RESEPI

Resepi Kerabu Mangga sedap dan mudah

Assalamualaikum Hai korang??Selamat hujung minggu.Hah..hujung minggu ni apa aktiviti korang. Weekend ni tak kemana pun,just landing je kat rumah.Tapi sesambil tu,aku share sedikit resepi kerabu mangga sedap dan mudah.Yelah kan..sekarang ni tengah musim.kat mana-mana je ada jual mangga ni. So,hari tu ada kakak cleaner ni bagi mangga.Cadang memang nak buat kerabu mangga.So barang-barang yang diperlukan […]

from my kitchen Mycooking RESEPI

Resepi Menu Nasi Ayam Simple

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Hah.entry ni saja aku nak share walaupun aku tau dah berlambak orang dok share resepi nasi ayam mudah ni kan.Tapi kadang-kadang lain orang lain caranya.Mengikut apa yang ada di dalam rumah.Yang rasa sesuai untuk dimasukkan kedalam menu masakkan supaya nampak lagi sedap dan menyelerakan..ecewaaaaaahhh Weekend hari tu,aku masakkan family Nasi ayam simple […]

RESEPI

Resepi Sotong Bakar sedap

Assalamualaikum Hai korang☺Throwback menu Sotong bakar semalam.Actually dah lama kot nak buat Sotong bakar ni,cuma payah nak jumpa sotong segar ni hah..Tapi bila ada group facebook yang jual sotong segar ni,terus aku order dengan dia.Sekarang ni nak dapatkan apa je mudah tau.Nak beli barangan basah pun boleh main order je.Siap hantar depan pintu rumah lagi.Sediakan […]

RESEPI

Resepi Soto ayam yang mudah

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Bagi wanita bekerjaya macam aku ni,or macam korang yang bekerja tu,haruslah mencari resepi mudah dan cepat kan untuk dimasak.Nak pulak korang tak banyak masa nak memasak. So,apa kata korang cuba resepi mudah cara membuat soto ayam dengan mudah dan pantas. Hah lagi satu nak bagitahu,bila korang takde masa nak buat semua bahan-bahan […]

RESEPI

Resepi Dragon Fruit Smoothie with Innershine Prune Essence

Assalamualaikum Hai korang☺☺Projek hari minggu yang pendek dengan Dak Naura semalam.Actually macam tak sempat je nak buat,tapi bila dah lama idamkan,dan pulak,contest semakin nak tamat,so siapkan jugak task untuk contest tu.. Doakan Umi Naura menang ye.Apa resepi yang umi Naura berikan kepada contest ni? Resepi ni simple tetapi mempunyai sesuatu yang boleh memberikan kita  sesuatu […]

RESEPI

Daging Air Asam mudah disediakan

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Hari raya hari tu,sempatlah aku buat Daging Air asam.Sebenarnya daging ni lebih dari bahagian yang nak buat rendang.Memang beli lebih untuk raya hari tu. So bila mak kata simpan sikit daging tu,maka timbullah keinginan nak buat daging air asam ni. Senang je buat ni.Kalau ikut pada resepi di google tu memang lah […]

RESEPI

Resepi Sandwich telur mudah untuk sarapan

Assalamualaikum Hai korang☺☺Saja nak up story pasal breakfast ..Yelah..Kalau nak sediakan breakfast pagi tu,kekadang ambil masa jugak.Kalau boleh nak menu sarapan yang senang,yang mudah disediakan.Lagi cepat lagi bagus. Maklumlah,bila bekerja ni,semuanya nak cepat..Masa tu kita nak kena kejar.Kalau tak kejar,alamatnya kenalah tapau kat luar.Kalau boleh nak buat sarapan hari-hari bawa dari rumah.Yang penting jimat duit. […]

RESEPI

Resepi mudah Pengat Labu + Tepung

Assalamualaikum Hai korang☺☺Alah..cerita hujung minggu hari itu.Dalam fridge tu memang dah ada labu.So,plan hujung minggu nak masak Labu lemak campur kacang panjang,ikan goreng dan sambal belacan. Tapi bila ada lebihan dari labu tu,teringin pulak lah kan nak makan pengat.Rasa hati nak makan pengat nangka tu,sedap kan…Tapi dah ada labu ni,kita buat pengat labu.Bahan semua dah […]

food RESEPI

Breakfast cucur bilis viral

Assalamualaikum Hai korang??actually yang viral bukan cucur bilis or cucur udang.Yang paling viral adalah cucur manis.Cucur manis ni takde pun letak apa-apa di dalamnya.Cuma tepung dan sedikit gula serta air panas. Tapi disebabkan mengikut selera tekak masing-masing maka terjadilah cucur bilis viral.Setahu aku resepi ni sebenarnya dari tok moyang kita dulu.Tapi bila sorang dah buat,kuasa […]

RESEPI

Resepi ikan Siakap 3 rasa simple

Assalamualaikum Hai korang☺☺☺ Iftar semalam aku masak siakap 3 rasa menggunakan bahan yang dah sedia ada di rumah.Kalau beli barang basah tu,memang aku plan nak masak apa,so beli apa yang patut aku beli. Menu siakap 3 rasa ni,husband aku yang request,So,semalam baru sempat nak masak. Kalau buat sendiri,banyak benda korang boleh letak,nak sos banyak ke […]