• Review Drama,  sinopsis drama,  sinopsis novel

    Terminat menonton Titian cinta Drama TV3

    Assalamualaikum

    Hai korang☺☺Aku tak tau sejak bila aku dah tak berapa nak minat dengan TV,bukan tak minat kot,lebih kepada takde masa nak tengok.Kalau bukak je tapi tak tengok tv,emmm…rasa membazir pulak tv tu cakap sorang-sorang

    Tapi bila tertengok cerita TITIAN CINTA ni di tv3 hari tu,itupun sebab MIL kata dia suka tengok tu,so aku join sekali tengok…uihh..best rupanya cerita ni.

    Sinopsis cerita Titian Cinta

    Mengisahkan tentang  percintaan antara Rahadatul Aish dan Umayr Harris.Aisy pulang ke tanah air setelah empat tahun berada di Kota London.Kepulangan Aisy memang ditunggu-tunggu oleh Haris.Disebabkan hatinya dikaburi oleh perasaan cemburu,Harris sanggup menghina dan menghalau isterinya sendiri pada empat tahun yang lalu.Dia menyesal dengan tindakannya akibat mempercayai fitnah serta hasutan Sodea dan ingin menebus segala kesalahannya.Aisy yang menyangkakan dirinya sudah diceraikan,,terkejut dengan perubahan suaminya yang dahulu bersifat panas baran,kini sangat penyayang.Harris sabar dengan karenah dan sikap Aisy terhadapnya.Dia juga langsung tidak berputus asa untuk memikat semula hati isterinya yang telah dilukai.Pelbagia perkara telah dilakukan oleh Harrris untuk melembutkan hati Isterinya.
    Lama kelamaan,hubungan antara Harris dan Aisy bertambah pulih.Aisy juga dapat menerima kembali suaminya itu.Dia menganggap jodohnya bersama Harris masih kuat lagi,Namun apa yang tidak diketahui Aisy ialah sifat cemburu Harris,sebenarnya masih belum hilang.Tatkala saat bahagia muncul kembali,dugaan baru melanda rumahtangga pasanngan ini sekali lagi.Kemunculan Rayyan iaitu bekas tunang Aisy yang pernah ditangkap khalwat dengan Sofea,mengubah kembali perangai Harris kepada asal.Sifat cemburunya juga semakin menjadi-jadi.Sofea pula berdendam dengan Aisy kerana mengahwini bekas tunangnya iaitu Harris.Dia ingin memporak-perandakan rumahtangga  Aisy dan Harris agar mereka berdua bercerai.Adakah kebahagiaan akan menjadi milik Aisy dan Harris? Mampukah titian cinta antara dua insan yang hampir retak ini boleh dicantum semula.

    Hah..Macam tulah cerita Titian Cinta ni.Aku pun dah baca novel ni ,baru baca sebab aku tak sabar nak tau apa lagi yang akan belaku kepada suami isteri ini.
    Korang jugak boleh je Tonton online drama Titian Cinta ni. Meh aku share Episode-episode yang telah di tayangkan,
    credit to :mytonton.net
    titian cinta
    Hah…nanti kalau korang nak tengok sambungan episode seterusnya boleh je ke blog Mytonton.net ni Nanti mytonton akan update episode terkini tau.So korang stay tune je kat blog tu.

    Thanks for Reading kisahsidairy.com

    Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • kisahsidairy.com,  Review Drama

    Episode Akhir 7 Hari Mencintaiku

    Assalamualaikum
    Makin hari makin ramai yang meminati cerita ni kan…Memang aku akui,masa mula-mula cerita ni keluar macam boring jugak,Tapi disebabkan Shukri Yahya ada dalam cerita ni,so….aku follow je..Sampailah pasal Buntat Mati tu…Hah! Dari situlah Facebook dihujani dengan nama BUNTAT
    Tak sia-sia dia bernama Buntat,Terkenal dah budak comel tu kan.Tapi yang syoknya cerita ni,makin lama makin sedih..Makinlah nak tahu apa kesudahan cerita ni.Al maklumlah..cerita ni kan diadaptasi dari Novel  7 Hari Mencintaiku..Memang aku percaya,kalau adaptasi memang syok lah ceritanya..Dari dulu pun bila aku baca novel,tak pernah tak best..Syok je semua…
    gambar: google
    Ramai yang ingatkan semalam adalah episode akhir 7 Hari Mencintaiku..Tapi rupanya tidak…Mybe hari ni hari terakhir untuk cerita tu..Ramai jugak yang tertanya-tanya apakah kesudahan cerita ni kan…Ada yang kata..cerita tu akan habis gitu dan Mia takkan kembali..Dan ada jugak kata,Mia akan kembali kepada Khuzairi..Iskkk..Penuh dengan teka teki.Ramai jugak yang teka dalam kotak cincin tu,takde..Cincin tu mungkin dipakai oleh Mia.Sajalah kan Mia nak buat kejutan untuk husband dia..
    Ada ke yang tak tengok cerita ni.Meh aku share sikit Sinopsis tentang 7 hari Mencintaiku ni.

    SINOPSIS 7 HARI MENCINTAIKU
    Mengisahkan Khuzairi (Shukri Yahaya), dalam diam mencintai gadis bernama Mia Adriana (Siti Saleha). Cinta pandang pertama menjadikan dia seorang perindu yang setia. Namun sifat angkuh dan sombong gadis ini menyebabkan Khuzairi tidak pernah walau sebesar hama jua menyimpan impian untuk memilikinya. Mia Adriana bagaikan lupa, hidup ini ibarat putaran roda, satu waktu keangkuhan dan kesombongan itu akan memamah dirinya sendiri. Berdoalah, di kala keinsafan menjelma nanti, cinta lelaki bernama Khuzairi ini belum terpadam lagi buat dirinya.

    Mia Adriana merupakan seorang peguam dan mempunyai firma guamannya sendiri bersama ayahnya Dato Megat Idrus. Mia telahpun bertunang dengan sepupunya sendiri Khalil (Ungku Hariz). Namun kerana terlalu percaya pada tunangnya, Khalil, Mia Adriana telah menyebabkan ayahnya muflis. Khalil tidak hadir pada malam pernikahan mereka, sebaliknya Khalil menikahi Rita kerana duit. Dato Megat yang diserang sakit jantung, meminta Khuzairi untuk menjadi menantunya. Demi menutup malu, Mia sanggup berkahwin dengan Khuzairi walaupun mengganggap Khuzairi kekampungan dan kolot.

    Bermulanya kehidupan baru Mia Adriana bersama Khuzairi di kampung. Sepanjang berada di kampung, Mia Adriana memang menjadi kebencian Mak Leha, mak tiri Khuzairi. Mak Leha membenci Mia kerana dia memusuhi Puan Hayati. Terjadi pelbagai pergaduhan antara Mia, Mak Leha dan Syakilla, tunangan Helmi yang menaruh hati pada Khuzairi. Perhubungan Mia dan Khuzairi juga selalu pasang surut. Khuzairi juga tersepit kerana dia terlalu menghormati Mak Leha sebagai ibu sehingga dia selalu melukakan hatinya sendiri.

    Kerana suatu peristiwa, Mia Adriana tersedar bahawa sememangnya dia mencintai Khuzairi sepenuh hati. Dia terlalu merindu anak kecil yang ditinggalkan tanpa melihat rupanya. Namun, cukupkah masa 7 hari itu untuk meraih kembali cinta Khuzairi yang sudah membeku? Apakah Pak Samad mampu membela nasib Mia selepas dibuang oleh suami sendiri dalam rumah keluarganya? Tercapaikah hasrat Syakilla untuk menjadi isteri Khuzairi? Dan, apa pula nasib Helmi selepas dihalau keluar oleh Pak Samad selepas dia bersubahat dengan Khalil untuk meracun kambing-kambing Khuzairi? Apakah pekerjaan Khuzairi selain pengembali kambing yang menjadi kegilaan anak-anak gadis kampung?
    credit info : tehsirap
    Tapi aku rasakan..Mesti si Mia tu akan datang jugak kat Khuzairi..Maklumlah..aku tak baca novel tu..So tak taulah apa pengakhiran cerita ni..Baru syok kalau tak baca novel..Tertanya-tanya kesudahan cerita ni kan..
    Ok..Jomlah kita tengok nanti…apa kesudahannya cerita ni hari ni..
  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  Review Drama

    Cik Cinderella Dan Encik Tengku

    Assalamualaikum
    wit..wit.. selamat pagi korang..Semangat betul pepagi ni..Segar rasa badan..Rahsia???takde rahsia apa-apa pun..Mungkin penangan cerita malam tadi..SYOK beb!! Walaupun terlambat masuk office hari ni..Scan pukul 8.10 am..Iskkk..Mau kena tolak gaji.Ala…tak kisah la,Janji datang keje..Bukan selalu.
    Oh No!!.Nak cerita.Tertengok sebenarnya cerita tu malam tadi..serius..memang terjatuh cinta lagi dengan lakonan Syukri Yahya yang awesome tu.Seperti tajuk entry aku la ni,Cik Cinderella Dan Encik Tengku ni.Memang boleh layan la episode pertama dia ni.Kita tengok pulak nanti episode kedua pulak..
    Cik Cinderella Dan Encik Tengku
    Oh ye..Meh aku ceritakan sedikit sinopsis cerita Cik Cinderella dan Encik Tengku ni.Sebenarnya cerita ni adalah adaptasi dari sebuah Novel karya  Airisz.

    Mengisahkan Puteri Nuraisha yang kehidupannya bersama keluarga yang seakan meminggirkannya, Puteri mempunyai seorang ibu tiri dan kakak tiri, Puteri sering terasa terpinggir akan layanan ayahnya yangg sering melebihkan kakak tirinya iaitu Sha. Puteri mempunyai seorang kekasih yang bernama Ashraf, seorang lelaki yang sering mengharapkan wang perempuan. Kehidupan Ashraf yang sering dilimpahkan wang oleh keluarganya sendiri, membuatkan perasaan Puteri terhadap Ashraf semakin pudar tatkala Ashraf yang sering meminjam wang tanpa membayarnya semula, semakin hari sikap Ashraf semakin membuatkan Puteri semakin bosan, perkenalan Puteri dengan Daniel yang dikatakan mempunyai raut wajah yang elok membuatkannya semakin jauh hati dengan Ashraf. Sedikit demi sedikit Puteri telah jatuh cinta terhadap Daniel dalam diam, dengan sikap Daniel yang sangat menyenangkan membuatkan Puteri semakin berbunga-bunga terhadap Daniel, tapi dalam masa itu Puteri juga dalam dilema untuk mengahwini Ashraf. Puteri terperangkap antara cintanya terhadap Daniel dan perkahwinan tanpa rasan cinta dengan Ashraf kerana amanat arwah ibunya,. 


    Segala perancangan perkahwinannya bersama Ashraf telah dirancang dengan rapi oleh ibu tirinya. Pelbagai persiapan telah diatur, dalam masa yang sama tanpa diketahui oleh Puteri, kakak tirinya iaitu Sha telah menjalinkan hubungan cinta dengan Ashraf. Sha dan Ashraf telah lama menjalinkan hubungan cinta tanpa diketahui oleh sesiapa, sungguh bijak mereka merahsiakannya, segala perilaku Puteri sering dipantau oleh Sha akibat rasa cemburunya. Andai Puteri berjumpa dengan Ashraf, pertelingkahan sering terjadi antara mereka, segala yang dirahsiakan oleh Sha dan Ashraf selama ini terbongkar dengan kejadian yang sangat mengaibkan, segala perncangan perkahwinan Puteri dan Ashraf terganggu dek kerana Puteri tidak ingin meneruskannya lagi. Konflik terjadi tatkala persiapan telah direncanakan dengan bajet yang melampau, kerana peristiwa yang memalukan itu semuanya menjadi kucar kacir sehingga Sha sanggup menjatuhkan maruahnya sebagai seorang perempuan demi cintanya terhadap Ashraf. Saat genting inilah Daniel terus bersama Puteri, apakah yang terjadi seterusnya? Apakah Puteri akan bersama dengan Ashraf walaupun peristiwa yang memalukan itu telah terjadi demi sebuah amanat seorang ibu? Atau Puteri mengenepikan amanat itu dengan memilih Daniel? Apa pula yang akan terjadi kepada kakak tirinya Sha? 

    Jalan cerita memang best la…Tapi tak tau pulak kan kesudahan cerita ni sebab aku tak pernah baca pun Novel ni.

    Cik Cinderella Dan Encik Tengku
    Cerita ni diadaptasi dari Novel ni lah..

    JUDUL : CIK CINDERELLA DAN ENCIK TENGKU
    EPISOD : 13 episod
    TARIKH / MASA : 16/12/2015 Rabu-Khamis 9 malam Tv3
    SIARAN : Slot Lestary TV3
    NOVELIS: Airisz
    PENGARAH : Eoon Shuhaini
    TERBITAN : –
    PELAKON : Zahirah Macwilson, Shukri Yahaya, Shah Iskandar, Puteri Aishah, Dato’ Eizlan Yusof , Aleeza Shadan, Aida Khaleeda, Sherry Al Hadad, Zulin Aziz

    So,hari ni boleh sambung tengok lagi cerita ni..hehehe
  • Review Drama

    Tonton Love You Mr.Arrogant I pageviews

    Assalamualaikum
    Confirm tepat pukul 7.00 malam nie korang dah terpacak depan TV kan..Siapa yang tidak mengikuti cerita nie memang rugi..hehehe..kata diorang la..Kata aku pun sama jugak..Pleasee…Solat maghrib dulu..
    Tonton Love You Mr.Arrogant.
    Kalau ikutkan Pageviews tertinggi aku yang tak berapa nak tinggi,ternyata ramai mereka diluar sana mencari cerita ini
    Entrynya ada disini >> Love You Mr.Arrogant
    Buktinya
    Tonton Love You Mr.Arrogant
    malu sebenarnya nak tunjuk..sebab korang mesti lagi tinggi pageview nya kan..
    Taip je kata kunci Love You Mr.Arrogant dekat google,confirm banyak blog yang cerita pasal nie
    Aku dulu ada jugaklah buat entry pasal nie.entrynya ada diatas tu.tu lah yang keluar pageviews paling tinggi..
    haruslah sebab ceritanya pun best occay..
    occay…dah boleh terus tengok cerita nie..moga terhibur…Alamak….iklan banyak suda….ceritanya taklah berapa nak lama..
  • Review Drama

    Love You Mr. Arrogant

    Assalamualaikum
    Confirm korang dah melekat tengok cerita nie kan.Love You Mr.Arrogant .Masa awal kemunculan cerita nie aku jarang sangat nak tengok..Bila dah banyak skip cerita nie,memanglah malas nak tengok cerita selanjutnya.
    Tapi lately nie my MIL sibuk dok cerita tentang cerita nie..Aku pun dah syiokkk balik tengok cerita nie.Sampai ke En.Husband pun dah join sama..MIL biasalah,kalau dah tengok cerita,kalahkan pengarah pulak dok bercerita..muahahaha..
    Sape yang tak pernah tengok cerita Love You Mr.Arrogant nie..cepat angkat tangan..Oh..NO!!..rugi hehehe..Maksud aku bukan rugi apa,cuma cerita tu  best..lagila diorang sekarang nie dah trend mengadaptasi novel ke drama..oklah tu…kira dah macam penghargaan pada novelis la kan..Mungkin dah basi dah untuk aku up entry nie..aku nak cerita benda yang aku minat…tak salahkan..hehehehe
    So kalau korang rasa terlepas nak mengikuti cerita ni,baik korang google je..banyak blog yang sediakan download link cerita nie..
    baca sikit sinopsis dari cerita nie…Aku minat si Zaara tu berlakon..
    Love You Mr.Arrogant
    Love You Mr.Arrogant
    Sinopsis Love You Mr. Arrogant TV3. Zaara Amirah mempunyai impian yang sama seperti impian gadis biasa, iaitu membina rumah tangga yang bahagia bersama insan yang dicintainya. Namun impiannya musnah sebaik saja dia terjerat di dalam perangkap lamaran paksa dari seorang jejaka yang asing dalam hidupnya, Zafriel Irham. Dek kerana ingin terlepas dari genggaman Sherry, menantu pilihan ibunya, Zafriel Irham memaksa Zaara Amirah menjadi isterinya dengan menjadikan sebuah janji sebagai modal.

    Demi sebuah janji, Zaara Amirah reda menerima kehendak Ilahi. Biarpun tiada cinta, Zaara Amirah rela demi menjaga maruah diri dan keluarganya dari dipijak-pijak jejaka bongkak itu sewenang-wenangnya. Namun Zaara Amirah tidak menyangka, keputusannya itu membuatkan hidupnya kacau-bilau melayan karenah Zafriel Irham yang berhati kering dan tinggi egonya.

    Berhadapan pula dengan Puan Sri Maryam, ibu mertuanya dan Sherry yang membenci dirinya, hidup Zaara Amirah tidak lagi aman. Kehadiran Hadry Hakimi, sepupu Zafriel Irham yang cuba merapatinya, mengeruhkan lagi keadaan. Keadaan bertambah parah apabila tanpa sedar, dia telah jatuh hati pada suaminya biarpun dia tidak dilayan seperti seorang wanita yang bergelar isteri.

    Adakah kebahagiaan akan menjenguk hidup Zaara Amirah apabila dia sudah jatuh hati pada jejaka bongkak itu? Atau menunggu balasan jejaka itu ibarat bulan pada waktu malam menanti matahari menjelma pada waktu siang? Zaara Amirah terus menanti…


    Pelakon Love You Mr. Arrogant. Azlee Khairi sebagai Zafriel Irham dan Zara Zya sebagai Zaara Amirah, Hanez Suraya, Keith Foo dan ramai lagi.

  • Review Drama

    Download Sebenarnya Saya Isteri Dia

    Assalamualaikum
    Tajuk kegilaan ramai sekarang nie
    Siapa yang menonton drama bersiri nie..Angkat ibu jari kaki…hehehe..Aku terperangkap tengok cerita nie masa episode yang ke berapa tak ingat.yang penting masa aku tengok tu abang Firash ada lagi..tu je aku ingat.
    Start dari hari tu lah,setiap jumaat pukul 9 malam aku da terpacak depan tv.Awal-awal kena bagitau kat mak mentua aku,yang aku nak tgk tv3..hehe.Sebabnya dia suka sangat tengok TV 1.Mak mentua aku nie memang xboleh lari dari tv satu.So kena mintak izin dengan dia dlu nak tgk tv3..Padahal ada satu lagi tv kat rumah tu,cuma xde arial jerk..So xboleh nak tgk..
    Apa yang aku suka tengok cerita nie,adalah bintang utamanya iaitu Tizz Zaqyah dan Izzue Islam.
    Mereka memainkan watak dengan begitu bersahaja dan kelakar.Ada saja yang mencuit pinggang aku untuk ketawa setiap kali menonton cerita nie.
    Begitu kuatnya tarikan magnet dari Drama ini.So far aku berpuas hati la dengan pemilihan pelakon dalam cerita nie.
    Tapi malam tadi sebab merajuk dgn En.Husband,Aku xdpt nak menonton tv.Tapi aku dapat menontonnya dekat dalam sebuah blog.Aku lupa lah pulak blog ape.Cuma lambat skit la nak tengok.Pukul lebih baru diorang upload entry episode 10.Oklah tu dari x tengok kan..hehehe..Nasib baiklah zaman serba moden nie semua sekali cepat dan pantas.Terlepas menonton,boleh tengok di Tonton dan sebagainya.Dunia IT sekarang nie.Semuanya Di hujung Jari.
    Dah penat kot membebel..So da…
    En.Nuffnang..bagilah sy BE sekali sekala..(ayat tak boleh bla)