• INFO,  JOHOR,  RANDOM,  VISIT JOHOR

    Beriadah di Dinasour Kingdom Theme Park Puteri Harbour

    Beriadah di Dinasour Kingdom Theme Park Puteri Harbour | Kejadian pada Cuti Hari Krismas yang lalu.Actually, umi dah lama plan nak ke Dinasour Theme Park yang terletak di Puteri Harbour Kota Iskandar ni.Tetapi memandangkan cuaca asyik tak berkenan je, Maka umi selalu memadamkan niat nak ke sana. Tapi bila abang ipar sekeluarga datang berkunjung ke Johor pada hari tu, anak saudara pun excited nak ke sana.So, berkunjunglah kami ke sana.Memang dah lama tak menjejakkan kaki ke Kota Iskandar ni.Sebuah Kota yang kian membangun sekarang ni dan merupakan tempat tertumpunya pelancong di sini.Kalau korang nak tahu, pelbagai pusat riadah dan hiburan ada disini termasuk ,Legoland, Hello Kitty Town dan banyak lagi. Teringat…

  • JDT BLOGGER,  JOHOR,  Travel,  VISIT JOHOR

    Kembara Blogger Johor Part 4 | Hotel Amari dan Dapur Warisan

    Kembara Blogger Johor Part 4 | Hotel Amari dan Dapur Warisan | Sambung lagi kesinambungan cerita Kembara Blogger Johor Part 3.Jenuh jugak nak menghabiskan cerita ni. So.. lepas pada kami ke Legoland dan Hello Kitty,hah..korang boleh refer entry part 3 di bawah ni ye.Kami bergerak untuk ke Hotel Penginapan kami iaitu Hotel Amari yang terletak di tengah Bandaraya Johor Bahru.Hotel Amari is The Most Popular Hotel in Johor Bahru tau.Memang recommended sangat -sangat kat korang yang ingin bercuti di Johor ni.Bila korang menginap di Hotel yang terletak di tengah-tengah Bandaraya Johor ni,senanglah untuk korang kemana-mana.At least nak cari Uber ,grab car dan teksi pun senang. Ok..meh aku ceritakan sedikit tentang…