Imbz Infinite Hyaluronic Acid Silk Mask beri kelembapan pada kulit

Mana nak cari face mask yang boleh memperbaiki masalah kulit kering dengan kelembapan selama 72 jam.Imbz Infinite Hyaluronic Acid Silk Mask ini mungkin dapat membantu korang memberikan kelembapan terbaik pada kulit

Actually umi memang suka pakai face mask ni tau.Nak membelai muka ni kadang-kadang takde masa sangat.sSo, bila masanya umi boleh pakai facemask ni kan?

So, bila menggunakan face mask ni, dalam masa yang sama boleh merilekskan sedikit badan yang keletihan.Bila badan letih, muka pun ikut rasa letih juga kan? Sebab tulah Face mask ni sangat-sangat diperlukan bagi memberikan kesegaran pada kulit muka.Korang yang superbusy tak sempat nak manjakan kulit tu, boleh la gunakan facemask ni.Bukan apa, sesibuk mana pun kita, kena juga jaga muka ni.Sebab tu umi syorkan korang untuk dapatkan face mask dari imbz ni.Nak buat DIY face mask pun boleh kalau korang nak, tapi kalau korang ada masa lah kan.

Sering sangat orang mencari face mask yang boleh kekalkan kelembapan wajah yang lama, face mask untuk jerawat dan face mask untuk kulit kering ni.

Untuk entry kali ni umi nak share dengan korang face mask yang selalu umi gunakan datangnya dari produk Imbz.Mesti korang tak pernah dengar kan pasal Face mask terbaru ni?

Hari tu umi dapat 2 face mask ni dan umi dah pun mencuba kedua-duanya sekali tau.Umi cerita satu persatu akan kelebihan 2 mask ni iaitu

  • Infinite Hyaluronic Acid Silk Mask
  • Aquagenius Coldmed Mask

Untuk entry ni umi nak cerita pasal Infinite Hyaluronic Acid Silk Mask dahulu ye.Next entry umi ceritakan tentang mask ke dua tu.

INIFINITE HYALURONIC ACID SILK MASK

Imbz Infinite Hyaluronic Acid Silk Mask ni mempunyai 8 jenis HA yang pekat dan ekstrak bahan aktif semulajadi di dalamnya membantu kulit menyerap air dan menjadikan kulit lembap selama 72 jam dengan menggunakan satu mask sahaja.

Imbz Infinite Hyaluronic Acid Silk Mask beri kelembapan pada kulit

topeng luar biasa yang pekat dengan jumlah 8 ekstrak aktif semula jadi HA dan super hidrat yang berbeza yang memberikan penghidratan yang kuat dan mengisi semula kulit dengan kelembapan untuk rawatan hidrasi tahan lama sehingga 72 jam dengan hanya satu helai.

Hebatkan?

Yelah, kalau kita ada masalah kulit kering dan kita tak atasinya, ia akan lebih membuatkan kulit terus kering dan timbul banyak masalah pada kulit muka.Itu yang kita taknak kan?

APA ITU SIMPTOM KULIT KERING

Apa pulak simptom-simptom kulit kering yang kita perlu tahu? Sebab kadang-kadang kita pun tak pasti samada simptom kulit kering tu ada pada kita atau tak.So meh umi kongsikan apa simptom kulit kering tu.

  • Kegatalan
  • Kulit kusam
  • Mata terbenam
  • Gelap dibahagian bawah mata
  • Terdapat garis halus dan kedutan

CARA CEGAH KULIT KERING MENGGUNAKAN IMBZ  INFINITE HYALURONIC ACID SILK MASK

Face Mask ni mempunyai Double layering Hyaluronic Acid yang banyak membantu memberikan kelembapan pada kulit.Cara penyelesaiannya adalah dengan menggunakan mask infinite hyaluronic acid silk mask ni kerana terdapat 8 kesan cepat yang boleh mengatasi masalah kulit kering  hanya dengan 1 mask sahaja.HA mask ni akan bantu korang untuk mengekalkan kelembapan kulit muka sebab ia membantu dari segi :-

  • Menghidratkan
  • Melembap
  • Mencerah
  • Memperbaiki/Melindungi
  • Soothing
  • Refining
  • Purifying
  • Re-energizing

Best ke tak best? nak best lagi umi ceritakan pulak bagaimana 8 HA ni bertindak untuk kulit

Imbz Infinite Hyaluronic Acid Silk Mask beri kelembapan pada kulit

CARA 8 HA BERTINDAK UNTUK MELEMBAPKAN KULIT

1.Hyaluronic Acid

Meningkatkan kelembapan asas didalam kulit dengan Aquaporin3

2. Hydrolyzed Hyaluronic Acid

Meningkatkan kelembapan dari dalam dan mengekalkan kelembapan kulit.

3.Potassium Hyaluronate

Membawa air dari dalam keluar dari permukaan kulit, untuk membekalkan kelembapan di luar kulit muka.

4.Sodium Acetylated Hyaluronte

Tidak Melekit, sangat bagus untuk kelembapan kulit

5.Hydroxypropyltrimonium Hyaluronate

Menyimpan air ke kulit dengan membentuk lapisan moisture film

6.Sodium Hyaluronate

Menarik air di sekitar kulit mencegah penyejatan air & membentuk filem pelembap

7.Sodium Hyaluronate Crosspolymer

Mengekalkan dan menyimpan air di dalam kulit untuk mengatasi kedutan dengan membentuk  lapisan moisturizing curtains.

8.Hydrolyzed Sodium Hyaluronate

mampu menembusi jauh ke dalam kulit kerana molekul bersaiz kecil melalui hydrolysis of sodium Hyaluronate.

 

Bukan itu sahaja ye bahan yang terdapat di dalam mask ni, ada juga bahan lain yang bagus untuk melembapkan kulit kita iaitu

  • Saccharide Isomerate 
  • Hydrogenated Lecithin
  • Chondrus Crispus Extract
  • Arginine

Mask ni sesuai untuk semua jenis kulit ye.

Sangat best bila korang pakai mask ni tau.So, ada satu lagi mask yang umi nak kenalkan dengan korang selain dari mask di atas ni dari imbz jugak adalah Aquagenius Coldmed Mask.

PENDAPAT UMI TENTANG INFINITE HYALURONIC ACID SILK MASK

1st time menggunakan produk dari imbz ni, memang best la.Mask senang nak pakai dan melitup muka dengan penuh.Kepekatan serum dia tu memang bagus sebab ia tidak terlalu cair dan pekat.Of course lepas dah pakai kulit terasa segar dan lembap.

Yes, umi sukakanya.

 

HARGA : RM 168 ( 1 KOTAK 10 KEPING)

Untuk korang yang nak dapatkan mask ni boleh terus ke link di bawah ni ye

Facebook : https://www.facebook.com/imbzBeauty/
Instagram : https://www.instagram.com/imbz_beauty/
Laman web : http://imbz.vip/

By siti Rohaida

Blog about parenting, tips parenting, deco, homeschooling activities, travel and beauty.Welcome to kisahsidairy blog

2 thoughts on “Imbz Infinite Hyaluronic Acid Silk Mask beri kelembapan pada kulit”
  1. Waaa harga dia agak mahal juga ya untuk 10 keping…tapi kalau tengok bahan dan kesan yang akan kita dapat, berbaloi lerr dengan harga sebegitu… lagipun memang market mask muka ni mahal, susah nak jumpa yang murah..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *