• Review Drama,  sinopsis drama,  sinopsis novel

    Terminat menonton Titian cinta Drama TV3

    Assalamualaikum

    Hai korang☺☺Aku tak tau sejak bila aku dah tak berapa nak minat dengan TV,bukan tak minat kot,lebih kepada takde masa nak tengok.Kalau bukak je tapi tak tengok tv,emmm…rasa membazir pulak tv tu cakap sorang-sorang

    Tapi bila tertengok cerita TITIAN CINTA ni di tv3 hari tu,itupun sebab MIL kata dia suka tengok tu,so aku join sekali tengok…uihh..best rupanya cerita ni.

    Sinopsis cerita Titian Cinta

    Mengisahkan tentang  percintaan antara Rahadatul Aish dan Umayr Harris.Aisy pulang ke tanah air setelah empat tahun berada di Kota London.Kepulangan Aisy memang ditunggu-tunggu oleh Haris.Disebabkan hatinya dikaburi oleh perasaan cemburu,Harris sanggup menghina dan menghalau isterinya sendiri pada empat tahun yang lalu.Dia menyesal dengan tindakannya akibat mempercayai fitnah serta hasutan Sodea dan ingin menebus segala kesalahannya.Aisy yang menyangkakan dirinya sudah diceraikan,,terkejut dengan perubahan suaminya yang dahulu bersifat panas baran,kini sangat penyayang.Harris sabar dengan karenah dan sikap Aisy terhadapnya.Dia juga langsung tidak berputus asa untuk memikat semula hati isterinya yang telah dilukai.Pelbagia perkara telah dilakukan oleh Harrris untuk melembutkan hati Isterinya.
    Lama kelamaan,hubungan antara Harris dan Aisy bertambah pulih.Aisy juga dapat menerima kembali suaminya itu.Dia menganggap jodohnya bersama Harris masih kuat lagi,Namun apa yang tidak diketahui Aisy ialah sifat cemburu Harris,sebenarnya masih belum hilang.Tatkala saat bahagia muncul kembali,dugaan baru melanda rumahtangga pasanngan ini sekali lagi.Kemunculan Rayyan iaitu bekas tunang Aisy yang pernah ditangkap khalwat dengan Sofea,mengubah kembali perangai Harris kepada asal.Sifat cemburunya juga semakin menjadi-jadi.Sofea pula berdendam dengan Aisy kerana mengahwini bekas tunangnya iaitu Harris.Dia ingin memporak-perandakan rumahtangga  Aisy dan Harris agar mereka berdua bercerai.Adakah kebahagiaan akan menjadi milik Aisy dan Harris? Mampukah titian cinta antara dua insan yang hampir retak ini boleh dicantum semula.

    Hah..Macam tulah cerita Titian Cinta ni.Aku pun dah baca novel ni ,baru baca sebab aku tak sabar nak tau apa lagi yang akan belaku kepada suami isteri ini.
    Korang jugak boleh je Tonton online drama Titian Cinta ni. Meh aku share Episode-episode yang telah di tayangkan,
    credit to :mytonton.net
    titian cinta
    Hah…nanti kalau korang nak tengok sambungan episode seterusnya boleh je ke blog Mytonton.net ni Nanti mytonton akan update episode terkini tau.So korang stay tune je kat blog tu.

    Thanks for Reading kisahsidairy.com

    Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • sinopsis novel

    Review Novel : Dicintai atau Mencintai

    Assalamualaikum
    Semalam bila dok sibuk jalan jalan kat Popular  Bookstore , dok sibuk sibuk belek novel di situ, berkenan dengan salah satu novel kat situ..
    Aku berikan sinopsis sedikit tentang buku ni
    Tajuk Buku : Dicintai atau Mencintai
    Penulis : Myra Ameer
    Keluaran  : Fajar Parker
    Harga : RM 32.00
       “Kata orang, cinta itu manis macam madu tapi baginya, cinta itu lebih manis daripada itu…
    Kata orang , terluka itu pahit tapi baginya terluka itu perit.
    Sengal, mental dan gila.Itu gelaran untuk lelaki yang bernama MOHD ZARIQ ASYRAF.Bagi Qyra, pertemuan dengan lelaki itu sangat menjengkelkan dan menyampahnya kepada lelaki itu tidak terluah denga kata.Perasaan itu semakin menjadi jadi apabila mereka mula bekerjasama.
    ‘I cakap dengan you tadi, you tak dengar ke- ZARIQ
    ‘You cakap dengan I ke? – Qyra
    ‘Ada orang lain lagi ke dalam kereta ni? – ZARIQ
    ‘Your driver tu bukan orang ke? – QYRA
           Bagi Zariq, gadis yang bernama Qyrana Najwa itu pula seorang yang perasan bagus.Perangai tak semenggah dengan rupa.Mulut pula ya ampun, bukan main berbisa bila berbicara.Satu yang disoal tapi sepuluh yang dijawabnya.Kalau disuruh memilih , gadis seperti itu memang tidak akan tersenarai langsung sebagai calon pilihan.Titik!
          Namun perancangan Allah, tiada siapa yang dapat menduga.Akhirnya dalam asyik bergaduh, rupanya ada sayang dalam hati masin masing.
    ‘Love tou like crazy’ -Zariq
    ‘Tak apa.You gilalah sorang sorang, nanti I cari boyfriend lain’ – Qyra
        
            Mohd Zahir Azmin, lelaki yang tak kurang kacaknya, merangkap adik Zariq rupa rupabya terlebih dahulu menyimpan perasaan selama enam tahun kepada gadis yang sama.Malah, perkenalannya dengan Qyra lebih akrab berbanding zariq sendiri.Kalau dengan Azmin, mHu tak berhenti dia berceloteh.Pasti ada sahaja cerita yang mereka bualkan.Sampaikan gosip pasal artis pun masuk sekali.Sudahlah tak reti diam, gelak pula mengalahkan langsuir.
             Qyra terdiam tak terkata, Antara abang dan adik, siapa yang sepatutnya memilik hatinya? Kalay Zariq menjadi pilihan, bagaimana pula dengan Azmin? ”
    So far aku suka baca permulaan cerita ni, tak sabar nak habiskan semua cerita dalam novel nie.novel nie mempunyai 869 muka surat..hoho..ambil masa sikit unryk aku habiskan..
    Dah mula untuk memulakan hobi lama…hehehe..
    Hari ni aku cuti..melawat nenek yang sekarang nie tengah tenat..Moga Allah permudahkan segala nya . insyallah

  • sinopsis novel

    Sinopsis Cintaku Bukan Murah

    Assalamualaikum
    Sejak-sejak nie dah nak mula balik hobi membaca.Nak jadi kaki novel semula selepas beberapa tahun meninggalkan hobi tu.
    Macam tertarik dengan satu novel nie Cintaku Bukan Murah.Dah survey-survey kat mana nak beli novel nie..
    Dekat online or Bookstore..Rase macam nak pi bookstore dlu..
    Sinopsis

    Sinopsis
    Bagi Nadra, jadi isteri Raqib tidaklah sesusah mana. Tak perlu dilayan macam putera raja. Makan disuap tidur didodoi pun tidak. Pendek kata, Raqib memang suami yang sempoi. Yang sukarnya bila jadi cucu menantu bekas Leftenan Kolonel Tuan Haji Yunus. Tak habis-habis mengungkit, kononnya, dia tak pandai buat air kopi. Badannya macam papan lapis dan muka pula pucat tak berdarah. Sabar sajalah…

    Dan yang lebih payah, bila jadi kakak ipar Idlan. Umur baru 16 tahun, kerenahnya sangat menyakitkan hati. Sungguh, Nadra buntu! Apa lagi yang tak kena dengan Idlan? Maka berperang psikologilah antara kakak ipar dan adik ipar. Kejap-kejap hati Nadra dilapah Idlan. Kejap-kejap, hati Idlan pula yang dicelur. Si datuk, sesekali jadi nasi tambah. Namun perang mereka, perang mulut. Tak ada senjata, tak ada yang cedera tapi bisanya tetap tusuk sampai ke hati.

    Soalnya, siapa yang menang? Nadra, Idlan atau Tuan Haji Yunus? Dan Raqib… harus berpihak pada siapa? Bagi Nadra, dia tidak meminta yang lain. Hanya secebis kasih Idlan dan simpati Tuan Haji Yunus yang sangat mahal, sama macam harga cinta Raqib. Sama ada murah atau mahal, Nadra harap cinta itu jadi miliknya!

    Koran boleh dapatkan jugak online kat sini..