RANDOM

Google selamatkan Saya

Assalamualaikum
Terkejut juga bila dapat emel dari google emel aku telah di sign in oleh orang lain.Dahsyat sekarang nie..Cepat jer dapat kesan kan..Mulanya mybe sebab lepas aku tukar domain..Selepas tu sepatutnya aku kena tukar password aku cepat2 sebab password lama tu aku dah beri keizinan pada netkl untuk uruskan hal perpindahan domain aku..Cer baca sini.
Selang beberapa jam selepas penukaran,aku biarkan je emel aku macam biasa.tetiba aku dapat emel dari google
klik untuk tumbesaran
Cer korang perhatikan ,dari manakah hackers tu datang…New Zealand???
serius..ngeri..nasib baik dapat diselamatkan..kalaulah google tak bagitau aku,alamatnya habis la blog aku nie dan juga emel aku kan…Memang la diorang nie xde kerje ek..
Thanks En.Google...

About Author

Blog about parenting, tips parenting, deco, homeschooling activities, travel and beauty.Welcome to kisahsidairy blog

(25) Comments

  1. Bin Muhammad says:

    Mujur tidak berjaya…syukurlah.
    Semoga di jauhkanlah dr perkara sebegini

  2. Sue Sopian says:

    tq utk sharing.. boleh ingatkan diri sendiri & org lain jugak.. πŸ™‚

  3. Puan Mell says:

    penah kena jugak.. mujur google bg memo. terus tukar paswod.. dr india lak tu..

  4. Mizz Aiza (Dunia Kecil) says:

    bahayanya.. syukur selamat..

  5. Norhasniza Khalid says:

    takutnyaa… nasib selamat kan..

  6. Mieza Jhaa K says:

    Menakutkan..harap xkena kt blog saya..

  7. alhamdulillah…selamat..:)

    1. nasib baik …alhamdulillah..

  8. nasib baek..klu x mmg menangis x berlagu la..huhu

    1. Tulah pasal hafiza..

  9. syukur dapat semula emel dan blog ni. Aduhhh benda ni pun diaorg nak curik gak ke?? tak mendatangkan pekdah langsung!

    1. dah takde keje ler tu kenit

  10. Assalamualaikum. alhamdullilah nasib baik dah okey.. risau gak kalau password ni orang tahu πŸ™

  11. erk! xsuka nya kena hack hack gini.gila ah dorg ni.

  12. nasib baik google cepat inform

  13. deno says:

    fuh nasib baik! deno pun baru je ada domain… hari ni buat…. hehe… tak sangka akak buat smlm, deno buat hari ni… hihi^^

    http://www.dayangdeno.com/2013/08/wwwdayangdenocom.html

  14. bahaya tuh.. alhamdulillah dpt tau cepat.. huhu

  15. Uhh bahaya.. bagus utk peringatan sendiri juga ni. Thanks sharing ye.

  16. Perhh. hackers are everywhere. Kena hati2 la sekarang ni kan.

  17. ehhh..da tukar domain….berapa setahun?
    nasib baik google inform kan,klu x, blejadi mcm2

  18. naseb baik dia tak dapat..bahaye betullah

  19. Pergh.. bahaya betul. Mieya teringin nak miliki domain sendiri. tapi bila dengar pasal hackers nie, risau pulak

  20. Dunia siber memang tak secure… especially bila kita open ID.. πŸ™

  21. pehal diorang pi croboh blog org ni..ish3..xberfaedah lngsung..

  22. alhamdulillah =) nsb baik kak..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *