Jamu Tekak Dengan Air Asam Jawa

Assalamualaikum
Selamat pagi selasa…Heh!!…bila dah gatal tekak ni,asyik nak termuntah je lah kerjanya…Tuari aku ada cerita pasal aku batuk kat entry petua menghilangkan batuk. Rasa dah bape hari aku batuk je..Heh!! batuk² pun aku bedal jugak ais..Itu memang tak boleh nak elak.
Semalam dah pesan kat my husband,bila keluar belikan air asam jawa.Lagi satu aku memang suka asam jawa ni,sejuk je rasa bila sampai ke tekak.Memang mabless…
Aku suka brand ni,sebab dia masam dan sedap…Ada jugak aku pernah beli brand lain,memang tak kena dengan tekak.
Bila batuk minum je air asam jawa ni..Suara pun dah nak hilang ni..aku memang tak suka minum ubat batuk..Nak² yang colour hitam tu.Memang buat aku mengantuk.Walaupun minum malam,bila bekerja still rasa lagi mengantuk..Sebab tu aku tak suka sangat minum ubat batuk tu..Lagipun takut effect apa² kat baby kan..
oklah..nak settlekan kerja yang di pending petang semalam..Kan ke semalam aku half day…Eh…tak tau ea…Korang boleh baca kat entry Cuti Setengah Hari

siti Rohaida

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

8 thoughts on “Jamu Tekak Dengan Air Asam Jawa

  • April 21, 2015 at 7:12 am
    Permalink

    moga cepat sembuh ida

    Reply
  • April 21, 2015 at 1:28 am
    Permalink

    Alahai … kalau batuk ni memang tak selesa tekak dibuatnya kan kak. Moga cepat sembuh ye kak.

    Reply
  • April 21, 2015 at 9:54 am
    Permalink

    kalau part gatal kat tekak tu mmg x tahan dibuatnya
    asyik nak batuk je
    esp masa preg ni, batuk or bersin, mesti rasa mcm nk terkencing..hihi

    Reply
  • April 21, 2015 at 5:55 am
    Permalink

    Skrg mmg musim batuk giler2.. anak buah semua sakit demam..batuk, air asam mmg ok..tp klu sllu bahaya jugak..takut kecut peranakan..

    Reply
  • April 21, 2015 at 9:08 am
    Permalink

    Nak menyanyi suara sedap pun kena amalkan minum air asam jawa selalu juga.. semoga cepat sembuh ye..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *