• percutian,  Uncategorized,  vym2014

    Percutian ke Langkawi -Part 2 (Review Hotel)

    Assalamualaikum
    Dah part dua dah ni…Padahal dah lebih 2 minggu balik dari Langkawi..Tak sempat nak up entry tentang percutian tu.
    Dah baca ke percutian ke langkawi part 1 tu..Kalau yang belum baca boleh baca dari mula disini..heheh
    Oklah..bila dah sampai ke Langkawi,dah ada bus yang menanti kitorang kat sana..Kitorang sampai dalam pukul 3 petang.Naik bus dan terus ke Hotel Penginapan kami iaitu Simfoni Resort
    simfoni resort
    simfoni resort
    Ni aku cilok sikit gambar dari Google.
    Lokasi Hotel nie aku rasa dah sesuai sangat dan berdekatan dengan tempat membeli belah.Ekceli aku memang suka Hotel nie,tapi satu je yang paling aku tak suka ialah,Banyak nyamuk..hehehe
    Untuk hotel pulak memang ngam-ngam keluarga kami je..So tak campur dengan yang lain-lain..Paling bising pun bilik kami jugak..
    simfoni resort
    besar gedabak bagi no room hotel tu..Korang abaikan anak saudara aku tuh..konon dpat tengok cerita katun.
    Sorry la ye..tak banyak gambar yang aku amik masa kat dalam hotel nie…Tak sempat sebab melayan anak buah yang ramai nie..huhuh
    Ni ada sikit lagi…hehehe
    Nie smua muka ferasan kami..hehehe…Dan kat sebelah hotel tu,tempat makan yang disediakan..Cuma breakfast jelah
    Bila dah sampai kat hotel tu,masa untuk meluruskan tulang pinggang pulak,..Pukul 5 petang kitorang decide untuk keluar jenjalan dan beli segala jenis coklat,untuk dibawak balik..Nak tunggu esok takut tak sempat pulak kan..Rasa rugi pulak tak ambil gambar yang berkenaan..hish!!!rugi2..
    Tempat kitorang membeli belah pun tak sempat nak snap kerana sibuk dengan karenah anak-anak ni..
    Sempat la makan malam di sekitar bandar Kuah,Langkawi nie
    Ok itu je kot ..nanti aku update lagi.
    Kalau korang nak menginap kat sini oklah kot,sebab dekat dngan bandar.nak jalan kaki pun boleh,nak naik Van teksi pun boleh..harga untuk Van Teksi nie adalah RM27 dan Untuk kereta Teksi Rm18
     Lot 1-13, Bandar Kuah, 
    Jalan Taman Pelangi,
    07000 Kuah.
    04-969 8989