• SESUNGGUHNYA ALIF SATAR FT RAIHAN
    RANDOM

    Alif Satar ft Raihan di Hot FM Jammed

    Alif satar ft Raihan di Hot FM Jammed | 1st Trending on youtube lagu Sesungguhnya dari Aliff Satar dan Raihan ni. Memang dari kemunculan Alif Satar dengan Raihan menyanyikan lagu Sesungguhnya ni, buatkan umi tak pernah jemu mengulang lagu tersebut. Jom hayati lagu ni SESUNGGUHNYA (2019) Sebenarnya hati ini cinta kepada MuSebenarnya diri ini rindu kepada MuTapi aku tidak mengertiMengapa cinta masih tak hadirTapi aku tidak mengertiMengapa rindu belum berbunga Sesungguhnya walau kukutipSemua permata di dasar lautanSesungguhnya walau kusiramDengan air hujan dari tujuh langit MuNamun cinta takkan hadirNamun rindu takkan ber bunga Kucuba menghulurkanSebuah hadiah kepada MuTapi mungkin kerana isinyaTidak sempurna tiada seri Kucuba menyiramnyaAgar tumbuh dan berbungaTapi mungkin kerana…

  • RANDOM

    Hari Pekerja 1 Mei 2019

    Hari Pekerja 1 Mei 2019 | Ada ke yang bekerja hari ni? Umi tahu ada di kalangan mereka di luar sana yang bekerja hari ini.Khususnya nurse-nurse, abang polis, bomba dan uni beruniform yang lain. Dan ada juga antara mereka yang bekerja di Shopping complex yang bekerja hari ni.Walau  macam mana pun, tanggungjawab perlu dipikul dengan sebaiknya. Umi pulak, memang tak bekerja hari ni.Takde plan ke mana-mana pun.Entry ini keluar , umi dah pun berada di rumah adik di Bandar Dato Onn. Disebabkan malam tadi umi ke Angsana untuk mencari baju melayu anak saudara umi tu, jadi teruslah melekat kat rumah adik yang berdekatan ni hah.. Babah jelah tak ikut.Kesian kat…

  • RANDOM

    SDS Cake For your Lovely Parents

    SDS Cake For your Lovely Parents |Reunion dinner does not mean for Chinese New Year only. A sumptuous feast for parents shared by children are important as a reunion dinner during Parents’ Day too. In consideration of this special season for people to show their love to parents, SDS has introduced high popularity Parents’ Day special cakes and café set meal for a heart-warming Parents’ Day celebration with parents. Ranging from RM65 to RM80 accordingly, 6 exquisite cakes have introduced for Mother’s Day and 6 cake selections have introduced for Father’s Day celebration by SDS this year. Delicate Mother’s Day cakes such as “Hearty Yummy”, heart shape red velvet cake…

  • INFO,  RANDOM

    Kandungan gugur seminggu pun perlu diberikan nama

    Kandungan gugur seminggu pun perlu diberikan nama | Mungkin umi kurang ilmu tentang agama, tapi bila ternampak post ini walau dah bertahun dulu, teringat kes keguguran umi tahun 2014. Throwback kisah 6 tahun lepas. Selepas 3 tahun kahwin, umi disahkan oleh doktor mengandung 12 minggu.Masa tu punyalah seronok bila dapat tahu diri ni mengandung.Jadi dapatlah tutup mulut-mulut longkang yang tau nak salahkan perempuan sebab tak boleh mengandung and what so ever cerita yang menyakitkan hati. Umi ada ceritakan tentang keguguran umi di entry Berpantang selepas keguguran. Actually masa kandungan umi nak masuk 13 minggu,umi ada rasakan ada yang tak kena pada kandungan umi.Masa malam tu, bila baring, usap-usap perut, laju…

  • RANDOM

    Welcome April!!

    Welcome April!! | Everyday is sentences, which is written with a ball and what you write will be permanent and can’t be erased May the first day of April bring with it much peace, love, joy, passion and purpose into our life    

  • RANDOM

    HomeFair Persada Johor 5-7 April 2019

    HomeFair Persada Johor 5-7 April 2019 | Umi nak war-warkan tentang HomeFair yang akan di adakan di Persada Johor tak lama lagi Planning your new home renovations & furnishings or simply preparing to refresh your home for up coming festival celebrations? Come down to HOMEFAiR at Persada Johor International Convention Centre from 5 – 7 April 2019 and catch all the great deals on all Electrical Appliances, Furniture, Mattresses, Renovations & Fittings! Raya dah nak dekat! Jom meriahkan kediaman anda di HOMEFAiR’2019! 🚩 HOMEFAiR: 2019‼️ 🎯 Venue: Persada Johor International Convention Centre 📅 Date: 5-7 April 2019, 11am – 9pm 📍Waze: https://waze.com/ul/hw23b34hgj Booth Sales Enquiries: 016-733 3383 #HOMEFAiR #Home #Furnishings…

  • RANDOM

    Sehari cukup pengambilan sebiji buah Oren

    Sehari cukup pengambilan sebiji buah Oren | umi pun tak pasti cukup atau tak. Kalau umi bila ada depan mata rasanya lebih dari sebijii. Itupun bukan sebiji sehari. Jarang sangat beli buah limau ni. Tapi kalau beli boleh tahan 3-4 hari jugak. Umi pernah baca khasiat oren ni diambil sebiji sehari. Jom lihat apa yang bestnya dan khasiat sebiji buah limau. KENAPA PERLU MAKAN BUAH OREN SEBIJI SEHARI Dari apa yang umi baca di artikel INI, banyak kelebihan sebiji buah oren Kajian pakar pemakanan mendapati, hanya dengan memakan sebiji oren bersaiz sederhana dalam diet harian, anda akan berasa kenyang lebih lama. Kenapa? Sebabnya, oren mengandungi serat yang dapat melambatkan proses…

  • RANDOM

    Karnival Kerjaya IOI Mall Kulai 16-17 Mac 2019

    Karnival Kerjaya IOI Mall Kulai 16-17 Mac 2019| umi nak war-warkan kepada korang yang mencari pekerjaan. JAwATAN KOSONG 2019 Banyak jawatan kosong 2019 menanti korang. JobsMalaysia dengan kerjasama IOI Mall Kulai akan mengadakan karnival kerjaya seperti ketetapan berikut : TARIKH : 16 – 17 MAC 2019 ( SABTU-AHAD ) MASA : 9.00 pg – 6.00 ptg TEMPAT : Ruang Legar, IOI Mall Kulai. AKTIVITI : ✒️Temuduga terbuka ✒️Pendaftaran online pencari kerja ✒️Klinik Kerjaya ⚠⚠⚠⚠Calon-calon WAJIB berdaftar di dalam portal JobsMalaysia dan pastikan akaun anda aktif sebelum hadir ke program ini. SEMUA PENCARI KERJA DIJEMPUT HADIR BERAMAI-RAMAI.. Follow IG kami jobsmalaysiajohor.

  • RANDOM

    Result SPM 2018 Keluar hari ini

    Result SPM 2018 Keluar hari ini | Alhamdulillah dan tahniah kepada pelajar SPM 2018.Keputusan SPM dah pun keluar hari ini. Tahniah umi ucapkan  kepada mereka yang mendapat keputusan cemerlang. Penat lelah yang diusahakan selama ini berbaloi dengan keputusan yang cemerlang tu. Kepada yang tak mendapat keputusan yang cemerlang, umi harap janganlah berputus asa. Keputusan yang teruk bukan bermakna semua impian korang dan masa depan korang dah padam. Panjang lagi langkah yang perlu korang atur untuk berjaya. Kerana apa, SPM bukanlah penentu sesorang itu berjaya. Jika hari ini kecundang, maka teruskan usaha dan sentiasa berdoa moga Allah swt tu memberikan kita petunjuk untuk sesuatu perkara. Selepas ni, tekadkan niat untuk lebih…