July 15, 2020

Cuba Pula 916 Coffee

Assalamualaikum
Ini kali ketiga aku mencuba Coffee yang dijual di tepi jalan dengan nama yang berlainan.Kalau dulu aku pernah cerita pasal Menikmati Coffee Legend di Entry ini .Kedua aku sudah pun mencuba Pirate Coffee cuma aku tak sempat ler nak ambil gambar time tu..So yang ketiga kali pulak aku mencuba  pula 916 Coffee..Aku beli ni pun sebab ondway ke office memang lalu kat jalan ni.So,nak jugaklah merasa jenama yang lain pulak
Berharga hanya rm5 per cup memang lebih dari cukup untuk minum sorang.Ondway nak balik Office tu aku and 2 others officemate tetiba nak menyinggah untuk beli 916 Coffee ni.Cup memang besar bak hang!!Boleh minum dua orang untuk satu cup..Tuari aku pilih untuk beli Green Tea,dua member tu beli Green Tea tanpa gula dan sorang lagi Apple..Sedap gak apple ni kan..
Model untuk 916 Coffee

Inilah dia 916 Coffee..besar tau

Kiosk yang dibuka berdekatan office kami,
Tu ada jenis-jenis coffee mengikut kegemaran korang
Sebenarnya perniagaan Coffee ni dah macam cendawan tumbuh aku tengok..Kat mana-mana mesti ada kiosk yang jual Coffee dengan brand yang berlainan..Ada COC la,Pirate la,bla..bla…Haish..banyak tu aku nak senaraikan..
Apa pun tetap berbangga kerana ramai anak melayu yang buka kiosk ni..Tengok pun perniagaan diorang amat -amat memberangsangkan..,.Ada yang beratur panjang nak dapatkan coffee ni weh!!
Ha!! Nak cerita,baru semalam aku dapat wassap tanye berapa modal nak bukak kiosk ni..hahaha..aku reiew je..yang lain aku tak tau..mungkin mereka boleh refer pada fanpage Coffee tu..

siti Rohaida

Blog about parenting, tips parenting, deco, homeschooling activities, travel and beauty.Welcome to kisahsidairy blog

View all posts by siti Rohaida →

7 thoughts on “Cuba Pula 916 Coffee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *