulillah kak sana dah hujan..kat sini pon hujan gak..

    Reply
  • March 19, 2014 at 7:55 am
    Permalink

    kan, senang dan memudahkan pekerja tak perlu keluar makan jauh-jauh..

    Reply
  • March 20, 2014 at 2:23 am
    Permalink

    tempat keje saya pon takde kantin..nak makan perlu keluar..kalo ujan memang tak kluar la..tahan jela lapo..stok memang tak simpan kat opis..(kalo ada pon utk seminggu je) sebab opis dekat dengan dapur (masak aluminium

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *