• Uncategorized

    SAN FRANCISCO COFFEE DI CAPITAL CITY JOHOR BAHRU

    SAN FRANCISCO COFFEE DI CAPITAL CITY JOHOR BAHRU | Penggemar Kopi khususnya warga Johor, berita baik untuk korang kerana San Francisco Coffee yang terkenal dengan aneka Coffee sedap  sudah pun berada di Johor Bahru Pada 30 Oktober 2018, telah berlangsungnya pembukaan rasmi San Francisco Coffee di Capital City Johor Bahru.Perasmian SF Coffee pertama di Selatan telah berlansung dengan tema Seni dan Kopi.Dengan pembukaan julung kalinya di Selatan Tanah air di Capital City ini,mereka menawarkan suasana kkasik yang menggabungkan warna kopi berwarna kopi vintage coffee-coloured brown of a 70s Japanese kissaten yang merangsang semua deria bau,sentuhan, rasa, pendengaran dan penglihatan. Ms Koo Sue San, Pengurus Besar SF Coffee berkata bahawa San…

  • Uncategorized

    Pesta Makanan Johor di Dataran Tasek Kluang

    Pesta Makanan Johor di Dataran Tasek Kluang | Kalau cerita pasal Pesta makanan Johor, of courselah menu yang dihidangkan menarik.Sampai aku rasa nak terjah je ke Kluang Johor ni tau. Pesta Makanan Johor di Dataran Tasek Kluang Antara menu yang dihidangkan adalah :- ✔️ Kacang Pool ✔️ Ubi Rebus Sambal Ikan Masin ✔️ Lempeng Tradisional ✔️ Roti Jala Kari Pekat ✔️ Mee Rebus ✔️ Asam Pedas dan banyak lagi Tarikh 🗓 Bermula 28 September – 7 Oktober 2018 ⏰ Dari 10.00 pagi hingga 12.00 malam Lokasi : 📍 Dataran Tasik Kluang

  • Uncategorized

    Pesta Makanan Thai Sabai Sabai di HeroMarket Johor Bahru

    Assalamualaikum Pesta Makanan Thai Sabai Sabai di HeroMarket Johor Bahru | Mesti korang pun dah sedia maklum tentang makanan Thai ni kan.Ada yang dah menjadi sebahagian peminat makanan Thailand juga kan.Walaupun aku tak berapa nak tahu semua jenis makanan Thailand,tapi ada di antaranya yang aku suka makan.     Untuk tidak lepaskan peluang membeli barangan makanan dari Thailand,kini korang boleh dapatkan pelbagai jenis makanan Thailand dari Pes sehinggalah ke makanan ringan di HeroMarket yang terletak di belakang Aeon Jusco Tebrau.   Rasai budaya Thai, makanan dan pelbagai persembahan Thai di ‘Sabai Sabai Thai Food Festival 2018’! Dianjurkan oleh Jabatan Perdagangan Antarabangsa Promosi, Kementerian Perdagangan Thailand (DITP), HeroMarket dan HPG Marketing…

  • Uncategorized

    CANNIS APLIKASI MOBILE 7 DALAM 1

    Assalamualaikum CANNIS APLIKASI MOBILE 7 DALAM 1 | Aplikasi Mobile 7 dalam 1..Wow ke tak wow.Korang tahu ke,di Malaysia baru-baru ini,sebuah pelancaran aplikasi mobile 7 dalam 1 yang sangat hebat.Ni aku akan story kat bawah ye.Haishh..dengar pasal aplikasi ni pun membuatkan aku tak sabar untuk mencuba   Menggabungkan e-dagang ,membeli belah dalam talian,penyiaran secara langsung dan blockchain,APLIKASI CANNIS meliputi asas harian seperti makanan,minuman,hiburan,pakaian dan merangsang model perniagaan dan memacu gelombang baru APP.   CANNIS  yang beribu pejabat di Kuala Lumpur,Malaysia telah mengadakan persidangan Pelancaran Global di Pusat Konvensyen dan Pameran Setia City(SCCC) pada 18 Ogos 2018.Ia mempunyai beberapa pejabat di Taipei,Guangzhou,Hong Kong,Pulau Pinang dan kumpulan pasukan teknikal di Hangzhou.Ia adalah…

  • from my kitchen,  Uncategorized

    Menu Dinner dari dapur Kisahsidairy 150818

    Assalamualaikum Menu Dinner  dari dapur Kisahsidairy 150818 | Selalu sangatkan menu simple.Tapi walau simple.ia tetap sedap untuk di makan.So jom kita tengok apa yang dimasak oleh aku tempohari. Lauk kali ni pun aku masak simple je.Actually apa yang aku ceritakan tentang menu ni adalah salah satu tempat untuk aku asah skill untuk mengambil gambar yang cantik.Banyak aku cuba untuk mengambil gambar yang cantik dan aku akui,aku masih lemah dalam pengambilan gambar ni semua.So dari situlah aku suka bila ada peluang untuk menangkap gambar dan buat satu entry untuk masakkan ni ..So,harap korang takdelah bosan kan..hahaha..Tapi kalau hari-hari cerita pasal review pun tak best jugak kan.Ok,jom tengok apa masakkan yang aku…

  • Parenting moments,  Uncategorized

    BAGAIMANA NAK GALAKKAN ANAK BERIADAH

    Assalamualaikum   BAGAIMANA NAK GALAKKAN ANAK BERIADAH | Sejak ada kes HMDF ni,memang jarang aku bawa Naura untuk keluar beriadah.Kadang-kadang tu,bawa pergi kedai pun dia dah happy dah.Janji keluar dari rumah.Walaupun musim-musim HMDF ni,kita kena fikir jugak tempat riadah yang perlu kita bawak selain dari taman permainan.Kat rumah pun masih lagi kita boleh beriadah dengan dia.   Cuma pada ibu yang bekerja macam aku ni,dapat beriadah di luar pun hanya pada hujung minggu.Itu pun kalau cuaca baik.Kalau tak,terpaksalah mereput kat rumah.Tapi orang kata,janji kita dapat luangkan masa dengan mereka itu pun dah bersyukur.Buatlah apa sahaja,janji dengan dia.Aku taknak dia terlalu tertumpu pada gadget dan TV.Sebab tu aku banyak belikan dia mainan…

  • INFO,  Uncategorized

    Tarikh Hari Raya Haji 2018 1439H

    Assalamualaikum Tarikh Hari Raya Haji 2018 1439H| Dah pun dekat kan dengan hari raya haji. Tak sangka pulak pengumuman tarikh raya haji  2018 keluar hari ni.   Debor dia macam nak raya puasa pulak. Hahaha.. Tapi tulah kan, kena pulak hari rabu. So terpaksalah ambil cuti lama sikit nanti   Tarikh Raya Haji 2018 1439H Rabu 22 Ogos 2018 Selamat menyambut hari raya Haji Moga mereka yang mengerjakan haji tahun ini, diberikan haji yang mabrur, diberikan kesihatan yang baik dan pulang dengan selamat. insyallah.. Amin   →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • Uncategorized

    Kedai Cetak Name Card ,Banner Murah di Johor Bahru

    Assalamualaikum Kedai Cetak Name Card ,Banner Murah di Johor Bahru | Lama dah mencari kedai cetak banner murah di Johor Bahru ni.Tengah usha-Usha,nampak pulak Kedai Printing Al Fateh Printing ni.Rata-rata kedai Printing yang dah aku usha tu semua kira harga tak masuk akal.Yelah,kalau nak buat sesuatu tu,kenalah banyak survey harga kan.Rugi tau kalau kita tak survey harga ni.Kotlah ada lagi murah dari yang kita dapat tu..Emm…jawab sendiri lah kan. Hari tu sebenarnya Kami nak buat Banner untuk Eksplorasi JDT Blogger ke Gambang Resort City.Untuk itu kami perlu sediakan Banner untuk tujuan kami ke sana.So Kedai AL FATEH PRINTING adalah satu kedai yang di dalam list kami untuk buat banner murah.So…

  • Uncategorized

    WW : Eksplorasi JDT Blogger Ke Bukit Gambang Resort City

    Assalamualaikum     ?Explorasi JDT Blogger ke Bukit Gambang? 8-10 Ogos 2018   8 Blogger yang terlibat : Julia , Sis Lin , Seri ,Sunah , Mar Mansor , Dilah , Nona Sani , Farahain ZFA   Nantikan live update sepanjang kami berada di sana.   #JDTBlogger #TeamBloggerJohor #TBJ #eksplorasiJDTBlogger #bloggerpantaitimur #kolaborasi #bukitgambangresortcity #BGRC   →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • Uncategorized

    Madu Kelulut Untuk Kesihatan dan Kecantikkan

    Assalamualaikum MADU KELULUT UNTUK KESIHATAN DAN KECANTIKKAN| Ramai yang dah tau kan tentang kebaikkan madu kelulut ni.Cuma di pasaran sekarang ni,kita kena betul-betul pastikan yang dibeli adalah madu kelulut asli dan tiada tambahan gula.Madu kelulut ni tak sama dengan madu lebah kerana madu kelulut rasanya sedikit masam dan berwarna cerah.Kelulut ni berasal dari keluarga lebah juga cumanya ia lebih kecil dan tiada sengat.Kelulut menghasilkan propolis dan madu yang kaya dengan antioksidannya. PROPOLIS berfungsi sebagai antikulat,antifungus,antibakteria dan antiradang yang biasanya digunakan sebgai bahan aktif dalam kosmetik,krim dan tablet. So,bila aku terima Madu ni dari kawan aku,aku cuba untuk rasa sebab ramai yang kata madu yang dijual memang asli.Aku tak berapa sure…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE