Assalamualaikum
Yang pastinya ramai di kalangan blogger yang menjadikan blog sebagai satu punca pendapatan sampingan..Tak ramai blogger sekarang yang kata blog sekadar suka suka…
Begitu juga aku,Tetapi bila earning yang dikumpul tidak meningkat,mulalah rasa putus asa.
Nak up entry dan blogwalking pun seperti dah malas nak buat.
google
Tetapi lebih banyak kita up Entry dan blogwalking,lebih banyak backlink atau pageviews yang kita dapat.Siapa kata senang nak senang…Of courselah kena usaha lebih untuk mendapatkannya…
Dan aku akui taklah susah sangat nak jadi blogger kalau kita tau apa itu blog dan blogger tu.kalau nak menjadikan blog sebagai punca pendapatan sampingan,kenalah usaha sikit..Takkan nak harap orang untuk datang ke blog kita tanpa ada sesuatu yang menarik perhatian mereka kan…Of courselah ada entry yang sedap untuk kita baca dan lihat…
Semua yang aku bebelkan tu memang ada kena mengena dengan aku..Saja nak up entry nie untuk menambah keyakinan diri aku untuk berblogging..Tapi niat asal berblog tidak dilupakan…
Mencuba untuk tidak menjadi blogger yang bukan copy paste..Tapi aku hanya copy paste yang aku rasa perlu untuk entry aku je..
Bila melihat mereka yang berjaya seperti Ben ashaari,bro Framstone dan ramai lagi,disitulah rasa nak jadi blogger sepenuh masa..Tapi aku perlu fikirkan juga untuk menjadi blogger sepenuh masa nie banyak yang perlu dipelajari…Perlu ada ilmu jugak.
google
Apa perasaan korang bila ada blogger yang up entry tentang jumlah pendapatan mereka melalui berblog..Ada tak rasa cemburu???..
Cemburu tu memang ada pada semua manusia…orang gila pun cemburu..Cemburu itu perlu untuk meningkatkan lagi cara dan semangat kita untuk berblogging..betul tak..Kalau takde challenge..memang lah tak best..Aku cemburu wehhh!!!..Dan kerana cemburu itu jugak aku nekad untuk usaha lebih lagi…Bukan untuk tutup periuk nasi orang…Oh tidak!!!
google
Untuk tahun 2014 nie,nak pertingkatkan lagi blog aku nie…harap keyakinan terus membara untuk berblog…

34 thoughts on “Earning Nuffnang Semakin Banyak

  1. Assalammualaikum…kisahsidairy,

    Insaallah boleh dimana ada kemahuan di situ ada jalan. janji jgn putus asa.k. Insaallah mselim3 sentiasa sokong anda.

    mselim3

    pls: tajuk memerangkap yer. Untuk dibaca.

  2. terbaiklah tajuk post kali ini.hehhe..Ya,kena ada passion dalam apa jua pekerjaan yang kita buat.Ada sesetengah blogger , mcm saya, memang blogger ni keje partime,tapi bila kita usahakannya dengan serius walaupun separuh masa, insyaAllah akan membuahkan hasil.Semoga terus suksess KSD..:)

  3. sy dh ada account nuffnang.. tp still x faham ne nk guna.. kebanyakkan blog yg bg tutorial plak terlalu basic.. perlukan tutorial untk complete dummies mcm sy.. hehe

  4. yessss inilah semangat yang kita mahu untuk tahun 2014 nanti kan kak. Opkos, blogger2 otai yang dah berjaya menjadi inspirasi kita untuk lebih berusaha.

    semoga kak aida terus maju dan tidak jemu berblogging ok (^_^). Chaiyok!

  5. ika mungkin tak mampu lagi laa nak into blogging sepenuh masa, sebab ika banyak komitmen lain..tp ika suka sangat tengok blogger yang berjaya dalam dunia blogging ni…siapa kata blogging ni sia-sia betul tak kak? ada pendapatan sendiri pula tu 🙂

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.