Festival Layang-Layang Sedunia kali ke -24 (27 Feb – 3 Mac 2019)

Festival Layang-Layang Sedunia kali ke -24 (27 Feb – 3 Mac 2019) | Untuk Orang- Orang Johor dan di setiap pelusuk Dunia.Meh umi nak war-warkan tentang Festival Layang-Layang Sedunia Kali ke-24 di Pasir Gudang ni

 

Alhamdulillah..Rasanya dah berpuluh tahun Festival Layang-Layang ni masih diteruskan.Salah satu tempat strategik untuk bermain Layang-Layang.Di Festival inilah korang berpeluang untuk melihat pelbagai jenis layang-layang dari seluruh dunia bertanding tau.Harap tahun ni adalah Layang-layang Unicorn tu…hahaha.

Festival Layang-Layang Sedunia kali ke -24 (27 Feb – 3 Mac 2019)

FESTIVAL LAYANG-LAYANG KALI KE 24

Festival ini akan berlangsung di Tasik Layang-layang Pasir Gudang dan akan di adakan pada 27 Februari 2019 – 3 Mac 2019.

So, kepada korang jangang lepaskan peluang untuk melihat acara terbesar ini yang hanya diadakan setahun sekali.

 umi pergi ke?

 

Unfortunately, umi  tak dapat nak pergi time tu sebab ada urusan lain..

 

Hampa okeh.

Actually, bukan itu sahaja tau.Banyak lagi acara lain yang boleh korang join dan saksikan.Boleh tengok antara acara yang ada di Festival Layang-Layang 2019 ni di bawah

 

– Pertandingan Layang-Layang Berlampu
– Pertandingan Layang-Layang Komuniti
– Pertandingan Layang-Layang Peringkat Sekolah
– Pertandingan Layang-Layang Peringkat PBT SeMalaysia
– Pertandingan Layang-Layang Sekolah ASEAN
– Bengkel Layang-Layang tempatan dan ASEAN
– Persembahan Budaya
– Pertandingan Mewarna
– Malam Perasmian
…dan BANYAK LAGI!!!

 

 

Dan…yang paling best, banyak booth jualan yang boleh korang cuci poket korang..hehehehe..Jangan Marah na…

 

Sesekali kan..Apa salahnya..Hah..Share ye info ni pada kawan-kawan yang jauh dan dekat tu.Meh datang Johor beramai-ramai ek.Kan tengah cuti kan…

 

Jangan lupa datang tau….

siti Rohaida

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

One thought on “Festival Layang-Layang Sedunia kali ke -24 (27 Feb – 3 Mac 2019)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *