• smartphone

    Misi Mencari handphone Murah dan tahan Lama

    Assalamualaikum
    Entry nie sebenarnya saja nak bercerita pasal handphone canggih masa kini yang semakin mahal dan kadang kala amat menyusahkan.
    Entry kali nie bukan berlaku pada diri aku..Berlaku pada en,husband yang aku rasa dah 3 kali kot tukar handphone…hehehe..Si wife dia nie baru pakai satu je handphone sepanjang tempoh 3 tahun nie.Blackberry tu lah ajer..Bukan tak terniat nak pakai gadget canggih lagi manggih macam mereka-mereka tu,Niat hati sebelum beli tab tu memang aku nak guna cap SAMSUNG!.Tapi bila dah jadi blogger nie,kononnya naklah update tanpa batasan..So selepas riki-riki,belek-belek,belilah juga Tab 10.1 yang aku pakai tu.still jugak samsung kan….So,bila dah ada gadget dan semakpong nie,taklah nak pakai internet dua dua sekali,AKu just tathering je..Share internet..Sebab kat rumah dah pakai wifi,so tak payah la nak membazir untuk semua tu kan..
     
    sekadar perhiasan diambil dari google
    Bagi En.husband pulak,memang pakai cap samsung,Tapi makin lama bateri makin buat hal,dah tukar bateri pun still jugak problem..Sampai aku pun tak tahulah sebabnya,..Dah bagi suggestion supaya guna cap Nokia murah tu je…Lagi bagus..Baling kat dinding pun still boleh on lagi..betul tak..
    Siapa pernah pakai cap Nokia nie..ni aku memang suka pakai sebab baling kat dinding pun still boleh guna lagi…Bateri memang tahan lama dan tak cepat rosak..hahah…harga pun murah…
    Ingat nak cari satu lah…Memang untuk emergency nie…Yelah…tak payah nak berinternet akses sampai bateri kong kan..
    Nak beli kat kedai biasa takut pulak kena tipu pulak..Sekarang nie bukan boleh percaya sangat..Survey-survey kat Lazada,macam ada offer je…
    En.Husband,apa kata u pakai je handphone cap atas nie,,malam nie kita cari eh!!..lagi puas hati..hehehe…tak payah nak berLenovo sangat…muahahaha..Ha…baca sampai habis…lepas tu boleh call kita kat sini…