• RANDOM

    Giveaway PantangPlus.com Di Mialiana.com

    PantangPlus.com – Pakej berpantang selepas bersalin Baca kisah benar ini dulu, dari pengasas PantangPlus, Puan Zamzana Mohd Arifin: “Semasa berpantang anak pertama, ada seorang makcik tukang urut selepas bersalin ini, mengurut belakang saya dengan kaki dia. Tiba-tiba, dia tergelincir sebab berminyak. Dipendekkan cerita, tulang belakang saya hampir retak. Saya terpaksa buat ‘check-up’ dengan doktor pakar selama 6 bulan.” Kini, boleh ‘booking online’ Antara sebab PantangPlus diwujudkan, saya tidak mahu orang lain merasai keperitan berpantang kerana salah pilih tukang urut wanita. Di PantangPlus, semua bidan atau tukang urut selepas bersalin kami disaring terlebih dahulu, terlatih, berpengalaman dan mempunyai sijil. Paling penting, semuanya orang tempatan. Di PantangPlus juga, pakej berpantang kami lengkap,…

  • RANDOM

    Welcome Februari 2019

    Welcome Februari 2019 | Sebelum umi memulakan kerja di bulan baru di penghulu hari ni, sepatah dua kata umi nak beri ni.. Ucapan sangat kan..hahaha Baru nak mula kerja? Actually umi ada sedikit urusan hari ni, masuk kerja pun lambat sejam.Dah siap draft dalam kereta.Tu pun tak berapa nak complete dek kerana Dak Naura tak boleh nampak umi pegang phone. Welcome February.. Ada apa dengan Februari gals…Takde apa yang menarik pun cuma di bulan februari ni lah umi disatukan dengan Ahmad Syahrizan Bin Fisal tu.Tapi belum lagi…Tunggu 12.2 nanti ler..cuma bagi umi bulan 2 ni, bulan yang paling istimewa bagi kami.. Tu je.. Selebihnya macam biasa.Cuma umi doakan supaya bulan…

  • RANDOM

    Festival Layang-Layang Sedunia kali ke -24 (27 Feb – 3 Mac 2019)

    Festival Layang-Layang Sedunia kali ke -24 (27 Feb – 3 Mac 2019) | Untuk Orang- Orang Johor dan di setiap pelusuk Dunia.Meh umi nak war-warkan tentang Festival Layang-Layang Sedunia Kali ke-24 di Pasir Gudang ni   Alhamdulillah..Rasanya dah berpuluh tahun Festival Layang-Layang ni masih diteruskan.Salah satu tempat strategik untuk bermain Layang-Layang.Di Festival inilah korang berpeluang untuk melihat pelbagai jenis layang-layang dari seluruh dunia bertanding tau.Harap tahun ni adalah Layang-layang Unicorn tu…hahaha. FESTIVAL LAYANG-LAYANG KALI KE 24 Festival ini akan berlangsung di Tasik Layang-layang Pasir Gudang dan akan di adakan pada 27 Februari 2019 – 3 Mac 2019. So, kepada korang jangang lepaskan peluang untuk melihat acara terbesar ini yang hanya…

  • RANDOM

    Menu Kisahsidairy 280119

    Menu Kisahsidairy 280119 | Umi bersiaran lagi dengan menu dari dapur umi ni hah..Bila umi terajin, jadilah entry menu kisahsidairy ni. Bila sesambil dekat dapur ni, banyak ler terfikir nak buat itu ini, sambil memasak, sambil buat kerja lain.Sambil melayan Puteri Elsa sorang tu yang setiap hari nak pakai baju Elsa setiap kali balik School.Naura still lagi umi letakkan tak Taska.Cuma perkataan School ni umi saja terapkan dalam diri dia.Pagi-pagi bila bangun, umi akan cakap kat dia..Nur Naura Auni, bangun pergi School.Sekarang pun dah liat nak bangun pagi.Kalau dulu pukul 6 pagi dia dah bangun.Ni pukul 6 pagi umi kena kejut dia,Lepas umi siap solat, umi kejut lagi dia.Sampai 6.45…

  • RANDOM

    DoubleTree by Hilton Johor Bahru Champions for a Positive Change in Communities with its First Ever Soap-Recycling Program

    Johor Bahru, 28 January 2019 – DoubleTree by Hilton Johor Bahru recently collaborated with Diversey and Kechara Soup Kitchen Society Johor Bahru for its inaugural soap-recycling program, Soap for Hope. This soap-recycling program marks a first of its kind to take place within a Hilton hotel in Malaysia. “It truly is an honor to be the first Hilton hotel in Malaysia to champion a campaign that is part of Hilton’s commitment to repurposing used goods for community needs that helps to give back to society,” said Daniel Alcaraz, General Manager of DoubleTree by Hilton Johor Bahru. This innovative ‘Soap for Hope’ program pioneered by Diversey, is to recycle used soaps which…

  • RANDOM

    Terjebak dengan Watson Sales 50%

    Terjebak dengan Watson Sales 50% | Selepas pada event di Pulai Spring Resort, umi dengan Mak lin decide nak ke Aeon Bandar Dato Onn.Masa ke sini actually tak terfikir pun nak terjebak dengan sales Watson ni. Sebelum makan, umi singgah ke H&M dulu,nak mencari baju untuk budak sorang tu.Umi dah plan nak beli baju raya 1 bulan 1 helai untuk umi simpan sampai raya.Yelah,umi kalau plan untuk ahli keluarga memang awal.Sebab umi takut bila dah time nak raya je beli, nak keluar duit sedebuk tu memang non hado.Tapi disebabkan apa yang umi tengok kat Online tu ada dan kat butik tu takde,so umi batalkan niat umi nak mencari lagi ke situ.Terus…

  • RANDOM

    Manfaat 10 ribu langkah Sehari

    Manfaat 10 ribu langkah Sehari | Umi ni bukanlah pakar kesihatan dan beria pasal nak bagi manfaat ni dekat korang.Cuma perkara yang baik, ataupun perkara yang rasa kita perlu kongsikan.Why not kan.At least ia berguna bukan sahaja pada semua, tetapi untuk diri sendiri jugak. Dan umi bukanlah salah seorang yang mampu buat 10 ribu langkah sehari ni.Untuk tahun 2019 ni, umi cuba untuk buat.Walaupun bukan sehari, at least dalam sebulan tu, umi nak jugak capai kepada target 10 ribu langkah sehari.Kalau waktu bekerja tu memang tak mungkinlah kan.Yelah..Dari pagi dok menghadap pc sampailah pukul 5 petang.Walking pun area office je.Takde pun sampai keluar.Kalau keluar pun time makan.Tapi jarang sangat umi…

  • RANDOM

    KONGSI HADIS #2 – Amalan sebelum tidur

    KONGSI HADIS #2 – Amalan sebelum tidur | Sebelum ni umi ada kongsikan hadis tentang Keutamaan Orang berilmu kan.Tapi untuk #kongsihadis kali ni umi nak kongsi Amalan yang perlu kita laksanakan sebelum kita tidur.   Maafkan umi jika perkongsian ini tidak melambangkan diri umi.Yes…Umi bukanlah manusia yang sempurna segalanya untuk berkongsi hadis dengan korang.Cuma umi sebagai Umat Pendosa ni, ada keinginan untuk berubah menjadi lebih baik.Sebab tu pada tahun 2019 ni, umi nak kongsi satu hadis setiap minggu di hari Jumaat yang mulia ni.Harap terus berkekalan hingga ke tahun seterusnya.Bukan kata hanya kongsi disini, tetapi umi harap, umi akan lakukan juga kerana Umi adalah Pendosa yang ingin ke Syurga.Insyallah. AMALAN…

  • RANDOM

    KONGSI HADIS – KEUTAMAAN ORANG BERILMU

    KONGSI HADIS – KEUTAMAAN ORANG BERILMU |Orang memberi kita merasa.Perkongsian hadis akan berada di setiap entry jumaat.Perkongsian ini bukan sahaja untuk umum, malah umi kongsikan disini untuk umi terapkan dalam jiwa umi untuk terus menjadi insan yang lebih baik pada tahun 2019.Insyallah…Moga Allah swt sentiasa permudahkan urusan umi untuk lebih membuat kebaikkan… ْعِلْمِ يَسْتَغْفِرُ لَهُ مَنْ فِي السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ حَتَّى الْحِيتَانِ فِي الْمَاءِ وَإِنَّ فَضْلَ الْعَالِمِ عَلَى الْعَابِدِ كَفَضْلِ الْقَمَرِ عَلَى سَائِرِ الْكَوَاكِبِ إِنَّ الْعُلَمَاءَ هُمْ وَرَثَةُ الْأَنْبِيَاءِ إِنَّ الْأَنْبِيَاءَ لَمْ يُوَرِّثُوا دِينَارًا وَلَا دِرْهَمًا إِنَّمَا وَرَّثُوا الْعِلْمَ فَمَنْ أَخَذَهُ أَخَذَ بِحَظٍّ وَافِرٍ Dari Abu Darda “Sesungguhnya aku mendengar Rasulullah SAW bersabda: “Barangsiapa melalui satu jalan untuk mencari ilmu, Allah…