• kisahsidairy.com,  TRAVEL

    Kami Di Melaka

    Assalamualaikum Dari sehari ke sehari nak update blog.Memang sekarang ni sedang bercuti.Seperti biasa time bercuti memang jarang nak sentuh blog.Yang ada pun cuma auto publish sahaja. Start dari rabu tuari lagi dah ada di Melaka.Kali ni umi bawa kak fiyah dengan nenek sekali.Anak saudara berkahwin,jadi amik cuti dua tiga hari untuk tolong apa yang  patut. Excited la kak fiyah bila umi ajak dia berjalan..Memang lama dah tak bawa dia balik ke kampung.Alang-alang dah bercuti lama ni,bawa dia sekali.. Ada ke blogger Melaka kat sini..Setahu aku,ramai jugak blogger Melaka.Cuma mungkin tak sempat nak berjumpa kalau dekat pun.Al maklum,mak pengantin tak sempat nak on fb waima ada je peluang nak jengah sekejap..Ni…

  • RANDOM,  TRAVEL

    Percutian Ke Langkawi-Part 1

    Assalamualaikum Selamat hari sabtu!!!…Ramai ke yang bekerja hari ni..Boleh la teman aku ni…hehehe.. Dah dekat 2 minggu jugak aku perapkan gambar-gambar percutian aku ni.Bukan banyak sangat gambar aku tu, Tercari-cari gambar yang sesuai untuk aku post kat dalam entry ni…hehehe…maklumlah…kena tapis jugak gambar-gambar tu..malu iolsssss…hehehe Oklah...Percutian nie memang rancangan dari emak aku..Dia belanja anak-anak dia pergi Langkawi..mula-mula tu memang taknak kan…segan la orang tua pulak belanja kita..hehehe..Tapi bila dok ajak hari-hari,aku pergilah jugak..Sebenarnya rombongan nie bukanlah dikalangan ahli keluarga aku je..Boss emak aku yang buat,so bila dapat peluang macam nie,emak pun ajaklah anak-anak dia.. Separuh dari dalam bus tu adalah dikalangan keluarga kami..hahaha… Mak belanja pun sebab dapat duit EPF…