• kisahsidairy.com,  youtube

    VLOG? Ape tu?Projek 2017?

    Assalamualaikum

    VLOG? Ape tu? Pernah tak korang dengar sebelum ni..Sebelum ni memang aku pernah dengar tentang Vlog ni..Tapi tak pernah terfikir pun nak buat Vlog..Tetapi tau-tau sehingga ke hari ini.aku dah hasilkan 4 Vlog dan sudahpun di masukkan ke dalam Youtube..Vlog terdiri daripada dua perkataan iaitu video dan blog..Bila digabungkan menjadi Vlog..Beza vlog ni kita menghasilkan video dan blog pulak kita hasilkan dengan penulisan..Vlog,kita harus record apa yang ingin kita cakakpkan depan kamera manakala blog pulak,kita cuma tulis di dalam blog..
    Hebat?? taklah hebat mana pun ber Vlog tu..Cuma,mencuba untuk mencabar diri sendiri untuk membuat Vlog..
    Macam mana aku boleh masuk ke dunia Vlog ni?
    Of courselah disebabkan oleh seorang blogger yang mencabar aku untuk buat ni..Mesti korang kenal kan siapa BroFramestone..Dan sebab dialah maka terhasilnya Vlog ni tau..hahaha..
    Actually,mungkin dikalangan blogger dah hangat memperkatakan tentang Vlog untuk Projek2017 blogretis yang dianjurkan oleh Broframestone.Dan sebenarnya aku tak tau apa projek yang akan berlangsung pada tahun hadapan..Tetapi dari apa yang aku faham,Bro mencari mereka yang BERANI untuk bercakap depan kamera.Untuk apa,untuk projek 2017 yang akan berlangsung tak lama lagi.Blogger dikehendaki untuk membuat Vlog selama 1 minit dan upload ke youtube.
    Itu sahaja yang aku tau tentang Projek tu..Projek sebenar tentang tu memang aku tak ketahui.cuma aku menyahut cabaran tu sebagai sesuatu yang positif untuk masa depan blog dan juga aku sendiri.Katanya ramai client yang mencari mereka yang membuat Vlog,tetapi kebanyakkan blogger hanya membuat blog dan jarang membuat video..Mungkin dari situ sebenarnya bro nak mencari dan meramaikan blogger-blogger untuk membuat Vlog ni kan.

    Ini adalah antara Vlog yang aku hasilkan sepanjang bulan ini..

    Kalau korang nak join #PROJEK2017 ni bolehlah hasilkan vlog selama 1 minit ni…Confirm korang akan buat lagi dan buat lagi Vlog ni setiap hari..gian lah pulak kan..Jangan lupa tekan butang subscribe bila korang dah menonton vlog aku ni ye..
    tq…

  • kisahsidairy.com,  nur awfiyah,  PARENTING,  youtube

    Upload Video Nur Awfiyah di Youtube

    Assalamualaikum
    Hari sabtu hari ni dah ye…Kena balik cepat-cepat hari ni.Rushing nak pi kenduri kawen kat kampung..Pengapit masa aku kawen dulu,turn dia pulak kawen..Haruslah kena pergi kan..Nak pulak rumah dekat…
    Eh aku bukan nak cerita pasal kawen-kawen ni..Nak bercerita la pulak pasal anak dara aku sorang nie..Hishh..sejak-sejak nie ada saja benda yang mencuit hati ummi ngan babah dia..
    Aku rakam dan upload kat youtube supaya nanti besar dia tengok apa yang dia buat masa kecil..hahahaha..
    Korang nak tengok jugak ke…meh aku tunjukkan…
    Aksi dia dok geleng kepala dengan lajunya…kaki tangan sama naik..hehehe
    Lepas nie apa pulak la Peel baru yang dia buat..Rushing taip entry ni..Ada keje yang nak kena settlekan sebelum sambung untuk blogwalking..Tepat pukul 12 dah nak kena cabut balik dah..
    Takut tak sempat pulak nak tengok pengapit aku tu bersanding…tiil meet ur guys later eh..