Sharing

7 Kalimah Penghapus Dosa

7 Kalimah Penghapus Dosa | Salam Jumaat korang.Alhamdulillah…Dah sampai ke penghulu hari.Apa kata aku share sedikit sesuatu yang boleh kita lakukan untuk menghapus dosa² kecil kita kan.Ada 7 Kalimah penghapus dosa  untuk kita amalkan untuk menghapuskan dosa-dosa kita. 7 KALIMAH PENGHAPUS DOSA 1.Mengucap Bismillah Ucaplah Bismillah setiap kali kita melakukan sesuatu. 2.Mengucap Alhamdulillah Ucap setiap […]

INFO Sharing

Manfaat Keledek Jepun untuk Kesihatan

Assalamualaikum Khasiat Keledek Jepun untuk Kesihatan | Kenangan terimbau masa kecik pulak bila tengok Keledek ni.Kalau dulu,ubi rebus tu memang dah biasa dengan keluarga kami.Kalau kat belakang rumah tu,Ubi kayu memang akan ada di tanam.Cuma kalau keledek ni payah sikitlah nak menanam.So dulu nak beli keledek ni pun murah je.Kebanyakkan ramai yang menanam Keledek ungu […]

Sharing zikir ramadhan

Ramadhan Pertama di Tahun Baru

Assalamualaikum Hai korang..Alhamdulillah..Dah pun sampai di Bulan yang mulia.Moga kita akan terus diberikan kesihatan yang baik bagi menunaikan kewajipan kita di bulan ini. Mesti ada di kalangan korang yang bercuti hari ni kan.Ai is kerja seperti biasa.Takde cuti pun.So takde pun sambut puasa di kampung.Tapi ingatkan esok nak balik.Rindu nak berbuka puasa dengan adik-adik. Ada […]

INFO Sharing

Mari mengatasi Kanser

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Kalau korang layan TV Al-hijrah.Mesti korang akan lihat slot dalam rancangan Prof Muhaya tentang tajuk Mengatasi Kanser Apa yang diberitahu oleh Prof Muhaya,kanser ini berlaku apabila manusia kurang makan sayuran dan buah-buahan.Mungkin selama ni kita nampak kita sihat.Dan tidak memerlukan sayur dan buah-buahan untuk di makan setiap hari.Tetapi jika kita tidak mengambil […]

INFO Sharing

SOUTHERN BABYWEARING FESTIVAL 2017

Assalamualaikum Hai korang☺☺ meh sini aku nak war-warkan tentang Southern Babywearing Festival 2017 ni. For Sure korang yang menggunakan ni akan menantikan Festival ni kan.Bukan sahaja bagi ibu-ibu je tau yang boleh memeriahkan Festival ni,malah semua peringkat umur ye. SOUTHERN BABYWEARING FESTIVAL 2017 – Bersempena dengan International Babywearing Week 2017, Selat Tebrau Babywearers akan menganjurkan babywearing […]

Sharing

JOBS FAIR @ UTC 3.0 TAHUN 2017

Assalamualaikum JOBS FAIR @ UTC 3.0 TAHUN 2017 Tarikh : 30 September 2017 (Sabtu)Masa : 10.00 pagi – 8.00 malamKunjungi kami di :-UTC Johor, UTC Melaka, UTC K.Lumpur, UTC Perak, UTC Kedah, UTC Kelantan, UTC Terengganu, UTC Pahang, UTC Labuan, UTC Sarawak (Sibu), UTC SabahDan Lokasi berikut:-UiTM Permatang Pauh, P.PinangMAEPS, Serdang, SelangorSenawang Exhibition & Convention Centre, […]

Sharing

FESKO KPYPJ 2017 di Kota Tinggi

Assalamualaikum Hai korang☺☺Hebahan…hebahan…Kepada korang yang tinggal berdekatan tu jangan lupa untuk join FESKO KPYPJ2017 pada 22-23 september 2017 Bermula hari ini dari 8.00 pagi hingga 10.00 malam Jom datang beramai-ramai →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Sharing Tips

Amalan untuk ibu | Doa ketika memasak

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Nak menjaga anak dan memberikan yang terbaik untuk anak-anak di zaman sekarang ni sangatlah mencabar.Sebagai ibu,tak terkecuali aku,sering dan sangat perlu untuk belajar untuk menjadi ibu bapa yang terbaik untuk anak-anak. walau kadang kala kita merasa letih dengan tugas seharian,sedikit sebanyak ilmu keibu bapaan itu perlu untuk kita membesarkan anak-anak kita.Aku tidak […]

Sharing

Pejuang Kanser Jelajah Borneo Dengan RM1

Assalamualaikum PEJUANG KANSER JELAJAH BORNEO DENGAN RM1 | Mohd Zaki Yamani Azman 28, atau lebih di kenali dengan pangilan Zaki Bijak. Berasal dari Jerantut Pahang, Zaki di diagnos menghidap kanser darah atau Hodgkin Lymphoma Tahap 3, ekoran bengkak di belakang leher pada Julai 2014. Namun beliau telah berhasrat ingin melengkapkan misi Hitch Hike ke seluruh kepulauan Borneo […]