• servis,  website shopping

    Jepuniaga | Menjual Produk Terpakai Khas untuk Para Photographer

    Assalamualaikum

    Hai korang☺☺ Nak jadi photographer ni nak kena ada ilmu jugak dan ada kreativiti tersendiri.Begitu jugak kalau nak jadi blogger ni.Kena jugak ada kreativiti dalam menghasilkan gambar yang menarik kan.Jadi photographer ni,bukan sekadar ambil gambar sahaja.At least kena tahu ,kena banyak idea memilih lokasi dan cara edit gambar tu.Dan yang paling penting,cara nak  tangkap gambar.

    Bukan setakat itu sahaja tau,penggunaan kamera tu pun sangat penting.Kamera yang baik,mestilah harganya lebih mahal.Tapi ada sesetengah berpendapat,pakai kamera murah pun,tapi pandai setting kamera ,pandai memilih lokasi pun boleh menghasilkan gambar yang cantik.Itu kata mereka yang PRO lah kan pasal bidang Photographer ni.Aku bukanlah orang yang boleh berkongsi tips yang baik untuk mereka yang berkaitan dengan photographer ni.

    Bila sebut pasal kamera ni kan,actually..aku tak berapa pandai sangat nak menggunakan apatah lagi penggunaan kamera DSLR.uih..Memang tak tau nak setting macam mana.Tapi pada mereka yang pakar,tentu mereka telah tahu kamera jenis macam mana yang menjadi pilihan mereka.Kamera yang canggih tentunya harganya lebih mahal di pasaran kan.

    Sebab tu aku ada nak bagitahu korang especially kepada photographer lah kan,ada satu website yang menyediakan perkhidmatan menjual kamera DSLR second hand dan produk apple secara talian..Mesti korang pun pernah dengar sebelum ni.Pada yang tak pernah tahu akan kewujudan website yang menjual barangan photographer dengan harga yang berpatutan ni,memang kena tahu website ni.

    jepuniaga

    jepuniaga.com


    Jepuniaga.com
    telah ditubuhkan pada 1 Januari 2013.Mereka menyediakan servis membekalkan barangan kelengkapan kamera daripada Jepun.Jepuniaga.com adalah sebuah kedai Online yang menjual produk Apple dan Kamera DSLR terpakai dengan harga yang mampu milik.Walaupun barang yang dijual itu sudah diguna pakai,tetapi mereka tetap memberikan servis yang terbaik kepada pelanggan mereka.

    jepuniaga

    Antara Jenama Kamera yang dijual di Jepuniaga.com ini adalah jenama terkenal seperti Fujifilm,Nikon,Canon,Leica dan Pentax.Mereka juga ada menjual kamera baru.Selain itu juga Jepuniaga memberikan penjimatan harga belian sebanyak 50% tau.

    Untuk mereka yang membeli barangan dari Jepuniaga ni,korang perlu tahu masa penghantaran akan mengambil masa selama 24 hingga 72 jam.Kos penghantaran adalah percuma   bagi barangan seperti lens,kamera dan Macbook manakala barangan Imac akan dikenakan cas tambahan iaitu Rm4.

    Untuk setiap pembelian pelanggan diharap melihat keterangan yang diberi pada gambar.Jikalau anda tidak faham anda boleh menghubungi mereka terlebih dahulu.Untuk berurusniaga dengan mereka,amatlah mudah.Mereka kan update di Fanpage setiap kali stok baru sampai.

    Adakah barangan dari Jepuniaga ini ada Waranti?

    Korang jangan risau kerana barangan yang dijual mempunyai waranti selama 7 hari selepas barang telah sampai di tangan pelanggan.Jika terdapat kerosakkan aau tidak sama seperti yang diberitahu oleh Jepuniaga.com,korang boleh membuat aduan kepada mereka.Dalam masa seminggu sekiranya tiada tindakan dari pihak pembeli,mereka tidak akan teragak-agak untuk tidak memulangkan kembali duit korang.Apa jua aksesoru yang hilang setelah sampai,ianya tidak termasuk di dalam waranti.

    jepuniaga


    Perkhidmatan yang disediakan oleh Jepuniaga.com

    • Servis menjual kamera terpakai dan juga macbook dan imac terpakai dari luar negara.
    • Memulakan perniagaan semasa di Jepun dan sekarang telah membuka kedai di UTM Skudai
    • Penjimatan harga pembelian sehingga 50% dari harga yang baru.

    Pendek kata,apa sahaja yang korang nak cari tu semua ada disini.Kalau korang ke Facebook Page Jepuniaga.com ni,korang boleh tengok rate servis yang diberikan oleh pelanggan mereka.Semuanya berpuas hati dengan layanan yang diberikan.

    Di bawah ni aku sertakan gambar di antara barangan yang ada di jual di website mereka.
    kamera dslr terpakai
    Kamera 7D

    monopod

    bag kamera
    Beg Vanguard

    macbook terpakai
    Macbook Pro
    Macam-macam jenis kamera dan lens yang dijual disini tau.So,korang kena pergi ke website Jepuniaga.com untuk mengetahui produk terbaru yang masih ada stock.
    kamera terpakai
    Barangan yang masih lagi ada di dalam website Jepuniaga.com

    Kalau korang mencari barangan photographer bolehlah refer kat sini,sebab banyak barangan terpakai khas untuk photographer dengan harga yang sangat murah dan berbaloi.

    Untuk maklumat lanjut korang boleh lihat di bawah ni

    Website : www.jepuniaga.com

    Facebook : www.facebook.com/jepuniaga/

    Instagram : @jepuniaga

    Email : jepuniaga@gmail.com

    Tel : 011-37740744


    Thanks for Reading kisahsidairy.com

    Contact me at :sitirohaida81@gmail.com