• RANDOM

    JUALAN JERSI JOHOR DARUL TA’ZIM 2019 mengikut Lokasi

    Sempena pelancaran jersi baharu Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT) musim 2019 pada 12 Januari ini, jualan serentak turut diadakan di setiap daerah negeri Johor. Para penyokong JDT boleh mendapatkan jersi tersebut di lokasi berikut; JUALAN JERSI JOHOR DARUL TA’ZIM 2019 TURUT DIADAKAN SERENTAK DI SETIAP DAERAH NEGERI JOHOR JUALAN JERSI JOHOR DARUL TA’ZIM 2019 mengikut Lokasi yang disertakan di bawah ni..Jangan lepaskan peluang  tau. Johor Bahru – Dataran Bandaraya Johor Bahru Tangkak – Dataran Ledang Kluang – Dataran Tasik Kulai – Southern Tiger Hub, Jalan Cengal Pontian – Dataran Majlis Daerah Pontian Mersing – Dataran Teko, Pantai Mersing Segamat – Perkarangan U-Sentral, Segamat Batu Pahat – Arena Warna, Ayer…

  • RANDOM

    ENTRY BARU DI TAHUN 2019

    ENTRY BARU DI TAHUN 2019 | Alhamdulillah..Macam tak percaya je akan sampai ke tahun 2019.Tahun depan bakal jejaklah tahun 2020.Insyallah, kalau Allah swt tu panjangkan lagi umur untuk ke tahun 2020. Kalau dulu waktu zaman sekolah, selalu cerita pasal wawasan 2020..Apa akan jadi pada tahun tu..And apa Negara akan jadi pada masa tu..Tapi bila dah hampir  dengan tahun tu, macam tak percaya yang kita pernah sebutkan 30 tahun yang lepas tentang wawasan 2020 tu kan. APA AZAM TAHUN 2018 YANG LEPAS Actually, azam tu sentiasa sama.Sentiasa nak jadi yang lebih baik dari sebelumnya.Ada beberapa perkara yang berkaitan dengan azam aku yang sudah pun tertunai pada tahun 2018.Antaranya :- RUMAH Yes…Rumah…

  • RANDOM

    San Francisco Coffee Wave2Win Contest

       Nak menang Hadiah bernilai RM225,000 ? Haruslah sertai peraduan Wave2Win Contest yang dianjurkan oleh San Francisco Coffee dengan hanya berbelanja sebanyak RM30 dan membayar menggunakan Paywave, korang layak menyertai contest Wave2Win Contest. San Francisco Coffee Wave2Win Contest Caranya cukup mudah kan.Hari tu umie dah pun menyertai San Francisco Coffee Wave2Win Contest ni.Kebetulan pulak tu ke Capital City Mall Johor Bahru.Singgah minum kopi di sini.Memang terasa kenikmatan coffee tu tau.Bila pertama kali mencuba Coffee dari San Francisco Coffee beberapa bulan yang lepas, terus rasa nak mencuba lagi.Sebelum tu umie dah berpeluang untuk menghadiri Pembukaan rasmi San Francisco Coffee,korang boleh terjah Entry Pembukaan San Francisco Coffee di Capital City Mall yang pertama…

  • RANDOM

    Salam Maulidur Rasul 2018-1440H

    Salam Maulidur Rasul 2018-1440H | Selawat dan salam buat Nabi Junjungan Kita, Nabi Muhammad S.A.W Alhamdulillah…Tanggal 12 Rabiulawal merupakan satu tarikh keramat dalam sejarah bag umah islam di seluruh dunia.Kedatangan Nabi Muhammad SAW merupakan satu rahmat yang sangat besar dan anugerah yang teragung dari Allah SWT kepada alam semesta ini.Pada masa itu, Manusia berada di dalam kekufuran, kegelapan syirik dan tidak mengenal pencipta mereka.Sehinggalah Allah swt mengutuskan seorang Rasul yang ditunggu-tunggu oleh umat manusia untuk menghentikan kerosakkan itu dan membawa kepada cahaya Illahi   HAYATI PERJUANGAN NABI SAW Sempena Malidur Rasul , kita menuntut untuk sama-sama menghayati dan mencontohi ketabahan serta kesungguhan baginda dan para sahabat dalam menegakkan syiar islam…

  • RANDOM

    Dutch Lady Pure Farm Milk pelengkap Sarapan Pagi

    Dutch Lady Pure Farm Milk pelengkap Sarapan Pagi | Kadang tu kan menu sarapan pagi penuh satu meja.Tapi bila lihat balik menu tu, adakah ianya dah lengkapkan Nutrisi kita untuk teruskan hari dengan sihat dan cergas? Ada yang tak kisah tentang pengambilan Nutrisi setiap pagi.Yang lagi teruk, ada pulak yang skip sarapan pagi.Sarapan pagi sangat penting untuk dan tidak boleh skip pengambilannya kerana ia ada kaitannya dengan kesihatan.Yang penting pilihlah sarapan yang mampu memberi tenaga seperti susu.Banyak sebenarnya kebaikkan yang ada pada susu.Kerana segelas susu setiap pagi melengkapkan nutrisi yang diperlukan untuk badan seseorang.Jom kita tengok apa kebaikkan daripada segelas susu. Tetapi kita tidak semestinya mengambil sarapan pagi yang berlebihan…

  • RANDOM

    Wordless Wednesday : Teaser SF Coffee Colouring Contest

    Wordless Wednesday : Teaser SF Coffee Colouring Contest | In conjuctuon with the outlet launch,  SF Coffee also announced a colouring contest nationwide where with purchase of beverage in the uniquely design Marty Wood’s SF Coffee cup (available at any SF Coffee outlet)  entitles customers to enter the colouring contest and stand a chance to win a year’s wortg of coffee and other prizes.     Teaser v v v v v v v v

  • RANDOM

    Fernleaf susu untuk seisi keluarga

    Fernleaf susu untuk seisi keluarga| Sebut pasal susu ni, dah banyak rasanya jenama susu yang ada di pasaran Malaysia. Ada susu yang mahal sehinggalah yang murah. Tapi tak semua jenama susu yang boleh digunakan satu sahaja untuk family.Fernleaf susu untuk seisi keluarga yang boleh korang dapatkan di mana-mana kedai atau pasaraya.   Maksudnya satu jenama untuk semua ahli keluarga. Dari anak yang kecil hinggalah yang besar boleh guna satu jenama je. Faham ke faham??   Susu Fernleaf adalah satu jenama susu yang terbaik yang tersenarai di dalam susu formula terbaik untuk bayi. Susu ni hanya susu full cream dan tiada tambahan gula.   Susu Fernleaf Family terbaru dihasilkan daripada susu berkualiti…

  • RANDOM

    CANNIS APLIKASI MOBILE 7 DALAM 1

    Assalamualaikum CANNIS APLIKASI MOBILE 7 DALAM 1 | Aplikasi Mobile 7 dalam 1..Wow ke tak wow.Korang tahu ke,di Malaysia baru-baru ini,sebuah pelancaran aplikasi mobile 7 dalam 1 yang sangat hebat.Ni aku akan story kat bawah ye.Haishh..dengar pasal aplikasi ni pun membuatkan aku tak sabar untuk mencuba   Menggabungkan e-dagang ,membeli belah dalam talian,penyiaran secara langsung dan blockchain,APLIKASI CANNIS meliputi asas harian seperti makanan,minuman,hiburan,pakaian dan merangsang model perniagaan dan memacu gelombang baru APP.   CANNIS  yang beribu pejabat di Kuala Lumpur,Malaysia telah mengadakan persidangan Pelancaran Global di Pusat Konvensyen dan Pameran Setia City(SCCC) pada 18 Ogos 2018.Ia mempunyai beberapa pejabat di Taipei,Guangzhou,Hong Kong,Pulau Pinang dan kumpulan pasukan teknikal di Hangzhou.Ia adalah…

  • from my kitchen,  RANDOM

    Menu Dinner dari dapur Kisahsidairy 150818

    Assalamualaikum Menu Dinner  dari dapur Kisahsidairy 150818 | Selalu sangatkan menu simple.Tapi walau simple.ia tetap sedap untuk di makan.So jom kita tengok apa yang dimasak oleh aku tempohari. Lauk kali ni pun aku masak simple je.Actually apa yang aku ceritakan tentang menu ni adalah salah satu tempat untuk aku asah skill untuk mengambil gambar yang cantik.Banyak aku cuba untuk mengambil gambar yang cantik dan aku akui,aku masih lemah dalam pengambilan gambar ni semua.So dari situlah aku suka bila ada peluang untuk menangkap gambar dan buat satu entry untuk masakkan ni ..So,harap korang takdelah bosan kan..hahaha..Tapi kalau hari-hari cerita pasal review pun tak best jugak kan.Ok,jom tengok apa masakkan yang aku…

  • INFO,  RANDOM

    Tarikh Hari Raya Haji 2018 1439H

    Assalamualaikum Tarikh Hari Raya Haji 2018 1439H| Dah pun dekat kan dengan hari raya haji. Tak sangka pulak pengumuman tarikh raya haji  2018 keluar hari ni.   Debor dia macam nak raya puasa pulak. Hahaha.. Tapi tulah kan, kena pulak hari rabu. So terpaksalah ambil cuti lama sikit nanti   Tarikh Raya Haji 2018 1439H Rabu 22 Ogos 2018 Selamat menyambut hari raya Haji Moga mereka yang mengerjakan haji tahun ini, diberikan haji yang mabrur, diberikan kesihatan yang baik dan pulang dengan selamat. insyallah.. Amin   →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com