Dalgona Coffee Viral tanpa guna Mixer

Dalgona Coffee Viral tanpa guna Mixer | Semakin viral dan di wall facebook dah ramai yang dah buat Dalgona Coffee Viral ni.

Mana datangnya Dalgona Coffee ni?

Apa yang umi tau, minuman ini telah popular di Korea Selatan dan mereka telah menginovasi minuman ini dengan cara mereka sendiri.

Umi pun tak lepaskan peluang untuk mencuba minuma dalgona coffee yang viral dan sedap ni tau.

Jom tengok resepi 3 bahan untuk buat dalgona coffee ni.

 

Resepi Dalgona Coffee Viral guna 5 bahan

Bahan-bahan untuk buat coffee viral ni mudah je iaitu

  • Serbuk kopi/Nescafe
  • Susu segar
  • Gula
  • Air panas
  • Ais

Caranya adalah :-

Untuk resepi ni umi cuma guna nescafe je.So, masukkan nescafe, gula dan juga sedikit air.Gula tu ikut korang nak banyak mana.Ikut korang nak manis atau tidak.Begitu jugak dengan Nescafe, kalau korang nak rasa yang strong, korang lebihkan Nes ye.

Just kacau menggunakan sudu garfu sehingga likat.Di dalam cawan, masukkan ais dan juga susu segar.Last sekali barulah letakkan Nes yang korang dah blend tu.

Boleh refer video di bawah kalau korang tak faham ye.

 

Boleh tengok video ni untuk korang faham cara nak buat Dalgona Coffee ni ye.

Terasa nak buat lagi,tapi kena kurangkan minum nes kesukaan ni..sesekali takpe..hehehhe

1 thought on “Dalgona Coffee Viral tanpa guna Mixer

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.