Dah Berkejaran Dengan Dia!

Assalamualaikum
Seronok sebenarnya bila cerita perkembangan terbaru dari Nur awfiyah ni..Dah macam macam karenah yang membuatkan ummi dan babah tersenyum.Dan..kadangkala geram jugak kan..heheh
Dah 7 bulan ni,dah pun pandai menyiarap dan mengengsot ke depan…Semakin lama semakin laju nampaknya dia kedepan..Kalau dengan walker jangan cakap lah..Sampai ke dapur dia ronda.
Lagi satu,kat rumah ni dah tak boleh nak berhias bagai dah..Kerusi meja semua tolak tepi bagi memberi ruangan kat Nur awfiyah ni berjalan-jalan..Semua pasu bunga dan perhiasan terpaksa dialihkan kerana bila dah naik walker,dah boleh berjalan sana sini,mulalah dapat tarik alas meja,pasu bunga..akuarium ikan kecil tu pun dia nak tarik jugak..Penyudahnya ummi terpaksa lah kemas buat naik rumah atas…
Sekarang ni pantang lepa kalau dah ummi kat dapur,mesti dah mengengsot ke pintu..isk…isk..wahai anak,sungguh bahaya tau…SERIAU ummi ni.
Part paling dia suka tang Langsir dan Mosaic..Habislah dok jilat.dah macam jilat ais krim pulak
Bila anak dah aktif macam ni,macam macam kena fikir dan macam macam jugak nak kena jaga.Tak boleh la letak apa apa barang yang kecil kecil kat lantai tu,lantai nak kena sentiasa bersih.Semua nak jaga.isk..kalau tak memang lah penyakit senang nak hinggap kat baby tu kan..
Walaupun ummi dan babah penat sikit,tapi bila tengok keletah dia,seronok dan rasa gembira sangat.
Moga menjadi anak yang solehah ye Nur awfiyah.

siti Rohaida

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

27 thoughts on “Dah Berkejaran Dengan Dia!

  • November 25, 2014 at 1:03 am
    Permalink

    betul tu kak ida..bila anak dah mula ligat macam ni..memang kena berjaga2lah..barang2 tajam, bahaya tu kena simpan elok2..mop lantai tu jangan cakaplah..kalau diikutkan tak perlu mop sebab dah ada 'tukang mop'..hehe

    Reply
  • November 25, 2014 at 1:40 am
    Permalink

    Hihi.. usia mcm ni bila dh pndai meniarap /merangjak.. habis smua tmpat la nk pergi.. nnti dh blh kaki lg la

    Reply
  • November 25, 2014 at 1:58 am
    Permalink

    Tak lama lg dah boleh berdiri, berjln dan berlari … jenuhlah nak mengejar … hehe

    Reply
  • November 25, 2014 at 7:28 am
    Permalink

    wahhhh seronoknya dia….kejap lagi belajar merangkak pulak:)

    Reply
  • November 26, 2014 at 5:40 am
    Permalink

    amboi…asyik ke pintu ye dia…awfiyah ajak jalan-jalan la ummi…^_^

    Reply
  • November 26, 2014 at 7:12 am
    Permalink

    haha..sama macam my little princess yang sekarang dok aktif.. mana kita letak toto ke..tikar ke.. tak pula dia merayap2 kawasan tu..nak juga yang sejuk2 mcm tu… sangat kita kena la prihatin sekarang ni kan…

    Reply
  • November 26, 2014 at 10:20 am
    Permalink

    hahahah…kemain lasak dia tu…sikit hari lagi jenuh la dok main kejar2 pulak..geheheh

    Reply
  • November 27, 2014 at 3:29 am
    Permalink

    hahaha..penat ummi nya…happy growing up syg

    Reply
  • November 27, 2014 at 6:07 am
    Permalink

    Bukan main fiya ni..

    Reply
  • November 28, 2014 at 8:35 am
    Permalink

    huhuhu..tau xpe.. memg penat kot bila dah start merangkak .. sambil merangkak banyak pulak perhentian dia.. tengok semut jalan laa, kutip rambut mak yg bersepah laa kann.. ahahahahaha

    Reply
  • December 1, 2014 at 1:12 pm
    Permalink

    Bestnya tengok perkembangan anak…
    teringin pulak nak ada baby…huhu

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *