• RANDOM

    HomeFair Persada Johor 5-7 April 2019

    HomeFair Persada Johor 5-7 April 2019 | Umi nak war-warkan tentang HomeFair yang akan di adakan di Persada Johor tak lama lagi Planning your new home renovations & furnishings or simply preparing to refresh your home for up coming festival celebrations? Come down to HOMEFAiR at Persada Johor International Convention Centre from 5 – 7 April 2019 and catch all the great deals on all Electrical Appliances, Furniture, Mattresses, Renovations & Fittings! Raya dah nak dekat! Jom meriahkan kediaman anda di HOMEFAiR’2019! 🚩 HOMEFAiR: 2019‼️ ğŸŽ¯ Venue: Persada Johor International Convention Centre 📅 Date: 5-7 April 2019, 11am – 9pm 📍Waze: https://waze.com/ul/hw23b34hgj Booth Sales Enquiries: 016-733 3383 #HOMEFAiR #Home #Furnishings…

  • RANDOM

    Sehari cukup pengambilan sebiji buah Oren

    Sehari cukup pengambilan sebiji buah Oren | umi pun tak pasti cukup atau tak. Kalau umi bila ada depan mata rasanya lebih dari sebijii. Itupun bukan sebiji sehari. Jarang sangat beli buah limau ni. Tapi kalau beli boleh tahan 3-4 hari jugak. Umi pernah baca khasiat oren ni diambil sebiji sehari. Jom lihat apa yang bestnya dan khasiat sebiji buah limau. KENAPA PERLU MAKAN BUAH OREN SEBIJI SEHARI Dari apa yang umi baca di artikel INI, banyak kelebihan sebiji buah oren Kajian pakar pemakanan mendapati, hanya dengan memakan sebiji oren bersaiz sederhana dalam diet harian, anda akan berasa kenyang lebih lama. Kenapa? Sebabnya, oren mengandungi serat yang dapat melambatkan proses…

  • RANDOM

    Karnival Kerjaya IOI Mall Kulai 16-17 Mac 2019

    Karnival Kerjaya IOI Mall Kulai 16-17 Mac 2019| umi nak war-warkan kepada korang yang mencari pekerjaan. JAwATAN KOSONG 2019 Banyak jawatan kosong 2019 menanti korang. JobsMalaysia dengan kerjasama IOI Mall Kulai akan mengadakan karnival kerjaya seperti ketetapan berikut : TARIKH : 16 – 17 MAC 2019 ( SABTU-AHAD ) MASA : 9.00 pg – 6.00 ptg TEMPAT : Ruang Legar, IOI Mall Kulai. AKTIVITI : ✒️Temuduga terbuka ✒️Pendaftaran online pencari kerja ✒️Klinik Kerjaya ⚠⚠⚠⚠Calon-calon WAJIB berdaftar di dalam portal JobsMalaysia dan pastikan akaun anda aktif sebelum hadir ke program ini. SEMUA PENCARI KERJA DIJEMPUT HADIR BERAMAI-RAMAI.. Follow IG kami jobsmalaysiajohor.

  • RANDOM

    Result SPM 2018 Keluar hari ini

    Result SPM 2018 Keluar hari ini | Alhamdulillah dan tahniah kepada pelajar SPM 2018.Keputusan SPM dah pun keluar hari ini. Tahniah umi ucapkan  kepada mereka yang mendapat keputusan cemerlang. Penat lelah yang diusahakan selama ini berbaloi dengan keputusan yang cemerlang tu. Kepada yang tak mendapat keputusan yang cemerlang, umi harap janganlah berputus asa. Keputusan yang teruk bukan bermakna semua impian korang dan masa depan korang dah padam. Panjang lagi langkah yang perlu korang atur untuk berjaya. Kerana apa, SPM bukanlah penentu sesorang itu berjaya. Jika hari ini kecundang, maka teruskan usaha dan sentiasa berdoa moga Allah swt tu memberikan kita petunjuk untuk sesuatu perkara. Selepas ni, tekadkan niat untuk lebih…

  • RANDOM

    Pencemaran Sungai Kim Kim di Pasir Gudang

    Pencemaran Sungai Kim Kim di Pasir Gudang | Umi pasti ramai dah tau tentang kes Pencemaran bahan kimia di Sungai Kim Kim tu kan. Umi buat entry ni bukan untuk meraih PV yang tinggi, tetapi ingin meluahkan rasa kesal terhadap pelaku yang sewenang-wenangnya membuang sisa bahan Kimia di dalam sungai.Mungkin sebelum pembuangan tu, mereka sudah berfikir apa akan jadi jika di buang di dalam sungai, tetapi dek kerana syaitan yang menguasai diri, kepentingan diri sendiri tu lebih diutamakan, maka terjadi lah seperti ini. Pencemaran Sungai Kim Kim di Pasir Gudang Tahukah kalian, beribu nyawa yang berada di sekitar ini terancam?Walau si pelaku sudah di tangkap, tetapi pencemaran tetap berlaku selagi…

  • RANDOM

    Welcome March 2019

    Welcome March 2019 |Pejam celik pejam celik dah pun masuk ke bulan march 2019. Actually apa yang best pada umi bulan MAC ini adalah, bulan MAC merupakan bulan kelahiran umi.Umi dilahirkan pada 30 mac 19xx.hahaha…yang belakang tu orang tertentu je tau. Alhamdulillah, masih diberikan kesihatan yang baik.Moga Allah swt terus memberikan kesihatan yang baik untuk umi.Diperluaskan pintu rezeki dan sentiasa diberikan peluang dan ruang untuk menjadi yang lebih baik. Pernah tak korang tau kenapa ia dinamakan bulan MAC?Mengikut sumber wikepedia Bahasa Melayu,ia dinamakan bulan MAC kerana? Mac ialah bulan ketiga dalam sebuah tahun dalam kalendar Gregory dan merupakan salah satu bulan yang mempunyai 31 hari. Mac dinamakan bersempena dewa Rom Mars, dewa perang. Pada asalnya, Mac merupakan bulan pertama…

  • RANDOM

    Hot Air Balloon Fiesta MBJB 2019

    Hot Air Balloon Fiesta MBJB 2019 | Nak war-warkan kepada penduduk Johor dan sekitarnya tentang Hot Air Balloon yang akan diadakan di  Dataran Bandaraya Johor Bahru   Fiesta MBJB 2019 akan dimeriahkan lagi dengan kehadiran barisan artis terkenal seperti Ella, M.Nasir dan Shahrol Shiro.Terdapat juga Tazkirah Malam Jumaat Pada 28 Februari 2019 oleh Ustaz Asni Abu Mansor, Moderator oleh Amin Idris dan Ustaz Harryanto Rizal Rokman.   Terdapat pelbagai aktiviti seperti jualan cenderamata Jubli Perak, gerai jualan dan promosi, Kejohonan E-Sports, Inflatable Playgroung, DJ Corner, Foodtruck,Mini Zoo,Archery,Kuiz dan hadiah untuk pengunjung bertuah HOT AIR BALLOON FIESTA MBJB 2019  Tarikh : 28 Februari 2019- 3 Mac 2019 Bertempat : Dataran Bandaraya…

  • GUEST POST,  RANDOM

    Feel and Share Love for a Happy Life

    Celebrating a day to exhibit love for each other in these days packed with busy schedules round the clock is a healthy custom to be invited and enjoyed. Love attributes between couples, parents, kids, friends, colleagues, relatives, neighbors etc. As the life is uncertain a little bit of love shown towards each other not only strengthens bond but also is remembered throughout. Having said that; a token of appreciation in form of gifts is also admirable to keep some memoirs fresh and live. Every occasion in life is considered to be a chance to impart and exhibit love, not Valentine’s Day alone. Love is in the air and breathed in…