percutian Travel

Pakej Percutian murah di TUNAMAYA TIOMAN ISLAND IN 2019

Pakej Percutian murah di TUNAMAYA TIOMAN ISLAND IN 2019 hanya untuk RM1538 seorang dari awal bulan Februari tahun 2019 sehingga 31 Oktober 2019.Menarik ke? kalau menarik sila baca perenggan seterusnya. Dah plan untuk cuti pada tahun hadapan.Mulai awal tahun pertama Februari hingga 31 Oktober 2019, Tunamaya Beach & SPA Resort Pulau Tioman telah membuat Pakej All Inclusive 3 hari 2 malam hanya […]

Travel

Masjid Selat Melaka menjadi Tarikan ramai Pelancong

Masjid Selat Melaka menjadi Tarikan ramai Pelancong | Walaupun dah lama juga ianya dibina,baru berkesempatan untuk singgah di Masjid Selat Melaka ni.Masa dalam pembinaan dulu,boleh tengok dari jauh je.Tapi bila dah siap,memang cantik pemandangan khususnya di waktu malam. MASJID SELAT MELAKA Masjid Selat Melaka ni,of courselah terletak di tepian laut Melaka atau lebih dikenali dengan […]

food Review Travel

Ikan BakarCrystal Bay Alai Melaka

Ikan Bakar Crystal Bay Alai Melaka | Melaka memang terkenal dengan tempat ikan bakar sedap.Ada beberapa tempat yang telah dicadangkan oleh beberapa pelancong untuk mendapatkan ikan bakar sedap di Melaka.Antaranya adalah di Crystal Bay ,Sungai Punggur Alai Melaka.   Kalau korang pencinta makanan laut, memang aku suggest korang ke sini.Di Crystal Bay ni,terdapat deretan kedai […]

Travel

Jom bercuti di SEEngapore dengan Traveloka Promotion

Assalamualaikum JOM BERCUTI DI SEEENGAPORE  DENGAN PROMOSI TRAVELOKA | Singapura adalah satu Negara yang tersenarai dalam percutian yang tidak mungkin akan dilupakan oleh pengunjung apabila berkunjung  ke Singapura.Banyak tempat menarik yang kita sendiri tak ketahui  di Singapura jika kita tidak ke sana.Singapura juga terkenal dengan Negara yang mempunyai  kebersihan dan selamat di dunia ni.   […]

Travel

PAKEJ PERCUTIAN KE KYRGYZSTAN

  PAKEJ PERCUTIAN KE KYRGYZSTAN | Selalunya kalau bab melancong ni kan,Negara mana yang korang akan terlintas di fikiran untuk pergi melancong.Rata-ratalah kan kalau aku tengok kat facebook,ramai yang pernah pergi melancong ke Korea,Jepun,Taiwan,India dan banyak lagi.Tapi pernah tak korang terfikir selain dari Negara-negara tersebut,pernah tak terlintas difikiran korang untuk melancong di Kyrgzstan.Memang payah nak […]

Travel

History and Holidays in Turkey

  History and Holidays in Turkey | Turkey is one of the few countries that joins Europe and Asia with its largest city,Istanbul, split across the two continents. The land has been occupied by many different cultures throughout history including the Hittites, Lycians, Byzantiums, and the Ottoman Empire. These were not the only cultures that […]

food Review JDT BLOGGER JOHOR Travel VISIT JOHOR

Kembara Blogger Johor Part 4 | Hotel Amari dan Dapur Warisan

Kembara Blogger Johor Part 4 | Hotel Amari dan Dapur Warisan | Sambung lagi kesinambungan cerita Kembara Blogger Johor Part 3.Jenuh jugak nak menghabiskan cerita ni. So.. lepas pada kami ke Legoland dan Hello Kitty,hah..korang boleh refer entry part 3 di bawah ni ye.Kami bergerak untuk ke Hotel Penginapan kami iaitu Hotel Amari yang terletak […]

Travel travelblogger

Kembara Blogger Johor Part 1 | Eco Tourism Kg.Sungai Melayu

  Kembara Blogger Johor Part 1 | Eco Tourism Kg.Sungai Melayu | Hai korang.Alhamdulillah..selesai sudah kembara Blogger 4 hari 3 malam yang dah aku ceritakan sedikit tentang Sinopsisnya di SINI dan di SINI .hah..kalau korang rajin boleh lah baca entry aku terdahulu ni.Disebabkan banyak tempat yang kami lawati,so aku buat by part untuk senang korang faham dan […]

johor bahru Travel

Kembara Bloggers Johor berakhir juga

  Kembara Bloggers Johor berakhir juga | Hai korang.Pengembaraan kami selama 4 hari 3 malam bersama Tourism Johor dan MITA Malaysia Inbound Tourism Association,alhamdulillah..sudahpun berakhir.Pengalaman yang dangat berharga yang diberikan kepada kami.Walaupun kami penat dengan aktiviti Kembara Bloggers ni,tapi sangat enjoy dan banyak sekali input yang kami dapat sepanjang trip ni. oh ya.. Aku pernah […]