• Uncategorized

    Shopping Barangan JD.Com dan Mogujie di EZBUY.COM

    Assalamualaikum Shopping  Barangan JD.Com dan Mogujie di EZBUY.COM | Mesti Online Shopper dah sinonim dengan website Ezbuy ni kan.Siapa yang tak tahu pasal EZBUY ni memang rugi tau.Sebab apa,EZBUY ni adalah salah satu website E-dagang yang menawarkan produk dari CHINA dengan harga yang sangat murah. DI EZBUY,korang boleh dapati pelbagai jenis barangan dan keperluan yang korang nak dengan harga yang murah.Lebih dari 500 produk ada di dalam EZBUY ni dari keperluan pakaian,perabut,perkakas rumah dan sebagainya. JD.COM dan MOGUJIE  KINI DI EZBUY Terbaru di EZBUY adalah JD.COM dan MOGUJIE adalah salah satu produk yang bekerjasama dengan EZBUY.Seriously harga dan produk yang ditawarkan benar-benar buat aku tak tentu arah sekarang ni.Banyak sangat yang…

  • Uncategorized

    Jepuniaga | Menjual Produk Terpakai Khas untuk Para Photographer

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Nak jadi photographer ni nak kena ada ilmu jugak dan ada kreativiti tersendiri.Begitu jugak kalau nak jadi blogger ni.Kena jugak ada kreativiti dalam menghasilkan gambar yang menarik kan.Jadi photographer ni,bukan sekadar ambil gambar sahaja.At least kena tahu ,kena banyak idea memilih lokasi dan cara edit gambar tu.Dan yang paling penting,cara nak  tangkap gambar. Bukan setakat itu sahaja tau,penggunaan kamera tu pun sangat penting.Kamera yang baik,mestilah harganya lebih mahal.Tapi ada sesetengah berpendapat,pakai kamera murah pun,tapi pandai setting kamera ,pandai memilih lokasi pun boleh menghasilkan gambar yang cantik.Itu kata mereka yang PRO lah kan pasal bidang Photographer ni.Aku bukanlah orang yang boleh berkongsi tips yang baik untuk mereka yang…

  • Uncategorized

    Edible Festival – Medini Green Parks

    Assalamualaikum Edible Festival (Medini Green Parks)  ? 3 Mac 2018 (Sabtu)  ?Medini Green Parks, Iskandar Puteri  ⏰ 12.00 Tengahari – 10.00 Malam  Masuk Percuma!  Event oleh Medini Green Parks Instagram [@medinigreenparks] Facebook Page Medini Green Parks (Link)  https://www.facebook.com/medinigreenparks/ Ikuti [@johorevent] di Twitter & Instagram untuk mendapatkan maklumat terkini event sekitar Johor  #JohorEventMarch #EdibleParkMedini →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • Uncategorized

    Jenis Beras yang patut kita tahu

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Sejak aku mula berdiet celup-celup ni,terfikir pulak pasal pengambilan beras yang aku ambil.Sebab kalau tengok dekat TV dan cakap-cakap dari orang sekeliling,ada diantara beras yang bagus diamalkan untuk orang yang berdiet ni.Orang kata,walaupun kita ada misi nak kurus,carbo pun sebenarnya perlu untuk membantu kita dalam proses nak kurus ni. So,aku cuba cari jenis-jenis beras yang perlu kita ambil.Dalam diet ni,kita perlu kurangkan pengambilan carbo.Diet pun ada banyak jenis sebenarnya tau..Bukan sembarangan je kita diet.Takut ia memakan diri jugak.Yang penting kita kena istiqomah dalam diet dan pengambilan makanan. Perkongsian dari butterkicap.com ada beberapa jenis beras yang perlu kita tahu ye.Orang kata beras panjang sesuai dengan mereka yang berdiet. JENIS…

  • Uncategorized

    Offline Market Johor International Youth HAB

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Sebenarnya aku suka kalau ada event macam Offline Market ni.Bukannya apa,kat sini,bila kita nak cari sesuatu barang,semua ada.sebab kat sinilah diorang berkumpul untuk jual apa-apa jenis barang,makanan,barangan make up dan sebagainya Offline Market yang akan di adakan pada 27 January 2018 ini bertempat di Hutan Bandar MBJB.Event ini adalah anjuran dari De’Press Art.So korang yang tak kemana tu,bolehlah datang ke sini untuk memeriahkan lagi suasana Offline Market. Offline Market ? 27 Januari 2018 (Ahad) ?Hutan Bandar MBJB, Johor Bahru (Johor International Youth Hab)  ⏰ 10.00 Pagi – 7.00 Malam  ☎️ 010 – 299 5308 (Farel)  Event oleh De’Press Art Facebook Page De’Press Art (Link),  https://www.facebook.com/DePressArt/ Instagram [@Depressart_JohorBahru]  Ikuti…

  • Uncategorized

    Cari jodoh di Baituljannah.com | Laman Cari Jodoh Patuh Syariah

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Berita baik untuk orang bujang yang nak cari jodoh secara online.Ni khas untuk orang bujang nak cari jodoh je tau.Bukan yang dah berpunya..Naya kes!! hahaha. Mungkin selama ni korang tak tau kat mana nak tempat sesuai nak cari jodoh kan.Nak cari jodoh bukan sahaja kena pi rumah orang kawen,bukan kena pergi shopping Mall..ala ..tak payah semua tu.Sekarang ni semuanya dihujung jari.Boleh percaya ke cari jodoh guna online…Hah…ni yang aku nak bagitahu kat korang ni.Ada je laman cari jodoh  patuh syariah.Yang mana korang boleh percaya 100% dengan mendaftar dengannya. Baituljannah.com – Laman cari Jodoh patuh Syariah yang boleh korang percaya.Meh aku cerita sedikit tentang BaitulJannah.com ni KENAPA PERLU DAFTAR…

  • Uncategorized

    Lagu Baru Febian’s | Untuk Apa lagi

    Assalamualaikum Hai korang..Sesekali terdengar lagu-lagu lama memang syok tau.Lagi pulak kalau layan lagu-lagu jiwang Rock Kapak zaman dulu..Memang syahdu habis.Nak-nak kalau lagu bercinta,putus cinta,mau meleleh air mata..hahaha…Antara kumpulan-kumpulan yang aku suka layan lagu mereka adalah kumpulan Febians.Lagu-lagu Hits Febians masa dulu seperti Penantian,Demi cinta ini dan banyak lagi mampu mengimbau kenangan tau..Hadoii…Dah lama kan tak dengar cerita pasal Febians ni.Kalau korang nak tahu,Febians dah kembali…Febians kembali lagi weh..Bila dah band lama kembali lagi,mahulah lagu-lagu yang disampaikan tu.Febians adalah antara Band yang terkenal pada zaman 80 an  Sejarah Dan Latar Belakang Serta Penubuhan Febian`s Kumpulan Febians ditubuhkan pada tahun 1979 di Johor Bahru Johor. Asalnya kumpulan ini dianggotai oleh Aziz Mohamed…

  • Uncategorized

    Johor International Buble Run 2018

    Assalamualaikum Quick! Register before 31st January 2018! Registration link :  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeVVMLOqGcV_o5DvznWLoO7C7WP-PePpzqlOeIQpT-rKOxjrg/viewform?fbzx=-4655191104850206000 Johor International Bubble Run 2018  Educity,Iskandar Puteri 3rd March 2018 Bank in RM60.00 to  CiMB 8602 0174 32 (DT EMPIRE) Kindly send us you bank in slip with : Full name : Ic : Whatsapp to : Tahir 0127504102 Syaqir 0137699690 Rara 01112427398 Rojo 01136184104 Email : jibrun2018@gmail.com #JohorInternationalBubleRun2018 #JIBRUN2018 #Johor #International →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • Uncategorized

    ACARA NIGHT MARATHON ISKANDAR PUTERI 14 APRIL 2018

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Sesiapa yang suka dengan acara larian ,bolehlah join Acara Iskandar Puteri Night Marathon yang akan diadakan pada 14 April 2018 nanti.Acara ini akan diadakan di Kota Iskandar,Iskandar Puteri Johor dengan 4 kategori aitu 5KM 11KM 42KM Tarikh tutup penyertaan adalah pada 31 januari 2018. Pelbagai hadiah menarik bakal diberikan kepada Top 6 Malaysian.So,dibawah ini adalah maklumat untuk Acara Marathon ini ye Tarikh :14 April 2018(sabtu) Tempat: Dataran Mahkota ,Kota Iskandar Puteri,Johor Masa: 5.00 Petang-5.00 pagi Tel : 07-2305533 / 07-2305544 Pendaftaran di sini : www.ipnm.my Tarikh Tutup pendaftaran : 31 Januari 2018 Pelbagai Hadiah menanti pemenang Facebook Page Iskandar Puteri Night Marathon (Link),  https://www.facebook.com/IPNM2018/ Instagram [@ipnm.my] Ikuti [@johorevent] di…

  • Uncategorized

    GEGARIA FEST JOHOR BAHRU 3 FEBRUARI 2018

    Assalamualaikum Hai korang…Bila free nanti singgah-singgahlah di sini ye Gegaria Fest (Johor Bahru)  🗓 3 Februari 2018 (Sabtu) 📍Plaza Angsana, Johor Bahru ⏰ 8.00 Pagi – 11.00 Malam  Event oleh GoGegaria Facebook Page GoGegaria (Link),  https://www.facebook.com/gogegaria/ Instagram [@gogegaria]  Ikuti [@johorevent] di Twitter & Instagram untuk mendapatkan maklumat terkini event sekitar Johor  #JohorEventFeb #GoGegariaFestJohorBahru #GoGegaria credit info : visit Johor →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE