Coconut Shake Merlimau

Assalamualaikum
Alhamdulillah..Dah beransur sihat walaupun still mamai nak pi kerja.SALAM JUMAAT semua..Apa khabar korang hari nie? Semalam sempat update sekejap je.Tak larat nak duduk depan computer lama sangat.Seharian duduk rumah memang best.Rasa nak sambung cuti lagi..Tapi disebabkan cuti pun dah berlambak ambil,so terpaksalah gagahkan jua badan nie pergi kerja.
Entry nie sebenarnya dah lama aku nak update,tetapi disebabkan masa mencemburui aku,so hari nie,aku gagahkan juga untuk tatapan korang dan anak cucu cicit aku nanti..Insyallah..
Masa balik Melaka hari tu,sempat aku ngan en.Husband dok usha satu tempat Coconut Shake di Pekan Merlimau nie.Orang selalu dok cakap dekat Klebang Melaka pun ada jugak Coconut Shake nie.Tapi yang dekat ada,watpe aku nak pi jauh jauh kan..Alhamdulillah..tak mengecewakan aku.
Abaikan Muka kami nie..muahaha
Tokey Kedai Coconut Shake

Coconut Shake Perisa Vanila
En.husband and my niece pilih coklat…
Harga setiap satu nie RM2.50 tak silap..Berbaloi jugaklah sebab banyak dan kenyang
Paling cepat habis..kami ler..tapau untuk orang dirumah jugak…
hari nie nak sambung blogwalking..Insyallah,aku akan terjah korang hari nie…Hari nie dah Hari Jumaat
Diriwayatkan dari Abu Hurairah ra. : Nabi Muhammad Saw pernah bersabda, “pada setiap hari Jumat para malaikat berdiri di depan pintu masjid menuliskan nama-nama orang secara berurutan. Ketika Imam telah duduk (diatas mimbarnya) mereka menutup buku catatannya dan duduk mendengarkan khutbahnya”.

siti Rohaida

Mommy Blogger | Johor Blogger (JDT Blogger) For Any Collaboration | Events | Review | Sponsorship Email : sitirohaida81@gmail.com

17 thoughts on “Coconut Shake Merlimau

  • November 15, 2013 at 2:22 am
    Permalink

    salam dear….sedapnya coconut shake tu, kat Melaka sememangnya banyak tempat yang ada jual coconut shake selain di Klebang, ada di Batu berendam dan Lorong Pandan,,,,semuanya akak dah rasa…memang superb…

    Reply
  • November 15, 2013 at 3:38 am
    Permalink

    salam jumaat..kalau rasa tak sihat nanti bawak2 laa berehat yer..hehe..kalau ade coconut shake lebih lagi sila pass kat sini..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    Reply
  • November 15, 2013 at 3:38 am
    Permalink

    sedapnya.. dah lama tak pekena cocunat shake..

    Reply
  • November 15, 2013 at 4:47 am
    Permalink

    Salam Jumaat Aida..sedapkan coconut shake…kita suka…

    Reply
  • November 15, 2013 at 12:35 am
    Permalink

    sedapnya sis..fuhh minum time panas2 memang kaw2 tu hehe..salam jumaat juga sis

    Reply
  • November 15, 2013 at 1:10 am
    Permalink

    kesukaan hanis …dia kalau boleh nak hari2…, kat Banting ni the best ada..jalan ke Morib. tapi mahal la pulak dari Melaka . @Rm3.50/cup.
    salam jumaat moga lbh ceria .

    Reply
  • November 15, 2013 at 1:32 am
    Permalink

    kalau p coconut shake kat klebang, beratur pun dah berejam.. tp ok lah.. alang2 pegi klebang, boleh pergi muzium kapal selam kat klebang..

    Reply
  • November 15, 2013 at 1:55 am
    Permalink

    Wahh..sedapnya coconut shake…Akakpun sibuk minggu ni, baru je nak blogwalking sikit2

    Reply
  • November 15, 2013 at 3:19 am
    Permalink

    terliur tengok coconut shake tu ;)~

    Reply
  • November 15, 2013 at 4:26 am
    Permalink

    coconut shake ni memang sedap kak cumanya ada yang lagi sedap..ahahaha cam kat klebang tu..tu yang pemes sangat..kat tempat zee ni ada la kat pasar malam tapikan tak ori la..ada ke pakai serbuk ala2 ice blended??takde taste tau..

    Reply
  • November 15, 2013 at 5:28 am
    Permalink

    sedapnya..kalau balik kg hubby kat pilah mesti beli coconut shake..sedap sebab macma fresh gitu ditambah plak eskem vanilla..melting~

    Reply
  • November 15, 2013 at 12:25 pm
    Permalink

    sy duk merlimau gak sis tp xpenah tau ad coconute shake kt pekan tu, wajib pergi ni..hihi

    Reply
  • November 15, 2013 at 3:03 pm
    Permalink

    wahh.. bestnyee.. rm2.50? seriously murah.. pergi merlimau nak usya coconut shake laa 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *