• RANDOM

    Ibu Ke umrah buat kali pertamanya

    Ibu Ke umrah buat kali pertamanya| Alhamdulillah..Niat ibu dipermudahkan selepas pelbagai onak duri dan dugaan ibu tempuh.Syukur sangat.Tapi bila mengingatkan dugaan yang ibu dapat, rasa sedih bila dikenang. Ibu dah pun berlepas ke Umrah menaiki Flight MAS pada 11 Disember 2018 pada pukul 6.15 petang.Walaupun kami adik beradik tak dapat nak menghantar ibu ke KLIA, syukur adik ada sorang yang berada di sana.Yang boleh uruskan keperluan yang masih belum mencukupi.Ibu belum sempat nak tukar duit. Bila sebut pasal nak ke umrah ni kan,siapalah yang tak nak ke sana kan.Kalau ada rezeki, dan dah tiba masanya pasti akan menjejakkan kaki juga di Rumah Allah.Actually, aku sebagai anak pun, rasa ralat sangat…

  • RANDOM

    Ayah Ke Umrah

    Assalamualaikum Hai korang☺☺..sakan betul kan puan blog bercuti,rasa dari hari khamis minggu lepas,sampailah terbitnya entry terbaru kat blog ni. Actually hari khamis tu badan rasa tak sihat..so,ambil MC.Keesokkannya  pulak memang ambil cuti sebab ada buat kenduri di Kampung dan terus lajak sampai hari Ahad.Kenduri tu sempena ayah nak ke Umrah..Alhamdulillah…tercapai hajat dia nak kesana.Sedihnya dia pergi seorang je.mak tak dapat nak ikut,sebabnya ..emmm…biasalah…belum ada rezeki nak pergi berdua.So,mak lepaskan ayah pergi dulu. So,kenduri diadakan selepas asar Jumaat tu.Walaupun hujan,alhamdulillah.masih ada lagi yang hadir,rezeki ayah kan..Kami pun tak masak ape sangat,cuma masak soto je.Tapi alhamdulillah,ada je yang sponsor Nasi lemak dan kuih muih..Jadi banyak pulak menu.Sorry..menu tak sempat nak snap..Busy benau…