kisahsidairy.com motherhood nur awfiyah parenting blogger progress

Dah Berkejaran Dengan Dia!

Assalamualaikum
Seronok sebenarnya bila cerita perkembangan terbaru dari Nur awfiyah ni..Dah macam macam karenah yang membuatkan ummi dan babah tersenyum.Dan..kadangkala geram jugak kan..heheh
Dah 7 bulan ni,dah pun pandai menyiarap dan mengengsot ke depan…Semakin lama semakin laju nampaknya dia kedepan..Kalau dengan walker jangan cakap lah..Sampai ke dapur dia ronda.
Lagi satu,kat rumah ni dah tak boleh nak berhias bagai dah..Kerusi meja semua tolak tepi bagi memberi ruangan kat Nur awfiyah ni berjalan-jalan..Semua pasu bunga dan perhiasan terpaksa dialihkan kerana bila dah naik walker,dah boleh berjalan sana sini,mulalah dapat tarik alas meja,pasu bunga..akuarium ikan kecil tu pun dia nak tarik jugak..Penyudahnya ummi terpaksa lah kemas buat naik rumah atas…
Sekarang ni pantang lepa kalau dah ummi kat dapur,mesti dah mengengsot ke pintu..isk…isk..wahai anak,sungguh bahaya tau…SERIAU ummi ni.
Part paling dia suka tang Langsir dan Mosaic..Habislah dok jilat.dah macam jilat ais krim pulak
Bila anak dah aktif macam ni,macam macam kena fikir dan macam macam jugak nak kena jaga.Tak boleh la letak apa apa barang yang kecil kecil kat lantai tu,lantai nak kena sentiasa bersih.Semua nak jaga.isk..kalau tak memang lah penyakit senang nak hinggap kat baby tu kan..
Walaupun ummi dan babah penat sikit,tapi bila tengok keletah dia,seronok dan rasa gembira sangat.
Moga menjadi anak yang solehah ye Nur awfiyah.

About Author

Blog about parenting, tips parenting, deco, homeschooling activities, travel and beauty.Welcome to kisahsidairy blog

(24) Comments

  1. betul tu kak ida..bila anak dah mula ligat macam ni..memang kena berjaga2lah..barang2 tajam, bahaya tu kena simpan elok2..mop lantai tu jangan cakaplah..kalau diikutkan tak perlu mop sebab dah ada 'tukang mop'..hehe

  2. Hihi.. usia mcm ni bila dh pndai meniarap /merangjak.. habis smua tmpat la nk pergi.. nnti dh blh kaki lg la

  3. seronok tengok perkembangan anak-anak. ^_^ macam-macam ragam.

  4. aamiin..

    suka tgk keletah budak ni =)

  5. Tak lama lg dah boleh berdiri, berjln dan berlari … jenuhlah nak mengejar … hehe

  6. bersih la lantai ibu lepas ni…hehehe

  7. wahhhh seronoknya dia….kejap lagi belajar merangkak pulak:)

  8. hahahha sabar je la dengan karenah anak

  9. Wahh.. dah laju jelah lepas ni dia hehee.. 😀

  10. sekejap je dah 7 bulan… lps nie dpt kaki makin penatla ummi dia..

  11. amboi…asyik ke pintu ye dia…awfiyah ajak jalan-jalan la ummi…^_^

  12. haha..sama macam my little princess yang sekarang dok aktif.. mana kita letak toto ke..tikar ke.. tak pula dia merayap2 kawasan tu..nak juga yang sejuk2 mcm tu… sangat kita kena la prihatin sekarang ni kan…

  13. hahahah…kemain lasak dia tu…sikit hari lagi jenuh la dok main kejar2 pulak..geheheh

  14. Woohoo, sangat menggembirakan sekali. mantap. Selamat ya….

  15. Seronoknya dapat berkejaran dgn Awfiyah! Pinjam buleh… 🙂

  16. Jenuh la main kejar kejar ni

  17. Ija Rased says:

    hahaha..penat ummi nya…happy growing up syg

  18. Anonymous says:

    Bukan main fiya ni..

  19. Makin aktif eak … Bagus, nanti satu rumah plak dia kemas … Skang nie baru belajar mop jer dulu …

  20. Alhamdulillah…

  21. alalala, time aktif dia. comel sgttt. gewamm

  22. comelnya baby, masa usia ni tengah lasak tapi walau penat pun ibu tetap terhibur..

  23. huhuhu..tau xpe.. memg penat kot bila dah start merangkak .. sambil merangkak banyak pulak perhentian dia.. tengok semut jalan laa, kutip rambut mak yg bersepah laa kann.. ahahahahaha

  24. Bestnya tengok perkembangan anak…
    teringin pulak nak ada baby…huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *