• Blogwalking,  Suka Hati,  thanks to Blogger sayang

    Sentap Mak!!

    Assalamualaikum
    Oh tidak!! rasa macam sedih yang amat tapi tak tahulah kenapa..Ini semua angkara Farah si bublynotes tu..
    Tak sangka dia review blog mak ni nyah!!..
    Kata-kata yang menyentap lubuk hati akak ni..Mungkin korang tau itu kata-kata biasa dari farah..Tapi yang mengenali farah dan berkawan dengannya mesti rasa kata-kata itu satu penghargaan yang amat sangat.
    Farah dah tau sikit sebanyak tentang aku nie..Dia tau apa yang berlaku dan apa yang sedang aku lalui..Aku pernah menceritakan pada farah satu ketika dulu..Tapi biarlah rahsia…Thanks farah sudi dengar bebelan akak nie..
    Farah orang yang senang untuk berbicara dengannya..Rasa macam dah lama kenal pulak dengan si farah.
    Of course korang kenal sape empunya blog Farah Bublynotes nie..Blog yang penuh dengan ladybird…comeyyy
    Dah terima ek kad raya akak tu..Alamak..tang tulisan tu jangan tunjuk dekat2..sebab kurang cantik..memang tak suka sangat nak menulis..refer entry farah nie ye..<Tekan sini >Tapi kalau suruh menaip..bagilah apa sahaja..gerenti siap cepat…hahah..
    dah nama pun clerk data entry..kejenya of course la menaip jerk..
    Farah..thanks tau jadi kawan akak..harap keep in touch selalu-selalu..
    farah…selamat hari raya buat farah jugak ye…maaf jika ada kesilapan perkataan pabila berbicara dengan farah..o-o yerk…ayat famous masa sekolah dlu…
    Pada korang yang tak dapat kad raya dari aku tu,minta maaf banyak2..sebenarnya sebelum order kad raya nie,terfikir nak buat segmen,,tapi jenis suka merendah diri sangat.bila ramai blogger buat segmen,kot tak laku pulak kad raya tu.last2 bagi jer kad raya pada blogger yang dah lama kenal..
    Tapi…
    Insyallah,tahun depan dah boleh order kad raya banyak-banyak dari http://www.hazwanhairy.com/
    Cantikkan kad raya dia buat…so,tahun depan korang boleh order dari dia ye.
    pssttt..dah lama si ery tu tak update entry..
  • Sharing,  Suka Hati

    Perihal Orang Kita

    Assalamualaikum

    Maii nak Cite skit..Benda nie da 2 hari aku nak bgtau..Dek kerana terlalu sibuk,terpakse la dilupakan..lagipun nak upload pic kt dlm pc nie aku lupe pulak nak bawak usb..
    Mase dalam perjalanan balik dari Melaka tuari,sempat lagi la aku dok dalam kete nie snap beberapa pic beberapa bijik kereta,..Rasenye bukan beberapa sbbnya terlalu banyak yang dok lalu lalalng kat tepi kete aku nie..
    Tau ler korang nak cepat sampai.Tapi jangan la sampai melanggar peraturan jalan raye.
    kalau korang x caye tengok nie.
    Kereta nie dengan laju nye lalu sebelah aku.
    Rase-rase korang, betul tak  cara diorang nie
    Kalau la jadi sesuatu kemalangan,jangan la nak cuba salahkan orang lain pulak ye.
    macam manelah AES tu wujud..Nie semua gara-gara diorang nie..ape daa.

    Fikir-fikirkan la..dan selamat beramal.

    TEPUK DADA TANYA LER SELERA SENDIRI YE

    bye 

  • contest,  Suka Hati

    Akhirnya sampai juga Di Bumi Melaka

    Assalamualaikum


    Akhrinya selamat sampai ke bumi melaka…Highway memang ler jammed teruk hari nie…Nak berhenti minum kat RnR pun sesak…Last-last amik keputusna untuk teruskan perjalanan.Dari Johor tadi pukul 5 petang..Sampai melaka dekat pukul 11 jugak la..Jammed merata-rata tempat..
    Dalam perjalanan kat highway tadi,sempat singgah kat perhentian untuk guna bilik air je..nak refresh badan sikit..Al-maklum ler perayaan cina.Ramai yang amik kesempatan untuk balik ke kampung halaman.
    Ade jugak yang pergi bercuti..Wah seronok betul korng ek..
    Sampai kat melaka dan rileks2 skit..
    Xsangka kat Merlimau nie dapat wifi free..So,dapat chance la nak berblogging jap..Esok pun xtau sempat ke x nak update blog.Syukur..Lepas nie bila balik Melaka da xpayah ler nak bawak broadband.
    Siapa Blogger Melaka..Yang duduk dekat Merlimau nie..Moh ler roger-roger..hehee…jom ngeteh-ngeteh(minum-minum petang)
    Klah…Rase kepenatan dalam kereta memberatkan biji mata nie..Nak refreshkan badan sebelum masuk tido.
    Tapi boleh tido ker? tengah hot mercun ,bom semua keluar..da berperang…
    bye
  • Suka Hati

    Entry Ape Nie

    Assalamualaikum


    Memang ketandusan idea nak mengarang entry hari nie..Sebabnya hari nie kepala memang semak dek kerana sakit kepala yang kekadang timbul tenggelam ni..
    Penyakit perempuan begitu la…Setiap kali datangnya hari-hari tertentu semua serba xkene..
    Tapi berupaya jugak melakukan tugas seharian walaupun dalam keadaan yang x berapa nak sihat..
    Tau tak wanita tu bukan saja hanya bekerja di pejabat,tetapi jugak di rumah..Wanita aka ibu or suri rumah nie hanya berehat pda waktu tidur jer..Jadi nak mengingatkan Kaum ADAM tu,Rajin-rajin ler tolong isteri or ibu korang kat rumah tu ye..Jangan nak bersenang lenang jer nak tengok bola..
    hehe..tetibe terkeluar entry macm nie..Nasib ler kaum Adam…Wanita memang macam nie,Mulut memang x reti dok diam..Tapi mereka PENYAYANG ok!!!!
    Kalau korang rase ape yang aku cakap nie x betul,cube dalam satu hari korang tilik isteri atau ibu korang..Kira masa rehat mereka..Then baru korang tau betul ke x ape yang aku cakap nie..
    Huh!!! da xde selera nak makan hari nie..Mee goreng tapau pagi tadi pun x berhabisan.Sesiapa yang lapar tu boleh tolong habiskan mee nie ye..
    Sekian..Entry Gile…haha
    bye
  • Suka Hati

    Durian Crepe Punya PASAL!!

     Assalamualaikum

    Pagi yang cerah,mood yang kurang ok pulak..tetibe kepala berpusing-pusing.Ke laut nampaknya.
    Maybe pepagi da makan durian crepe nie kot..
    Kesian Durian Crepe jadi mangsa.Standbay minyak kapak dan panadol  suda..
    Ape pun Xboleh…# sentapmaknok…
    Nak menghabiskan satu hari di tempat kerja nie memang la rase lame ya amat..
    Tapi Durian Crepe nie memang sodap!!!! Menjilat tapak tangan..haha
    saje nak large kan pic nie..supaya korang terliur..
    Tetibe tinggal nie jerk…erk…bukan aku sorang la yang makan…opisemate aku jugak…hahah
    IMG-20121218-00332.jpg
    Ooppppss…da Lunch hour…da kenyang..blurrppppp…mase tido pulak
    Korang layan la yer…jemput makan
    bye
  • Suka Hati

    P>E>N>A>T

                             
    Lately nie badan memang rase sangat letih…rase sentiasa nak baring atas katil…Macam pekerja buruh yang buat keje berat pulak…Emmmmm….pembawakkkan kot…hehe..perasan…ade ker….
    xboleh nak ditentukan lagi selagi x wat test..Bukannye tak mau buat..Tapi En.Husband kate nanti dlu…jangan cek awal-awal takut kecewa..huh..iyolah tu..Den nie lagi kecewa tau..Almost 2 months la xdtg period..lagi bpe hari jerk…Nak jugak wat test tu…Sebab badan xrase mcm dlu lagik..suke melepek jerk…cepat penat…perubahan da ade..tapi cume x confirm jerk…
    Sebabnyer seblum nie,Period x teratur selepas kahwin…so,xboleh la nak agak kan..Semua keje rumah da kene buat…Dulu kebanyakkan nyeribu mertua yang buat…ha..padan muke ko tuh..rasekan…haha..Barulah berdikari namanyer…Macam mane rajinnyer husband aku nie menolong membuat kerja rumah bersama-sama,walaupun disuruh baru buat…aiyakkkk…Oklah tu..Thanks ye En,Husband

  • Suka Hati

    Moody Monday

                     Moody sebabnye badan terlalu sakit..lemah segala otot2 dek kerana kepenatan baru blik melaka semalam..Rase mcm nak amik MC pulak…Tapi disebabkan tanggungjawab sebagai pekerja, ku gagahi jugak ke tempat keje pagi tadi..pandai je tanggungjawab…haha..ayat skema betul..
    Hari sabtu lepas balik keje ingatkan terus la nak blik melaka..boleh ler berehat lame skit kat melaka tu..Tapi sangkaan meleset giler sbb terpkse ler gi yaasin kt sebelah umah nie…terajin pulak gi kenduri tu,xtau ler kenapa…mybe sbb sebelah umah jer kan..memang xpatut ler aku xpegi..walaupun ler orang sebelah tu suke bawak mulut…lagi xsuke..tapi nak wat camne…xkan ler nak cari musuh..kugagahi jue…nasib baik aku ada akak ipar yang pandai membodek..giler punyer kakak ipar…i loikeee…haha..memang sekepala…
    Habis kenduri lebih kurang pukul 3 lebih…terkejar-kejar aku blik ,tukar baju.angkut semua..start kete terus balik…eh….Suami aku yang drive…sibuk jer ko yang buat…haha….dalam kete aku da tertido..sampai ler bunyik suara kroh….aku terus terjaga…alamak….bunyik ler pulak..ngorok ker…suami kat sblah da senyum..Die tau yang wife die nie kepenatan tahap gaban…heh..siap perli2 aku bunyik berdengkur…giler…kepenatan…Smpi melaka da pukul 7 lbih…smpi je umah aku terus terbongkang..
    Mak Mentua aku da sound…Bile nak siap nie..nak pi kenduri rumah mak long aku pulak…adoiiii..aku penat..emmm…pergi ler jugak wlupun jam dkt kul seploh…pi makan2 dlm kul doblas blik umah semula..nasib baik ler x kene kemas..haha…pemalas…walhal aku penat …esoknyer tghari aku da cabut blik JB…tinggal la mak mentua ku di kampung…xpe2 nti kite jumpe lagi ye mak…sebelum mak terbang gi umah kami balik na..
    ok..bye..sambung keje…

  • Suka Hati

    Sabtu Suda..Yepppii

                  
    Peh..suke giler bile hari sabtu nie…sebabnyer hari sabtu nie la hari bekerja paling pendek..tepat jarum jam pukul doblas aku da kuar pintu opis…rase xsabar nak scan blik…ajer sengal….
    Teringin pulak nak cari kerje yang hanya 5 hari waktu bekerja…xpayah susah-susah hari sabtu bangun pepagi bute…hehe..dasar xtau dek untung…untung company nie nak amik ko tau x…hahaha…memang pun..suke hati den ler..
    Segala dokumen yang kat atas meja nie dari tadi dok pending jerk…pepagi masuk keje aku da semangat buat keje…Ni da time nak blik boleh rileks skit…rileks banyak sebenonyer…mentang2 la boleh tgk FB kt sini..heh..xkisah ler…kt FB nie aku just tengok2 ape yg aku kenan jerk…yg rase nk komen skit2 tu boleh la…
    Udah…nak sambung keje..