• RANDOM

    DoubleTree by Hilton Johor Bahru Champions for a Positive Change in Communities with its First Ever Soap-Recycling Program

    Johor Bahru, 28 January 2019 – DoubleTree by Hilton Johor Bahru recently collaborated with Diversey and Kechara Soup Kitchen Society Johor Bahru for its inaugural soap-recycling program, Soap for Hope. This soap-recycling program marks a first of its kind to take place within a Hilton hotel in Malaysia. “It truly is an honor to be the first Hilton hotel in Malaysia to champion a campaign that is part of Hilton’s commitment to repurposing used goods for community needs that helps to give back to society,” said Daniel Alcaraz, General Manager of DoubleTree by Hilton Johor Bahru. This innovative ‘Soap for Hope’ program pioneered by Diversey, is to recycle used soaps which…

  • RANDOM

    Terjebak dengan Watson Sales 50%

    Terjebak dengan Watson Sales 50% | Selepas pada event di Pulai Spring Resort, umi dengan Mak lin decide nak ke Aeon Bandar Dato Onn.Masa ke sini actually tak terfikir pun nak terjebak dengan sales Watson ni. Sebelum makan, umi singgah ke H&M dulu,nak mencari baju untuk budak sorang tu.Umi dah plan nak beli baju raya 1 bulan 1 helai untuk umi simpan sampai raya.Yelah,umi kalau plan untuk ahli keluarga memang awal.Sebab umi takut bila dah time nak raya je beli, nak keluar duit sedebuk tu memang non hado.Tapi disebabkan apa yang umi tengok kat Online tu ada dan kat butik tu takde,so umi batalkan niat umi nak mencari lagi ke situ.Terus…

  • RANDOM

    Manfaat 10 ribu langkah Sehari

    Manfaat 10 ribu langkah Sehari | Umi ni bukanlah pakar kesihatan dan beria pasal nak bagi manfaat ni dekat korang.Cuma perkara yang baik, ataupun perkara yang rasa kita perlu kongsikan.Why not kan.At least ia berguna bukan sahaja pada semua, tetapi untuk diri sendiri jugak. Dan umi bukanlah salah seorang yang mampu buat 10 ribu langkah sehari ni.Untuk tahun 2019 ni, umi cuba untuk buat.Walaupun bukan sehari, at least dalam sebulan tu, umi nak jugak capai kepada target 10 ribu langkah sehari.Kalau waktu bekerja tu memang tak mungkinlah kan.Yelah..Dari pagi dok menghadap pc sampailah pukul 5 petang.Walking pun area office je.Takde pun sampai keluar.Kalau keluar pun time makan.Tapi jarang sangat umi…

  • RANDOM

    KONGSI HADIS #2 – Amalan sebelum tidur

    KONGSI HADIS #2 – Amalan sebelum tidur | Sebelum ni umi ada kongsikan hadis tentang Keutamaan Orang berilmu kan.Tapi untuk #kongsihadis kali ni umi nak kongsi Amalan yang perlu kita laksanakan sebelum kita tidur.   Maafkan umi jika perkongsian ini tidak melambangkan diri umi.Yes…Umi bukanlah manusia yang sempurna segalanya untuk berkongsi hadis dengan korang.Cuma umi sebagai Umat Pendosa ni, ada keinginan untuk berubah menjadi lebih baik.Sebab tu pada tahun 2019 ni, umi nak kongsi satu hadis setiap minggu di hari Jumaat yang mulia ni.Harap terus berkekalan hingga ke tahun seterusnya.Bukan kata hanya kongsi disini, tetapi umi harap, umi akan lakukan juga kerana Umi adalah Pendosa yang ingin ke Syurga.Insyallah. AMALAN…

  • RANDOM

    KONGSI HADIS – KEUTAMAAN ORANG BERILMU

    KONGSI HADIS – KEUTAMAAN ORANG BERILMU |Orang memberi kita merasa.Perkongsian hadis akan berada di setiap entry jumaat.Perkongsian ini bukan sahaja untuk umum, malah umi kongsikan disini untuk umi terapkan dalam jiwa umi untuk terus menjadi insan yang lebih baik pada tahun 2019.Insyallah…Moga Allah swt sentiasa permudahkan urusan umi untuk lebih membuat kebaikkan… ْعِلْمِ يَسْتَغْفِرُ لَهُ مَنْ فِي السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ حَتَّى الْحِيتَانِ فِي الْمَاءِ وَإِنَّ فَضْلَ الْعَالِمِ عَلَى الْعَابِدِ كَفَضْلِ الْقَمَرِ عَلَى سَائِرِ الْكَوَاكِبِ إِنَّ الْعُلَمَاءَ هُمْ وَرَثَةُ الْأَنْبِيَاءِ إِنَّ الْأَنْبِيَاءَ لَمْ يُوَرِّثُوا دِينَارًا وَلَا دِرْهَمًا إِنَّمَا وَرَّثُوا الْعِلْمَ فَمَنْ أَخَذَهُ أَخَذَ بِحَظٍّ وَافِرٍ Dari Abu Darda “Sesungguhnya aku mendengar Rasulullah SAW bersabda: “Barangsiapa melalui satu jalan untuk mencari ilmu, Allah…

  • RANDOM

    JUALAN JERSI JOHOR DARUL TA’ZIM 2019 mengikut Lokasi

    Sempena pelancaran jersi baharu Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT) musim 2019 pada 12 Januari ini, jualan serentak turut diadakan di setiap daerah negeri Johor. Para penyokong JDT boleh mendapatkan jersi tersebut di lokasi berikut; JUALAN JERSI JOHOR DARUL TA’ZIM 2019 TURUT DIADAKAN SERENTAK DI SETIAP DAERAH NEGERI JOHOR JUALAN JERSI JOHOR DARUL TA’ZIM 2019 mengikut Lokasi yang disertakan di bawah ni..Jangan lepaskan peluang  tau. Johor Bahru – Dataran Bandaraya Johor Bahru Tangkak – Dataran Ledang Kluang – Dataran Tasik Kulai – Southern Tiger Hub, Jalan Cengal Pontian – Dataran Majlis Daerah Pontian Mersing – Dataran Teko, Pantai Mersing Segamat – Perkarangan U-Sentral, Segamat Batu Pahat – Arena Warna, Ayer…

  • RANDOM

    ENTRY BARU DI TAHUN 2019

    ENTRY BARU DI TAHUN 2019 | Alhamdulillah..Macam tak percaya je akan sampai ke tahun 2019.Tahun depan bakal jejaklah tahun 2020.Insyallah, kalau Allah swt tu panjangkan lagi umur untuk ke tahun 2020. Kalau dulu waktu zaman sekolah, selalu cerita pasal wawasan 2020..Apa akan jadi pada tahun tu..And apa Negara akan jadi pada masa tu..Tapi bila dah hampir  dengan tahun tu, macam tak percaya yang kita pernah sebutkan 30 tahun yang lepas tentang wawasan 2020 tu kan. APA AZAM TAHUN 2018 YANG LEPAS Actually, azam tu sentiasa sama.Sentiasa nak jadi yang lebih baik dari sebelumnya.Ada beberapa perkara yang berkaitan dengan azam aku yang sudah pun tertunai pada tahun 2018.Antaranya :- RUMAH Yes…Rumah…

  • RANDOM

    San Francisco Coffee Wave2Win Contest

       Nak menang Hadiah bernilai RM225,000 ? Haruslah sertai peraduan Wave2Win Contest yang dianjurkan oleh San Francisco Coffee dengan hanya berbelanja sebanyak RM30 dan membayar menggunakan Paywave, korang layak menyertai contest Wave2Win Contest. San Francisco Coffee Wave2Win Contest Caranya cukup mudah kan.Hari tu umie dah pun menyertai San Francisco Coffee Wave2Win Contest ni.Kebetulan pulak tu ke Capital City Mall Johor Bahru.Singgah minum kopi di sini.Memang terasa kenikmatan coffee tu tau.Bila pertama kali mencuba Coffee dari San Francisco Coffee beberapa bulan yang lepas, terus rasa nak mencuba lagi.Sebelum tu umie dah berpeluang untuk menghadiri Pembukaan rasmi San Francisco Coffee,korang boleh terjah Entry Pembukaan San Francisco Coffee di Capital City Mall yang pertama…

  • RANDOM

    Salam Maulidur Rasul 2018-1440H

    Salam Maulidur Rasul 2018-1440H | Selawat dan salam buat Nabi Junjungan Kita, Nabi Muhammad S.A.W Alhamdulillah…Tanggal 12 Rabiulawal merupakan satu tarikh keramat dalam sejarah bag umah islam di seluruh dunia.Kedatangan Nabi Muhammad SAW merupakan satu rahmat yang sangat besar dan anugerah yang teragung dari Allah SWT kepada alam semesta ini.Pada masa itu, Manusia berada di dalam kekufuran, kegelapan syirik dan tidak mengenal pencipta mereka.Sehinggalah Allah swt mengutuskan seorang Rasul yang ditunggu-tunggu oleh umat manusia untuk menghentikan kerosakkan itu dan membawa kepada cahaya Illahi   HAYATI PERJUANGAN NABI SAW Sempena Malidur Rasul , kita menuntut untuk sama-sama menghayati dan mencontohi ketabahan serta kesungguhan baginda dan para sahabat dalam menegakkan syiar islam…

  • RANDOM

    Dutch Lady Pure Farm Milk pelengkap Sarapan Pagi

    Dutch Lady Pure Farm Milk pelengkap Sarapan Pagi | Kadang tu kan menu sarapan pagi penuh satu meja.Tapi bila lihat balik menu tu, adakah ianya dah lengkapkan Nutrisi kita untuk teruskan hari dengan sihat dan cergas? Ada yang tak kisah tentang pengambilan Nutrisi setiap pagi.Yang lagi teruk, ada pulak yang skip sarapan pagi.Sarapan pagi sangat penting untuk dan tidak boleh skip pengambilannya kerana ia ada kaitannya dengan kesihatan.Yang penting pilihlah sarapan yang mampu memberi tenaga seperti susu.Banyak sebenarnya kebaikkan yang ada pada susu.Kerana segelas susu setiap pagi melengkapkan nutrisi yang diperlukan untuk badan seseorang.Jom kita tengok apa kebaikkan daripada segelas susu. Tetapi kita tidak semestinya mengambil sarapan pagi yang berlebihan…